کرونایی‌های تنها مجبور به تردد در شهر برای خرید دارو هستند/ امکان خرید آنلاین دارو هنوز قفل است

بیماران کرونا برای مهار بیماری نیازمند دریافت خدمات و دارو هستند، غافل از اینکه این ترددها دیگر افراد را بیمار می‌کند. در این شرایط می‌طلبد تا برای این افراد هم خدمات دارویی آنلاین مورد توجه قرار بگیرد.

کرونایی‌های تنها مجبور به تردد در شهر برای خرید دارو هستند/ امکان خرید آنلاین دارو هنوز قفل است
پیشنهاد ویژه

به گزارش منیبان؛ کرونا تمامی کشور را در بر گرفته است. هم اکنون برخی از مناطق کشور در وضعیت سیاه کرونایی قرار دارند و همین قضیه می‌طلبد تا بیش از پیش رعایت پروتکل‌های درمانی مورد توجه قرار بگیرد. البته باید دانست که شرایط امروز کشور به دلیل عدم توجه به فاصله اجتماعی، زدن ماسک و شست و شوی دست است. با گشتی در مراکز درمان شاهد روند رو به رشد بیماران هستیم حال تصور کنید بیماران ناچار شوند برای خریدهای اضطراری خود خانه را ترک کنند. چه اتفاقی رخ می دهد؟ وقتی افراد مبتلا به کرونا می توانند در خانه خدمات لازم را دریافت کنند چرا باید به داروخانه ها مراجعه کرده و روند تولید ویروس در جامعه را سرعت بدهند؟

 به کررات مسئولان در وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو از عدم  فروش دارو در فضای مجازی و به شکل آنلاین خبر داده‌اند اما در شرایط کرونایی درباره روند تسهیل در دسترسی به دارو می‌توان از ظرفیت فضای مجازی بهره‌مند شد.

تدبیر برای فروش آنلاین داروهای کرونایی

در روزهای اخیر هم علی نیکزادثمرین، نایب رئیس مجلس شورای اسلامی در توئیتی نوشت: ارسال دارو به در منازل ‎بیماران خاص در این شرایط خاص کرونایی با موانعی روبرو شده است. ضمن تشکر از زحمات و تلاش های وزیر  بهداشت و همکاران او، باید برای این موضوع در این شرایط تدبیری اندیشیده شود.

فروش دارو به شکل آنلاین مجاز نیست

سید حیدر محمدی، مدیرکل امور دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو درباره فروش دارو به شکل آنلاین برای مبتلایان به بیماری‌های زمینه‌ای یا ویروسی به ویژه بیماران کرونایی گفت: به طور کلی فروش دارو به شکل آنلاین مجاز نیست. هم اکنون بر اساس طرحی در مجلس در زمینه فروش اقلام غیردارویی و مکمل‌ها به شکل آنلاین مجوز اختصاص داده می‌شود.

 محمدی تاکید کرد: خرید دارو به شکل آنلاین توصیه نمی‌شود. برای مبتلایان به بیماری‌های زمینه‌ای، سرطان، کرونا و  .... هم می‌توانند از طریق آشنایان و بستگان درجه یک، دو و سه به تهیه داروی مورد نیاز بپردازند.

مدیرکل امور دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو  ادامه داد: فروش دارو برای هیچ یک از گروه‌های جامعه به شکل فروش آنلاین توصیه نمی‌شود، چون در فروش دارو به شکل آنلاین این امکان وجود دارد تا دارو تحت بررسی ناظر فنی نباشد و همین امر تبعات متعدد به دنبال دارد.

محمدی گفت: اقلام غیردارویی از طریق داروخانه‌های آنلاین به فروش می‌رسد.

مدیرکل امور دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو درباره امکان ویزیت‌ آنلاین بیماران گفت: هم‌اکنون بسیاری از پزشکان به شکل آنلاین بیماران را ویزیت کرده و نسخه صادر می‌کنند. امکان توسعه این امر وجود دارد.

او درباره آخرین وضعیت داورهای کرونا در کشور تاکید کرد: رمدسیویر، فاویپیراویر و... به شکل فراوان وجود دارد و تمامی داروخانه‌های بیمارستانی، داروخانه‌های دولتی و منتخب این داروها را اخذ و در زمینه توزیع هم مشکلی وجود ندارد.

برای مهار کرونا بیش از تامین دارو به شکل آنلاین به رعایت پروتکل‌های درمان نیازمندیم

حسینعلی شهریاری، رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس درباره کم و کیف اختصاص داروهای آنلاین برای مبتلایان به کووید 19 گفت: نسخه و نوع دارو تجویز شده برای مبتلایان به کرونا مشخص است. افراد در صورت ابتلا به بیماری به شکل خفیف می‌توانند به پزشک مراجعه کرده و تحت درمان قرار بگیرند.

 او افزود: باید دانست مهار بیماری در گرو نحوه دسترسی به دارو نیست بلکه رعایت پروتکل‌ها از اهمیت برخوردار است. اگر مردم به رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی، زدن ماسک و شست و شوی دست را جدی بگیرند، میزان مبتلایان کاهش می‌یابد.

این نماینده مجلس تاکید کرد: هم‌اکنون با توجه به اینکه محدودیت‌ها اعمال شده اما وضعیت ترافیک با روزهای معمولی چندان تفاوت ندارد. به رغم توصیه‌های انجام شده بسیاری از مراکز خرید و برخی مشاغل باز هستند و کسی توصیه‌ها را رعایت نمی‌کنند.

به گفته او تا وقتی که مردم توصیه‌های بهداشتی را رعایت نکنند گرفتاری ناشی از این بیماری همچنان ادامه دارد.

امکان تامین دارو برای بیماران خاص به شکل آنلاین ایجاد شود

در ادامه سید جلیل میر محمد میبدی، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس درباره کم و کیف تصمیمات برای تامین داروهای آنلاین به ویژه ارائه خدمات آنلاین برای مبتلایان به کرونا گفت: در کرونا مراجعه زودهنگام بیمار از اهمیت برخوردار است.

این نماینده مجلس افزود: فرد در مراجعه اول در صورت نیاز به شکل سرپایی درمان و دارو اخذ می‌کند. درصورت نیاز به بستری هم در بیمارستان پذیرش می‌شوند.

او درباره اقدامات برای کاهش تردد بیماران کرونایی در سطح شهر ادامه داد: داروهای خاص می‌تواند به شکل آنلاین در دسترس قرار بگیرد. کم و کیف دستیابی به این مهم باید از سوی سازمان غذا و دارو مورد پیگیری قرار بگیرد.

بیماران کرونایی همچون بمب‌های ویروس ناچار به تردد درسطح شهر

رعایت فاصله اجتماعی یکی از ارکان مهم در رعایت پروتکل‌های بهداشتی محسوب می‌شود. هرچند شاهد تصمیمات ناقص در زمینه مهار بیماری هستیم. برای مثال وقتی فردی به بیماری‌های ویروسی به ویژه کرونا مبتلا می‌شود به ناچار باید برای تامین دارو به سطح شهر و محیط سر بسته‌ همچون داروخانه‌ رفته و به تامین دارو بپردازد. غافل از اینکه این مراجعات در فروشگاه‌ها، امکان عمومی، وسایل حمل و نقل دور از ذهن نیست و همین امر می‌تواند جمعیت کثیری را به کرونا مبتلا کند. این مقوله می‌تواند با تصمیم‌گیری موثر این بیماری از روند درمان تا کم و کیف ارائه خدمات بهم مردم تجربیات 14 ماه اخیر را در دستورکار قرار داده و برای مهار این بیماری دستوالعمل جدید صادر شود.


ت ت
کدخبر: 16307 تاریخ انتشار
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    در رسانه های دیگر بخوانید
    ارسال نظر

    پربیننده‌ترین
    اخبار روز سایر رسانه ها