دلیل اصلی مرگ پیروز اعلام شد/ نقش محیط زیست در انقراض یوز ایرانی
فرهنگ ساسانی استاد دپارتمان پاتولوژی دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران نتیجه پاتولوژی پیروز را اعلام کرد. پیروز، یوزپلنگ ایرانی روز گذشته پیش از یکسالگی تلف شد.
به گزارش منیبان،استاد دپارتمان پاتولوژی دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران از نتیجه کالبد شکافی پیروز خبر داد.
هموریج در دو ارگان پیروز وجود داشت و این موضوع در رکتوم آن قابل مشاهده بود. نمونه برداری کامل صورت گرفته همچنین داروهایی که دریافت کرده را نمونه برداشتیم و مقدار و نوع آن مشخص است.
وی افزود: سه ساعت انجام کالبد گشایی به طول انجامید و آنچه مواجه شدم این بود که نشان داده پیروز از سنین پایین مشکلات داشته و هر دفعه با مشکلی مواجه بوده و در کل بیماریهای آن به مشکلات سیستمی پیروز بر میگردد.
استاد دپارتمان پاتولوژی دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران ادامه داد: همچنین بررسی کالبدگشایی نشان میدهد پیروز رشد خوب و کافی نداشته، ولی عضلات آن حکایت از فعالیت بدنی خوب دارد.
استاد دپارتمان پاتولوژی دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران گفت: هموریج در دو ارگان پیروز وجود داشت و این موضوع در رکتوم آن قابل مشاهده بود. نمونه برداری کامل صورت گرفته همچنین داروهایی که دریافت کرده را نمونه برداشتیم و مقدار و نوع آن مشخص است.
نقش سازمان محیط زیست در تلف شدن پیروز
برخی از کارشناسان محیط زیستی کمکاریهای سازمان محیط زیست را در تلف شدن پیروز موثر میدانند. اسماعیل کهرم، کارشناس محیط زیست نیز در این مورد به تجارتنیوز میگوید: «حداقل شرایط زیست را برای پیروز فراهم نکردند.»
کهرم میگوید: «بارها گفتیم که متخصص از آلمان یا انگلیس بیاورید. وقتی میگوییم متخصص یعنی فرد حدود 30 سال با یوز و ببر کار کرده باشد اما سازمان محیط زیست این کار را نکرد و متخصص نیاورد.»
این کارشناس محیط زیست ادامه میدهد: «آیا یوز ایرانی، این گونه در حال انقراض، ارزش هزینه کردن را ندارد؟ کار به جایی رسیده است که سازمان بگوید بودجه نگهداری از یوز را نداریم؟ حالا هم برای آن روضه میخوانیم که پیروز تلف شد؟»