آیا واقعا زنان باردار می توانند واکسن کرونا تزریق کنند؟
مسئول دفتر مامایی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: تاکنون هیچ واکسن ایمنی برای مادران باردار بر علیه بیماری کرونا ساخته نشده است.
به گزارش منیبان؛ شیوا کاظمی، مسئول دفتر مامایی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه مادران باردار را جزو گروه های در معرض خطر کرونا عنوان کرد و گفت: با این وجود متاسفانه تاکنون واکسنی که برای مادران باردار ایمن باشد ساخته نشده است.
او افزود: در حال حاضر فقط یک نوع واکسن کرونا از سوی وزارت بهداشت به ما معرفی که برای استفاده مادران در دوران شیردهی بلامانع است.
کاظمی گفت: در خصوص مادران باردار نه در ایران، بلکه در هیچ کشوری در جهان هنوز واکسن کرونایی که بی خطر بوده و تزریق آن ایمن باشد، ساخته و تولید نشده است.
این مسئول خاطرنشان کرد: سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده که ریسک تزریق واکسن کرونا به مادران باردار برعهده خود کشورهاست و نوعی اختیار در این زمینه به کشورها داده شده، اما هنوز نمی توانیم این ریسک را بپذیریم و هنوز ابلاغی در این زمینه از سوی وزارت بهداشت به ما اعلام نشده است.
کاظمی یادآور شد: علی رغم گذشت بیش از یک سال از شیوع کرونا، این ویروس کماکان جنبه های ناشناخته بسیاری دارد و هنوز نمیدانیم اگر واکسن کرونا وارد بدن مادر باردار شود، ویروس کشته شده کرونا که داخل واکسن است، میتواند تاثیری بر روی بدن مادر باردار داشته باشد، یا خیر.
مسئول دفتر مامایی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه افزود: سیستم ایمنی مادران باردار به شدت ضعیف است و این امکان هست که حتی ویروس کشته شده کرونا در بدن آنها واکنش نشان داده و اتفاقات بدی رخ دهد.
کاظمی گفت: در حال حاضر هیچ توصیه ای به مادران باردار در خصوص تزریق واکسن کرونا نمی شود و این مادران باید همچنان پیشگیری ها و مراقبت های لازم را در برابر کرونا داشته باشند.
او افزود: مادران باردار کماکان باید از حضور در اماکن شلوغ بطور جد خودداری کرده و حتما در ارتباط با دیگران از ماسک استفاده کرده و رعایت فاصله فیزیکی را داشته باشند.