تبلیغات عجیب و باورنکردنی فروش صندلی دانشجویی پزشکی

مسئله پذیرش دانشجوی پزشکی و فروش صندلی‌ در رشته‌های پزشکی و پیراپزشکی، شائبه‌ای است که همواره وجود داشته است. وزارت بهداشت نیز در این زمینه بارها اعلام کرده که خرید و فروش صندلی پزشکی در هر یک از دانشگاه‌های دولتی و یا آزاد غیرقانونی بوده و افراد و مؤسساتی که به این منظور، اقدام به درج آگهی‌های فروش، خرید و رزرو صندلی برای دانشجو کرده و برای آن قیمت تعیین می‌کنند، مجرم تلقی شده و مجازات خواهند شد.

تبلیغات عجیب و باورنکردنی فروش صندلی دانشجویی پزشکی

به گزارش منیبان،  پذیرش دانشجوی پولی با عنوان «پذیرش دانشجو بدون کنکور» و یا «خرید صندلی دانشگاه» موضوع تازه‌ای نیست و سابقه آن به اوایل دهه هشتاد (سال‌های ۱۳۸۲ و ۱۳۸۳) برمی‌گردد. این مسئله از زمانی آغاز شد که داوطلبان زیادی، متقاضی تحصیل در هر یک از رشته‌های پزشکی شدند و همین موضوع باعث شد که برخی افراد و مؤسسات، با هدف سوءاستفاده‌، اقدام به دریافت هزینه‌های کلان برای پذیرش دانشجویان در دانشگاه‌های علوم پزشکی کنند. بسیاری از داوطلبانی که تمایل دارند در رشته‌های پزشکی تحصیل کنند، اما می‌دانند که قبولی در رشته‌های پزشکی [به هردلیلی] برای آنها میسر نیست، مشتری و متقاضی اصلی این قبیل آگهی‌ها هستند.

در این میان، برخی افراد در قالب موسسات یا فردی، تبلیغات گسترده ای را در معرض دید دواطلبان قرار داده و مدعی هستند، می توانند در قبال دریافت مبالغ هنگفت، علاقمندان را با شیوه خرید صندلی پزشکی یا پذیرش دانشجو پزشکی و حتی بدون لزوم شرکت آنان در کنکور، روانه دانشگاه‌ها کنند. این وعده برای افرادی که به دنبال تحصیل در رشته‌های پزشکی بدون کنکور هستند، بسیار جذاب و وسوسه برانگیز است، زیرا رشته‌های پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی عمدتاً جزو رشته‌های پردرآمد هستند، بازار کار بسیار خوبی دارند و در صورت راهیابی به دانشگاه و متعاقباً بازار کار، هزینه‌ای که صرف خرید صندلی دانشگاه شده، برای فرد جبران می‌شود.

تبلیغات گسترده فروش صندلی دانشجویی پزشکی

طی گفت‌وگوهای متعدد با برخی از مشاوران این سایت‌ها، شرایط پذیرش، هزینه‌ها و روند انجام این کار را در قالب یک متقاضی و مشتری جدی جویا شدیم که توضیح ادعایی یکی از مؤسسات به شرح زیر است:

«مبالغ پرداختی برای رشته‌های پزشکی (پزشکی عمومی، دندانپزشکی و...) در دانشگاه آزاد تهران معادل ۲۵۰ میلیون، دانشگاه بهشتی ۳۵۰ میلیون و دانشگاه آزاد به جز تهران ۲۶۰ میلیون تومان است. هم‌چنین برای قبولی در رشته‌های پیراپزشکی (پرستاری، مامایی، اتاق عمل و ...) دانشگاه آزاد تهران مبلغ ۲۰۰ میلیون، دانشگاه بهشتی ۲۷۰ میلیون و دانشگاه آزاد به جز تهران ۲۱۰ میلیون تومان دریافت می‌شود. برای دانشگاه‌های دولتی به قسمت هر مقطع ۲۰ میلیون اضافه می‌شود.»

طبق ادعای این مؤسسه، نحوه انجام کار هم بدین صورت است که «پرونده‌سازی‌ لازم برای فرد در خصوص شرکت در کنکور صورت می‌گیرد، در دانشگاه‌ها رتبه‌های قبولی رشته‌های اعلامی و تعدادی از ظرفیت اعلامی آن سال دانشگاه پیش از کنکور رزرو می‌شود، شخص حقیقی با حضور در جلسه کنکور این رتبه رزرو را حفظ کرده و زمانی که مشتری (متقاضی) برای پذیرش تقاضا می‌کند، تمام مشخصات فردی مختص به او با فرد دارنده رتبه جابه جا می‌شود و شخص به طور قانونی، پذیرش دانشگاه را کسب می‌کند.»

مؤسسه دیگری هم در این‌باره مدعی شد: «روند کار به این صورت است که نسبت به رشته و واحد دانشگاهی، رتبه قبولی برای متقاضی گرفته می‌شود. حتی کارنامه کنکور در سایت رسمی سنجش ثبت و فرد مجاز به تحصیل در دانشگاه مدنظر می‌شود. در نهایت اسم شخص وارد لیست ثبت‌نام دانشگاه می‌شود. انتخاب رشته (در شهریور ماه) به عهده مؤسسه است. هفته آخر شهریور نهایت تا هفته اول مهر ماه، متقاضی شخصاً به دانشگاه مراجعه و مراحل ثبت‌نام را تکمیل کرده و در پایان کد دانشجوئی صادر و کارت دانشجوئی را دریافت می‌کند.»

برخی از این موسسات برای جلب اعتماد کامل مشتری و زدودن آثار تردید او تصویری ادعایی از تأییدیه پذیرش صادره از سوی سازمان سنجش را به آنان ارائه و مدعی می شوند که مشتریان قبلی خود را از این طریق به دانشگاه فرستاده اند و می توانند مشتری جدید خود را نیز با همین شیوه دانشجو کنند.

هرچند، پذیرش چنین راهکاری برای دانشجو شدن، ویژه افراد ساده انگار و بی تجربه به نظر می رسد اما از این واقعیت هم نباید غافل ماند که عطش ورود به دانشگاهبخصوص با عنوان پزشکی و پیراپزشکی، چنان فریبنده است که بعید نیست، بسیاری مجاب شون تا برای تبدیل رویای شان به واقعیت، در دام چنین مدعیان افتند .

خبری که هنوز منتشر نشده، چگونه تکذیب می‌شود؟

علی‌رغم پیگیری‌های رسمی و جاری و گفت‌وگو با روابط عمومی معاونت آموزش وزارت بهداشت و مسئول دفتر معاون آموزشی وزارت بهداشت و باوجود ارسال نامه زیر، انتظار ۴۸ ساعته و تماس‌ها برای دریافت پاسخ، بی‌نتیجه ماند.

 

ت ت
کدخبر: 173898 تاریخ انتشار
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    در رسانه های دیگر بخوانید
    ارسال نظر

    پربیننده‌ترین
    اخبار روز سایر رسانه ها
      دیگر رسانه ها