دانشآموزان دارای گوشی و ساعت هوشمند سر جلسه امتحان کارت قرمز میگیرند
مرکز سنجش و پایش کیفیت آموزشی وزارت آموزش و پرورش اعلام کرد: انتشار سؤالات پس از شروع آزمون به معنای افشای آن نیست. خانوادهها و دانشآموزان فریب کانالها و صفحههای فروش سؤال را نخورند.
به گزارش منیبان؛ مرکز سنجش و پایش کیفیت آموزشی وزارت آموزشوپرورش با صدور اطلاعیهای به برخی پرسشهای خانوادهها و دانشآموزان پاسخ داد.
در این اطلاعیه آمده است: در سالهای اخیر با روش ارسال الکترونیکی سؤالات رمزشده به حوزههای اجرا، تا زمان ارسال رمز و بازگشایی و چاپ سؤالات، دسترسی به سؤالات محال است و تاکنون نیز شواهد یا گزارشی از طرف هیچ یک از مراجع نظارتی و کانالهای تلگرامی مبنی بر این که سؤالات حتی یک دقیقه قبل از شروع امتحان، افشا شده باشد، موجود نیست.
در ادامه این اطلاعیه آمده است: البته آموزش و پرورش برای برقراری نظم و امنیت بیشتر و جلوگیری از هرگونه تخلف، اقدام به صدور دستورالعملهای حفاظت و مراقبت از آزمونها، آموزش مراقبین و نیز تجهیز قریب به اتفاق حوزههای برگزاری امتحانات به دستگاههای موبایلیاب و نظارت مستمر از حوزهها کرده است و با متخلفان براساس آییننامه رسیدگی به تخلفات امتحانی برخورد میکند و مجازات دانشآموزانی که وسیله غیرمجاز نظیر، موبایل یا سایر وسایل و تجهیزات ارتباطی در جلسه امتحان به همراه داشته باشند و آن را برای انتشار سؤالات یا استفاده از سؤالات انتشاریافته به کار ببرند، این است که نمره تمام امتحانات آن نوبت صفر میشود و از شرکت در امتحانات نوبت بعد محروم خواهند شد.
در این اطلاعیه همچنین تاکید شده است که بارها در خصوص این شیوه کلاهبرداری و اینکه هرگونه ادعای دسترسی به سؤالات پیش از آغاز امتحان خلاف واقع و به منظور فریب مخاطبان است، به دانشآموزان و اولیای آنها به طرق مختلف حتی در رسانه ملی اطلاعرسانی شده است.
با وجود این همانطور که در مورد موضوعات حائز اهمیت دیگر که جنبه فراگیر دارد، افراد فرصتطلب به قصد سوءاستفاده و منفعتطلبی، اقداماتی برای فریب ذینفعان انجام میدهند. در مورد سؤالات امتحانی نیز افرادی مبادرت به ایجاد کانال ارتباطی در فضای مجازی، پیامرسانها یا سایتهای تبلیغاتی کرده و با استفاده از سربرگ مجعول، سؤالات یا تغییرات گرافیکی آنها، سعی در فریب دانشآموزان دارند که در این رابطه وزارت آموزش و پرورش مراتب را از طریق پلیس فتا پیگیری و درهر نوبت از امتحانات افراد فرصتطلب و سودجو شناسایی و با شکایت دفتر حقوقی وزارت آموزش و پرورش، به مقام قضایی معرفی میشوند.
این اطلاعیه میافزاید: در روزهای اخیر بنا بر اعلام معاون اجتماعی پلیس فتا، 2 باند تبلیغ تقلب و دسیسه در امتحانات نهایی دانشآموزان که در پیامرسان تلگرام و شبکههای اجتماعی اینستاگرام تبلیغ میکردند، شناسایی و به مقامات ذیصلاح تحویل شدهاند. اعضای این باندها اذعان داشتهاند که هیچ گونه خدماتی به دانشآموزانی که وجهی پرداخت کردهاند، داده نشده است.
در ضمن اسامی دانشآموزانی که با این کانالها همکاری میکنند، از طریق پلیس فتا در اختیار آموزش و پرورش قرار میگیرد و با آنان برخورد قانونی میشود. لذا دانشآموزان باید مراقب باشند به هیچ وجه فریب اینگونه تبلیغات ناصحیح را نخورند و گرفتار مجازاتهای قانونی نشوند.
بدیهی است برگزاری امتحانات حضوری با سوالات واحد و در شرایط معین، تحت نظر مراقبان امتحانات و تصحیح اوراق از سوی مصححان کارآزموده و مجرب، براساس دستورالعملهای مربوط در حوزههای تصحیح منجر به برقراری عدالت خواهد شد.