آمار جدید از ساختمان های پر خطر + جزییات
جلال ملکی گفت: ۱۲۹ ساختمان بسیار پرخطر یا بحرانی طی پایشهای سالهای گذشته شناسایی شدند که در یک و نیم سال گذشته با حضور موثر دستگاه قضایی و برگزاری ۳ جلسه توجیهی بین سازمان آتشنشانی و مالکان این ساختمانها، حدود ۵۰ ساختمان اقدامات ایمنسازی را آغاز کردند.
به گزارش منیبان، سخنگوی سازمان آتشنشانی گفت: به طور کلی ساختمانها از نظر ضوابط ایمنی و آتشنشانی به ۴ دسته، بسیارپرخطر یا بحرانی، پرخطر، میانخطر و کمخطر تقسیم میشوند که در حاضر ۱۸۰۰۰ ساختمان پرخطر در تهران زنگ خطری برای آینده شهر است و وجود تعداد قابل توجهی از ساختمانهای ناایمن در تهران و از طرفی حوادثی نظیر پلاسکو، بیمارستان گاندی و مرکز درمانی سینااطهر موجب ایجاد نگرانی مردم شده است که آیا مسئولان اقدامی برای جلوگیری از تکرار این حوادث انجام دادهاند؟
جلال ملکی افزود: ۱۲۹ ساختمان بسیار پرخطر یا بحرانی طی پایشهای سالهای گذشته شناسایی شدند که در یک و نیم سال گذشته با حضور موثر دستگاه قضایی و برگزاری ۳ جلسه توجیهی بین سازمان آتشنشانی و مالکان این ساختمانها، حدود ۵۰ ساختمان اقدامات ایمنسازی را آغاز کردند و از مرحله بحرانی خارج شدند و به سمت ایمنی نسبی پیش رفتند که در حال حاضر تعداد ساختمانهای بحرانی به ۷۵ مورد رسیده است.
باشگاه خبرنگاران در اینباره نوشت: او گفت: در گذشته شاید ۱۰ بار هم به ساختمان های ناایمن اخطار میدادیم، اما مالکان کاری نمیکردند. به قول معروف فقط آب در هاون کوبیدن بود، اما در یکی دو سال اخیر به همت شهرداری، شورایشهر و دستگاه قضایی، پس از دو اخطار و چندماه مهلت، اگر محرز شد که مالکان قصدی برای همکاری ندارند به دستگاه قضایی معرفی میشوند. دستگاه قضایی هم برخوردهای خاص خودش را انجام میدهد.
ملکی در مورد اجرای طرح فازبندی ایمنسازی اظهار کرد: طرح فازبندی ایمنسازی برای کاهش فشار مالی بر مالکان و عدم تعطیلی کسب و کارها، اقدامات ایمنپروری مرحله به مرحله طبق دستورالعملهای آتشنشانی انجام میگیرد و مجتمع تجاری علاءالدین که سابقا نگرانیهای بسیاری را ایجاد کرده بود. با اجرای همین طرح از حالت ناایمن خارج شده است و در حال حاضر از ایمنی مطلوبی برخوردار است.
پس از آتشسوزی بیمارستان گاندی و یادآوری حادثههای تلخ پلاسکو و مرکز درمانی سینااطهر، حساسیت مردم نسبت به مراکز درمانی بیشتر شد. طبق آمار سخنگوی سازمان آتشنشانی از ۲۳۰۰ مرکز درمانی پایش شده، حدود ۱۸۰۰ مرکز دارای تاییدیه آتشنشانی هستند و ضمن اینکه پس از حادثه سینااطهر، طی مکاتبه وزیر بهداشت با شهرداری و درخواست افزایش سختگیریها نسبت به ایمنی مراکز درمانی، دریافت و یا تمدید مجوز فعالیت این مراکز منوط به رعایت اصول ایمنی و دریافت تأییدیه آتشنشانی شد.