کشف درمانی عالی برای کمبود ویتامین دی در افراد چاق
محققان دانشگاه بوستون آمریکا، موفق به کشف یک روش درمانی موثر و جدید برای کمبود ویتامین دی در افراد چاق شدند.
به گزارش منیبان به نقل از مدیکال اکسپرس، چندین میلیون نفر در سراسر جهان با سندرمهای مختلف سوء جذب چربی از جمله کسانی که تحت عمل جراحی بای پس معده قرار گرفتهاند و کسانی که دچار چاقی هستند، وجود دارد. این بیماران اغلب در جذب ویتامین D مشکل دارند و هر دو گروه از بیماران در معرض خطر کمبود ویتامین D قرار دارند از این رو در معرض خطر بیشتری برای پوکی استخوان و استئومالاسی (نرمی استخوانها) قرار دارند. اکنون یک مطالعه جدید نشان داده است که ۲۵-هیدروکسی ویتامین D۳ یک درمان موثر برای کمبود ویتامین D برای این بیماران خاص است.
به گفته محققان دانشکده پزشکی دانشگاه بوستون آمریکا، تقریبا یک سوم بزرگسالان چاق هستند و برای تامین نیاز خود به دوزهای بسیار بیشتر ویتامین D نیاز دارند. این متابولیت ویتامین D در بیماران مبتلا به سندرم سوء جذب چربی بهتر جذب میشود و از آنجا که محلول چربی نیست، در چربی بدن رقیق نمیشود و در بالا بردن و حفظ سطح ۲۵-هیدروکسی ویتامین D در افراد چاق موثر است.
در این مطالعه بزرگسالان مبتلا به سندرم سوء جذب چربی با بزرگسالان چاق برای بررسی اینکه آیا فرم محلول در آب ویتامین D۳ معروف به ۲۵-هیدروکسی ویتامین D۳ موثرتر از همان دوز ویتامین D۳ در بهبود وضعیت ویتامین D است، مقایسه شد. محققان مشاهده کردند که در مقایسه با بزرگسالان سالم فقط حدود ۳۶ درصد ویتامین D۳ خوراکی مصرف شده در خون بیماران مبتلا به سندرم سوء جذب چربی از جمله بیمارانی که جراحی بای پس معده داشتند، یافت شد.
هنگامی که همان بزرگسالان ۲۵-هیدروکسی ویتامین D۳ را بلعیدند، بیماران مبتلا به سندرم سوء جذب چربی قادر به جذب آن و همچنین بزرگسالان سالم بودند و در نتیجه وضعیت ویتامین D خود را به همان درجه رسانند. نتیجه مشابه در افراد چاق در مقایسه با افراد سالم مشاهده شد، بنابراین استفاده از ۲۵-هیدروکسی ویتامین D۳ میتواند یک روش جدید برای درمان کمبود ویتامین D در بیماران مبتلا به سندرم سوء جذب چربی و بزرگسالان چاق باشد.
کمبود ویتامین D نه تنها منجر به از دست دادن استخوان شده و خطر شکستگی را افزایش میدهد بلکه باعث بیماری دردناک استئومالاسی میشود. بیمارانی که دچار کمبود ویتامین D با استئومالاسی هستند، در ناحیه استخوانها و عضلات خود احساس بیقراری میکنند. کمبود ویتامین D با افزایش خطر بسیاری از بیماریهای مزمن از جمله مولتیپل اسکلروزیس، دیابت نوع ۱، بیماریهای قلبی، دیابت نوع ۲، افسردگی، اختلال عملکرد عصبی و بیماری آلزایمر و همچنین بیماریهای عفونی از جمله کووید همراه است.