پدر و مادر از مهریه دختر چقدر سهم میگیرند؟
زن چه زنده باشد و چه مرده، مهریه او قابل طلبکردن است. در زمان حیات زوجه، خودش مسئول رسیدگی و گرفتن مهریهاش است؛ اما پس از فوت او، ورثه میتوانند درخواست طلب مهریه زن را کنند.
به گزارش منیبان؛ سهم پدر و مادر از مهریه دختر یکی از موارد حقوقی است که باید از آن اطلاع داشته باشید. مرد بههیچعنوان نمیتواند از زیر بار مهریه شانه خالی کند و حتی اگر به دیگران بدهکار باشد، پرداخت طلب مهریه بر تمامی بدهکاریهای دیگر ارجح است. افرادی که از مهریه زن ارث میبرند شامل همسر او، در صورت عقد دائم، فرزندان و پدر و مادر دختر است.
مهریه زن پس از فوت او قابلمطالعه است؟
مهریه یکی از مهمترین حقوق مالی بوده که بعد از ازدواج به زن داده میشود. برایناساس درصورتیکه زن فوت هم کند و مهریه خود را دریافت نکرده باشد، مرد موظف به پرداخت آن است.
بر اساس قانون مقدار مهریه از جانب شوهر باید به ورثه زن داده شود. البته این مسئله در مورد عقد موقت هم وجود دارد و درصورتیکه زنی در این مدت فوت کند، باز هم مرد موظف به پرداخت مهریه وی است.
حال این سؤال پیش میآید مهریه زن فوت شده به چه افرادی تعلق میگیرد. باید گفت که مهریه فقط به ورثه تعلق میگیرد و دراینبین شوهر هم جزء ورثه محسوب میشود.
علاوه بر این درصورتیکه فرزندی داشته باشند، فرزندان هم جزء ورثه مادر خود محسوب میشوند. همچنین اگر پدر و مادرزن هم در قید حیات باشند، آنها نیز جزء ورثه بهحساب میآیند.
در اینجا تنها نکتهای که وجود دارد این است که چون مرد هم پرداختکننده مهریه و هم جزئی از ورثه بوده، باید قبل از پرداخت آن سهم وی از مبلغ کلی کم شود.
سهم پدر و مادر از مهریه دختر
مهریه دختر یک حق بوده و مانند یک بدهی بر عهده زوج خواهد بود، چه زوجه زنده و چه مرده باشد. درصورتیکه در هنگام حیات زوجه، مهریه زن پرداخت نشده باشد یا اینکه آن را نبخشیده باشد، مهریه او پس از فوت نیز پابرجاست و ورثه او از این مال سهم میبرند.
اگر عقد دائم بسته شده باشد، زوج نیز از مهریه ارث برده و بعد از کسر این مبلغ، مابقی مهریه در صورت طلب خانواده، به مقدار سهمالارث بین پدر و مادر تقسیم میشود.