آموزشوپرورش: گزینش 80 هزار معلم جدید حداقل 4 ماه زمان نیاز دارد
دبیر هیئت مرکزی گزینش وزارت آموزش و پرورش گفت: پس از برگزاری آزمون استخدامی جذب آموزگاران ابتدایی در ۸ اردیبهشت، حدود ۸۰ هزار نفر جهت گزینش همزمان با مصاحبه تخصصی معرفی میشوند که در این صورت گزینش حداقل ۴ ماه زمان نیاز دارد.
به گزارش منیبان؛ امیرمحمد خرازانی، دبیر هیئت مرکزی گزینش وزارت آموزش و پرورش گفت: در حالی که نزدیک به سه هفته به برگزاری آزمون استخدامی برای جذب آموزگار ابتدایی در ۸ اردیبهشت باقی است، شاهد عدم هماهنگی امور اداری و ستاد وزارتخانه با دبیرخانه هیئت مرکزی برای گزینش قبولشدگان این آزمون هستیم.
دبیر هیئت مرکزی گزینش وزارت آموزش و پرورش گفت: پس از برگزاری آزمون استخدامی جذب آموزگاران ابتدایی در ۸ اردیبهشت، حدود ۸۰ هزار نفر جهت گزینش همزمان با مصاحبه تخصصی معرفی میشوند که در این صورت گزینش حداقل ۴ ماه زمان نیاز دارد.
ورود معلمان جدید به مدارس کشور در مهر سال ۱۴۰۱ و گزینش آنها با حواشی بسیاری همراه بود.
جمعیت زیاد معلمان جدید و نبود زمان لازم برای گزینش، دردسرآفرین شد و در نهایت نتایج گزینش بعد از شروع سال تحصیلی و آن هم زمانی که پذیرفتهشدگان به عنوان معلم در کلاس درس بودند، اعلام شد و شرایطی رقم خورد که برخی افراد هم در گزینش رد شدند و هم به عنوان معلم در کلاس درس حضور داشتند!
در نهایت بعد از چند ماه تدریس به معلمانی که صلاحیت آنها در گزینش تأیید نشده است، اعلام شد باید کلاس درس را ترک کنند، بدون پرداخت حقوق ایامی که در کلاس درس معلم بودند؟!
آموزش و پرورش، ۸ اردیبهشت امسال نیز آزمون استخدامی دیگری برای جذب ۲۸ هزار معلم دوره ابتدایی برگزار میکند و به دلیل عدم هماهنگی امور اداری این وزارتخانه با بخش گزینش، این مشکلات باز هم تکرار خواهد شد.
در همین ارتباط، امیرمحمد خرازانی دبیر هیئت مرکزی گزینش وزارت آموزش و پرورش اظهار کرد: در حالی که نزدیک به سه هفته به برگزاری آزمون استخدامی برای جذب آموزگار ابتدایی در ۸ اردیبهشت باقی است، شاهد عدم هماهنگی امور اداری و ستاد وزارتخانه با دبیرخانه هیئت مرکزی برای گزینش قبولشدگان این آزمون هستیم.
گزینش ۴ ماه زمان نیاز دارد
او افزود: در دفترچه آزمون استخدامی ذکر شده است که سه برابر ظرفیت قبولشدگان برای مصاحبه تخصصی و پس از این مرحله به گزینش معرفی شوند؛ این در حالی است که اگر این اتفاق بیفتد حدود ۸۰ هزار نفر جهت گزینش همزمان با مصاحبه تخصصی که توسط مجموعه دیگری غیر از گزینش انجام خواهد شد، معرفی میشوند در این صورت گزینش حداقل ۴ ماه زمان نیاز دارد و البته باید امکانات لازم و هزینه مربوطه جهت این پروژه بزرگ برای گزینش تأمین شود که متأسفانه تا امروز هیچگونه هماهنگی در این مورد انجام نشده است.
خرازانی ادامه داد: نکته مهم اینکه ظاهراً مجوز برگزاری آزمون دبیری اخذ شده است و احتمالاً وزارت آموزش و پرورش قصد دارد تابستان امسال این آزمون را برگزار کند که اگر بخواهد با همین روش انجام شود، همین تعداد داوطلب به گزینش معرفی خواهد شد که دستگاه مربوطه باید همه امکانات لازم را فراهم کند، اما تاکنون هیچ هماهنگی بین ستاد وزارت آموزش و پرورش با گزینش انجام نشده است.
دبیر هیئت مرکزی گزینش وزارت آموزش و پرورش گفت: سازمان سنجش، نیمهمتمرکز شدن رشتههای دانشگاه فرهنگیان را نپذیرفته است بنابراین گزینش داوطلبان ورود به دانشگاه فرهنگیان نیز در شهریور انجام میشود و اگر سه برابر ظرفیت به گزینش معرفی شوند باید ۹۰ هزار نفر را بررسی کنیم.
ظرفیت گزینش پاسخگو نیست
او بیان کرد: این میزان کار از ظرفیت فعلی گزینش وزارت آموزش و پرورش خارج است ضمن اینکه در دفترچه آزمون استخدام آموزگار ذکر شده است که گزینش تأیید اولیه را انجام و تأیید نهایی را قبل از پایان دوره مهارت آموزی انجام دهد که این متن بدون هماهنگی گزینش نوشته شده و خلاف قانون است.
خرازانی متذکر شد: این ناهماهنگیها در جریان استخدامی معلمان باعث بروز مشکل خواهد شد و هیئت مرکزی گزینش در روزهای آینده نامهای به سرپرست وزارت آموزش و پرورش ارسال خواهد کرد تا عواقب این ناهماهنگی و مسائل پیشرو بیان شود؛ اگر قرار باشد قبولشدگان آزمونهای آموزش و پرورش، مهر امسال به کلاس درس بروند طبق قانون حتماً باید دارای مجوز گزینش باشند بنابراین برای انجام گزینش قانونی و صحیح نیازمند زمان، امکانات و بودجه لازم هستیم که تا این لحظه هیچ کدام از این موارد فراهم نشده است.
دبیر هیئت مرکزی گزینش وزارت آموزش و پرورش متذکر شد: مسئولان وزارت آموزش و پرورش موضوع را جدی نگرفته و نمیدانند چه مشکلاتی برای این ناهماهنگی در پیش است، بنده به عنوان دبیر هیئت مرکزی گزینش وزارت آموزش و پرورش هشدار میدهم اگر قرار است انتخاب معلمان دقیق باشد باید گزینش را جدی بگیریم و فرصت و لوازم گزینش صحیح در اختیار هستههای گزینش قرار بگیرد.