جدیدترین اخبار در خصوص فاجعه معدن طبس بعد از گذشت یک هفته/ هیچکس حق اظهار نظر ندارد
بعد از گذشت یک هفته از انفجار معدن زغالسنگ طبس در استان خراسان جنوبی که موجب کشته شدن ۵۲ نفر تونلهای معدن و مجروحیت بیش از ۲۰ نفر شد، اکنون جزئیات تازهای از این حادثه منتشر شده است.
به گزارش منیبان؛ در گزارشات اولیه دلیل این حادثه نشت گاز متان در یکی از کارگاههای شرکت زغالسنگ معدنجوی عنوان شده است اما بررسی دقیق این حادثه به کمیته ویژه ای متشکل از مسئولان قضایی و وزارت صمت محول شده تا در اسرع وقت دلیل این حادثه را مورد ارزیابی قرار دهند.
سعید صمدی دبیر انجمن زغال سنگ درباره جزئیات تازه حادثه معدن زغال سنگ طبس میگوید: حادثه معدنجو هنگام تخریب کارگاه روی داده و حجم عظیمی از گاز متان آزاد شد که هم باعث انفجار بلوک C شد و هم بخشی از گاز به بلوک b رفت که مسمومیت آن موجب کشته و مجروح شدن عده ای دیگر شد.
وی در خصوص ابعاد جدید انفجار معدن زغال سنگ طبس میافزاید: معدن زغال سنگ پروده ۵ دارای ۳ بلوک بود که در اختیار آقای مجتهد زاده است.
دبیر انجمن زغال سنگ با اشاره به اینکه حادثه معدنجو طبس در هنگام تخریب کارگاه اتفاق افتاده است، میگوید: با تخریب کارگاه حجم عظیمی از گاز متان در معدن آزاد شد. البته چون شیفت ۳ بوده تعداد کارگران معدن کم بوده است در غیر این صورت تعداد کشته های این حادثه رقم های بالاتری داشت.
به گفته صمدی، بعد از تخریب کارگاه C که در آن حدود ۱۲ کارگر بودند، چون بلوک های C.B.A با یکدیگر در ارتباط بودند سریع گاز متان به سایر بلوک ها سرایت کرده و باعث کشته و مجروح شدن کارگرهای بلوک B شده است. گاز متان معمولاً به ۳ درصد برسد احتمال انفجار دارد و در زمان انفجار گاز متان همراه خود تولید دی اکسید کرین و مونو اکسید کربن می کند که اصولاً بو هم ندارد.
وی میگوید: در معدن پروده تونلهای تهویه با هم در ارتباط هستند و در کارگاه B حدود ۶۰ نفر کارگر مشغول استخراج زغال بودند و چون سیستم تهویه مکشی بود و تمام گازها مستقیم به سمت B هداست شدند. در بلوک B هیچ صدا و انفجاری اتفاق نیفتاده و دلیل مرگ کارگرها نشت گاز بود.
صمدی میگوید: در هر شیفت این معدن ۶۰۰ نفر کارگر کار میکردند و در مجموع ۱۷۰۰ نفر در این معدن فعالیت می کردند.
تعیین بازپرس ویژه برای حادثه معدن طبس
با توجه به عمق حادثه معدن و پیگیری مسئولان کشوری درباره این فاجعه ملی، روز شنبه حجت الاسلام و المسلمین محمد موحدی آزاد دادستان کل کشور درباره اینکه آیا این حادثه اینکه قصور بوده یا خیر و تا چه حد و چه کسی مقصر است، با نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی دیدار کرد. وی در این دیدار با اشاره به حوادث رخ داده در معادن مازندران، سمنان، شاهزند اراک، از همه مهمتر در طبس میگوید: باید ابعاد این حوادث دقیق بررسی شود تا بدانیم چه علتی باعث چنین اتفاقاتی میشود.به دستور رئیس کل قوه قضائیه تیم مشورتی برای مشاوره حقوقی به بازپرس پرونده، تشکیل شده و همواره در پروندههای مهم این تیم مشاورهای وجود دارد. در چنین پروندههایی بازپرس از متخصصان مشورت میگیرد و اگر نیاز به ارجاع کارشناس باشد ارجاع میدهند و در پایان تحقیقات مقصران اعلام خواهند شد.
مدیر عامل معدنجو سکته مغزی کرد
با وجود اینکه 7 روز از فاجعه معدن گذشته، اما این معدن همچنان قربانی میدهد، روز شنبه مدیر عامل شرکت معدنجوی طبس که فشار روحی و روانی زیادی را در این مدت تحمل کرده بود، اما این حادثه مرگبار را نتواست هضم کند و دچار سکته مغزی شد.
وی ساعت 9 صبح شنبه در حالیکه بیهوش بود به بیمارستان مصطفی خمینی طبس منتقل و در بخش آی سی یو بستری شد.بر اساس این گزارش، محمد مجتهدزاده مدیرعامل معدنجوی طبس اکنون در آی سی یو بستری است و به گفته دکتر محمد زاده رییس بیمارستان طبس وی سطح هوشیاری پایداری ندارد.
اظهار نظر ممنوع!
محمدکاظم موحدیآزاد در حاشیه جلسه بررسی آخرین وضعیت حادثه معدن زغال سنگ معدنجو طبس که با حضور استاندار روز یکشنبه 8 مهرماه در دادگستری خراسان جنوبی برگزار شد، گفت: بلافاصله پس از وقوع حادثه از رئیس کل دادگستری و دادستان مرکز استان خواستیم بازپرس ویژه تعیین و اقدامات قضایی آغاز شود. بازپرس ویژه، اسناد و مدارک را جمع آوری میکند و بخشهایی که نیاز به نظر کارشناسی است ارجاع میدهد لذا باید منتظر نتیجه و اظهار نظر قضایی بازپرس باشیم.تا آن زمان هیچ فردی مجاز به اظهار نظر نیست، چون تخصص این کار را نداریم و بازپرس هم بر اساس نظرات کارشناسان نظر قضایی خواهد داد.
بررسی وضعیت معیشتی بازماندگان حادثه معدن طبس
مسعود پزشکیان روش 8 مهر ماه ضمن ابراز تاسف و تاثر عمیق از حادثه معدن طبس که منجر به جانباختن و مصدومیت تعداد زیادی از کارگران این معدن شد، با بیان اینکه بنده چه پیش از سفر و چه در حین و پس از سفر به مجمع عمومی سازمان ملل، پیگیر وضعیت مصدومان و خانوادههای جانباختگان بودهام، گفت: در همین رابطه متولیان مربوط مکلف شدهاند ضمن استانداردسازی همه معادن کشور به منظور جلوگیری از تکرار این حوادث، وضعیت معیشتی بازماندگان این حادثه را به طور ویژه مورد توجه و پیگیری قرار دهند.