مجازات خیانت در امانت چیست؟

یکی از جرائمی که در قانون برای آن مجازان تعیین شده خیانت در امانت است. اما این جرم چطور ثابت می‌شود و مجازات خیانت در امانت چیست؟

مجازات خیانت در امانت چیست؟
پیشنهاد ویژه

به گزارش منیبان؛ فریده مهرالحسنی وکیل پایه یک دادگستری در این باره می‌گوید: هرگاه اموال منقول وغیرمنقول، سفته، چک، قبض و نظایرآن به عنوان اجاره، امانت یا رهن، برای وکالت یا برای هرکاری با اجرت وبی اجرت به کسی داده شود، اگر از آنها به ضرر مالکین آنها استفاده و یا مفقود شود، 6 ماه تا 3 سال حبس در انتظار شخصی است که در امانت خیانت کرده است. بنابراین جرم خیانت در امانت عبارت است از استفاده، تصاحب کردن، از بین بردن یا مفقود کردن مالی که از طرف مالک قانونی به کسی سپرده شده است.

او ادامه می‌دهد: در واقع باید توجه داشت که خیانت درامانت در قانون دارای شرایط خاصی است که با خیانتی که در جامعه در بین مردم وجود دارد، متفاوت است. 3 مورد نشانگر این است که خیانت در امانت صورت گرفته است:

وجود قرار قبلی

وجود شی مورد امانت

تحویل شی مورد امانت به امین.

او می‌گوید: همچنین سوءنیت نقش اساسی در تحقق جرم خیانت در امانت دارد، بنابراین اگرامین در قبال گرفتن حق الزحمه نگهداری، از پس دادن مال امانی خودداری کند، قابل تعقیب و مجازات جرم خیانت درامانت نیست و چنین اختلافی امر حقوقی تلقی می‌شود. در مورد مجازات جرم خیانت درامانت با توجه به ماده قانونی مذکور حبس از 6 ماه تا 3 سال خواهد بود که در این مورد قاضی با توجه به شرایط مندرج در پرونده تصمیم گیری می‌کند.

منبع: همشهری آنلاین


ت ت
کدخبر: 238857 تاریخ انتشار
در رسانه های دیگر بخوانید
ارسال نظر

پربیننده‌ترین