هرگز جگر خام نخورید
جگر خام یا نیمه پخته (به اصطلاح آبدار) میتواند بسیاری از میکروبهای بیماری زا را به بدن مصرف کننده انتقال دهد.
به گزارش منیبان، مصرف جگر به صورت نیمپخته یا خام رایجترین راه ابتلای انسان به بیماریهای عفونی است،
برخی از افراد ممکن است بنا به علاقه یا اعتقاد نادرست، به مصرف جگر خام بپردازند. از سوی دیگر در برخی از مناطق ایران، خوردن خام یا کمپخته جگر دامها توسط زنان بارداری که معتقدند خوردن آن برای رشد جنین مناسب است رواج دارد.
همچنین در مواردی مشاهده شده است که بیماران مبتلا به کم خونی مزمن، جگر را به صورت خام مصرف میکنند که این امر خطری برای انتقال آلودگی محسوب میشود.
خوردن جگر خام و اعتقاد مردم مبنی بر درمان کم خونی و اصلاح بیماریهای خونی مورد تایید نیست و استفاده از گوشت و جگر خام میتواند مخاطرات جدی به همراه داشته باشد.
یکی از مهمترین خطراتی که با مصرف جگر خام ما را تهدید میکند مبتلا شدن به بیماری تب کنگو است که به طور شدید جزء بیماریهای واگیر دار محسوب میشود.
افرادی که جگر خام مصرف میکنند در دستگاه گوارشی دچار مشکلات جدی مانند بیماری سیاه زخم خواهند شد. همچنین درپی مصرف جگر خام، بیماریهای انگلی در کبد افراد را مشاهده میکنیم.
در این میان، برخی بی توجه به آلودگیها و بیماریهایی که ممکن است از طریق این فرآوردهها منتقل شود، اقدام به مصرف آن میکنند. اما در مقابل، افرادی هم هستند که موشکافانه ظاهر جگر، محل عرضه، نوع طبخ و بهداشت ظروف را بررسی کرده و کمتر این غذا را خارج از خانه تهیه میکنند.
همچنین متخصصان تغذیه معتقدند در دوره اپیدمی ویروس کرونا از مصرف غذاهای خام و نیمه آماده کاملا پرهیز کنید و به سلامت غذایی خود توجه ویژه داشته باشید.