زنان مطلقه حواسشان باشد؛ میتوان مهریه را از ارث شوهر برداشت کرد
مهریه یک دین است که به محض عقد نکاح بر گردن مرد قرار میگیرد. زن مالک مهریه است و میتواند هر تصرفی که میخواهد در آن انجام دهد.
به گزارش منیبان؛ برداشت مهریه از ارث شوهر یکی از سؤالاتی است که بسیار از ما پرسیده میشود. مهریه یکی از موضوعاتی است که در قانون مدنی ایران بسیار به آن پرداخته شده است.
برداشت مهریه از ارث شوهر
اگر شوهر اموالی داشته باشد و ارثی از خود بهجا گذاشته باشد، در ابتدا بدهیهای شوهر باید پرداخت شود. مهریه نیز یکی از دیون ممتاز است و پیش از هر بدهی دیگر باید از اموال متوفی به زن پرداخت شود.
نکته مهم آن است که اگر متوفی اموالی نداشته باشد، اگر زن درخواست مهریه کند، سایر وراث تکلیفی به پرداخت مهریه نداشته و میتوانند آن را پرداخت نکنند.
نحوه برداشت مهریه از ارث شوهر
اگر زن از میزان ماترک مرد بخواهد مهریه مطالبه کند، همان روشهای مطالبه مهریه در حالت عادی را سپری میکند. توجه شود که اگر میزان مهریه وجه نقد باشد، ملاک نرخ تورم، زمان فوت همسر است.
مثلاً اگر ۵ سال پیش شوهر فوت کرده باشد، همان نرخ ۵ سال پیش در مهریه محاسبه میشود؛ اما اگر مهریه سکه باشد که به قیمت روز مطالبه میشود.
اخذ مهریه از سهمالارث شوهر
زن زمانی میتواند درخواست مطالبه مهریه از ارث همسر خود را داشته باشد که اولا پدرشوهر یا شخص مورث فوت کرده باشد، ثانیا در این حالت زن از سهمالارثی که به همسرش رسیده است و جوابگوی مهریه است از دادگاه تقاضا میکند.
نحوه وصول مهریه از سهمالارث شوهر
اگر زن بخواهد قصد دریافت مهریه از سهمالارث داشته باشد، یک دادخواست تأمین اموال را به دادگاه خانواده تقدیم میکند. دادگاه اموال مربوطه را تا سپریشدن روند قانونی توقیف میکند و زمانی که اموال از طریق مزایده به فروش رود و مهریه پرداخت شود اموال آزاد میشود.
اگر زن نیز فوت کرده باشد، فرزندان و دیگر وارثان او میتوانند درخواست مطالبه مهریه را به انجام برسانند.