چرا همسرم حرف من را نمیفهمد؟
درک شدن و درک کردن زوجین برای جلوگیری از مشکلات عدیده زندگی زناشویی مهم است. برای درک یکدیگر نیاز است که حرف هم را بهطور صحیح دریابیم.
به گزارش منیبان؛ دلایل نفهمیدن حرف همسر چیست؟ بیشترین مشکلاتی که در زندگی مشترک بهوجود میآید به علت نفهمیدن حرف همسر بهطور کامل است.
ضرورت درک متقابل میان زن و شوهر
درک متقابل در زوجها واقعا یک موضوع مهم است. اگر زوجین درک خوبی داشته باشند زندگی زناشویی موفقی خواهند داشت. برای ایجاد تفاهم متقابل بین یک زوج، چند عامل موثر بر زندگی آنها باید واقعا در نظر گرفته شود. با در نظر گرفتن و بهکارگیری کامل این عوامل، زوجین ظرفیت درک خود و زندگی شاد در کنار هم را خواهند داشت.
دلایل نفهمیدن حرف همسر چیست؟
تعارض ناشی از عدم هماهنگی بین زن و مرد یکی از دلایلی است که منجر به تصور عدم درک از سمت همسر میشود. این احساس به این دلیل است که یکی از عمیقترین نیازهای افراد این است که احساس کنند دیگران و خصوصا همسرشان آنها را درک میکند یا با او هماهنگ میشود.
عدم بیان احساسات واقعی از دلایل نفهمیدن حرف همسر
محققان آسیبپذیری را با رابطه صمیمی مرتبط میدانند. زیرا آسیبپذیری است که در واقع به فرد اجازه میدهد که واقعا توسط دیگری شناخته شود. یعنی تا شما آسیبپذیری خود را بالا نبرید و خود افشایی نکنید دیگری نمیتواند درک کند که در وجود شما چه حسی نهفته است تا شما را درک کند. برای اینکه روابط عاطفی خوبی داشته باشید به مطلب با دوست خود حرف بزنید تا حالتان خوب شود! سر بزنید.
عدم وضوح در صحبتها از دلایل نفهمیدن حرف همسر
تصور کنید شما برای صحبت با همسر وارد اتاق می شوید. اما او از بحث کردن امتناع می ورزد و اتاق را ترک می کند. اگر مسیر شجاعانهتر و آسیبپذیر بودن را انتخاب کنید میتوانید به او بگویید: وقتی در حال بحث راجع به مشکلمان هستیم و تو اتاق را ترک میکنی احساس ترس و ناکافی بودن میکنم. ترس من این است که من آن قدرها ارزش ندارم که تو به خاطر من برای حل این مشکل بجنگی. واقعا به نظر تو راهی وجود ندارد که ما بتوانیم مثل دو انسان بالغ مشکل پیش آمده را حل کنیم؟ با این مثال میتوانید ببیینید که پنهان شدن پشت احساس رنجش در مقایسه با آسیبپذیری و دیده شدن چقدر بیارزش و مقاومت در مقابل احساس ترس از عیان کردن احساس آسیبپذیری چقدر شجاعانه است؟
راهکارهایی برای درک بهتر حرفهای همسر
باتوجه به آن چه گفته شد شما چگونه میتوانید شریک زندگی خود را هنگام مذاکره در مشت خود داشته باشید. طوری که حرفهای شما را بفهمد و با شما هماهنگ شود؟
با آگاهی صحبت کنید
منظور از صحبت کردن هوشیارانه این است که گوینده کلمات را بهگونهای انتخاب کند که از ایجاد احساس گوشهگیری یا تدافعی به شریک شنونده اجتناب کند. سپس این به شریک شنونده کمک میکند تا بتواند مخاطب خود را بهتر درک کند چرا که در اینگونه صحبت کردن احساس نمیکند مورد حمله قرار گرفته است. مهارت ارتباط موثر با دیگران در این مورد به شما کمک میکند.
روی یک موضوع تمرکز کنید
شاید در طول مکالمه دوست داشته باشید که به یکباره تمام آنچه که در قلبتان است را بیرون بریزید و احساس میکنید که قابلیت این را دارید که در همین یک ساعت همه مشکلات خود را با همسرتان مطرح کنید. اما به این فکر کنید که آیا او هم قابلیت دریافت این بمباران اطلاعاتی را دارد یا خیر. زمانی که ترکیبی از مشکلات درست میکنید و به خورد مرد خود میدهید، او حرفهای شما را درک نخواهد کرد و احتمال حل آنها کمتر میشود.