خبر مهم دادستان کل کشور درباره اجرای طرح نور عفاف و حجاب
دادستان کل کشور گفت: «بهزودی دستورالعملی برای اجرای مطلوب طرح نور به فراجا ابلاغ میشود.»
به گزارش منیبان به نقل از فرارو،حجتالاسلام والمسلمین محمد موحدی آزاد در نشستی با حضور معاونان دادستان کل، قضات و دادیاران دادسرای دیوان عالی کشور و همچنین رئیس شوراهای حل اختلاف استان تهران با اشاره به اینکه در سند تحول و تعالی قوه قضائیه ۳۴ تکلیف به صورت ویژه برای دادستانی کل در نظر گرفته شده، تصریح کرد: ضرورت دارد برای اجرای طرحهای تدوین شده در این سند، برنامهریزی مدونی از سوی دادستانها و حوزههای مربوطه انجام گیرد.
وی همچنین عنوان کرد: با تشکیل کمیته علمی و کارگروههای این گونهای به دنبال تولید علم و فکر و در نهایت خلق کارهای نوآورانه، مبتکرانه و خلاقانه با محوریت آگاهی بخشی برای ارائه خدمت بهتر و بیشتر به مردم هستیم.
دادستان کل کشور به موضوع تقدم فرهنگسازی در تمامی امور پرداخت و گفت: ۴۵ سال فرصت زیادی برای فرهنگسازی در حوزههای مختلف علمی، اجتماعی و سیاسی نیست و باید برنامهریزیهای ما در هر حوزه با نگاه با عبرت گیری از گذشته و نگاه به آینده باشد.
موحدی آزاد تصریح کرد: برخی ناهنجاریهای اجتماعی امروز در حوزه عفاف و حجاب در سطح جامعه، آثار همان قانون غلط کشف حجاب رضاخانی است که دشمن به دنبالش بود، چنانچه انگلیس نیز برای تغییر فرهنگ هند، در ابتدا به سراغ تغییر زبان مردم آن منطقه رفت و اثر شوم خود را در طول سالهای بعد گذاشت.
وی با بیان اینکه کلیات طرح نور فراجا مورد تأیید است و از اقدامات قانونی آنان حمایت میکنیم، عنوان کرد: برای اجرای صحیح طرح، دستورالعملی از سوی دادستانی کل تهیه و به زودی به فراجا ابلاغ میشود.
دادستان کل کشور تصریح کرد: لازم است در اجرای طرح نور؛ نکاتی به مانند تقویت نقاط ایجابی، سطحبندی درباره بدحجابی در نظر گرفته شود و تمرکز بر برخورد با جرایم سازمان یافته و درباره شل حجابی توصیه و تأکید ما انجام اقدامات ارشادی با رویکرد متنبه شدن افراد است.
موحدی آزاد با بیان اینکه کنترل فضای مجازی و برخورد با شبکههای سازمان یافته به ویژه در حوزه تولید و عرضه لباسهای ناهنجار هم باید از سوی متولیان امر در دستور کار قرار گیرد، تأکید کرد: طرح نور بایستی به صورت هوشمند در برخی مکانهای خاص که ترویج دهنده نوعی از پوشش خاص در جامعه هستند نیز حضور جدی داشته باشد.
وی ادامه داد: برخی اقدامات نوآورانه قانون جدید شوراها سبب کاهش آمار پروندههای ورودی به مراجع قضائی میشود.
دادستان کل کشور گفت: در حوزه شوراهای حل اختلاف که با هدف ایجاد صلح و سازش راهاندازی شد نیاز به گذشت زمان داریم و قانون جدید شوراها و تشکیل دادگاههای صلح با وجود نقدهایی که بر آن است، به نظر میرسد در مسیری حرکت میکند که امور را بیشتر به سمت کارهای مدنی و دخالت دادن مردم برای تثبیت فرهنگ صلح و سازش سوق دهد.
موحدی آزاد همچنین افزود: قضات در صدور رأی دقت بسیار داشته باشند، چرا که یک رأی اگر متقن و عالمانه باشد در اصلاح فرهنگ غلط، تربیت و شکوفایی استعدادهای نهفته مثبت انسانها، اثرگذار است.
در این نشست معاونین دادستان کل علاوه بر ارائه گزارشی از عملکرد چند ماهه اخیر حوزه کاری خود نظرات و پیشنهاداتی درباره قانون جدید شوراها بیان کردند.
همچنین مهدوی، رئیس شوراهای حل اختلاف استان تهران به تشریح قانون جدید شوراها و ایجاد دادگاههای صلح در این نشست پرداخت.
مباحث حدنگاری، تأکید بر تعامل با فعالان بخش خصوصی و تولیدکنندگان به منظور تحقق شعار سال و همچنین ضرورت اصلاح قوانین مبارزه با جرایم فضای مجازی و حوزه مبارزه با قاچاق مواد مخدر به منظور پیشگیری از وقوع جرم و آسیبهای اجتماعی از دیگر مواردی بود که مطرح شد.