دبیر کل جمعیت هلالاحمر مطرح کرد:
کمبود 25 میلیون و 540 هزار امدادگر هلالاحمر
دبیر کل جمعیت هلالاحمر با اشاره به فعالیت گسترده بیش از 60 هزار داوطلب هلالاحمر در ایام کرونا، گفت: قبلاً گفته میشد هر خانوار باید یک امدادگر داشته باشد اما کمبود اعتبار مانع گسترش هلال در کشور شده است.
به گزارش منیبان؛ محمدحسن قوسیانمقدم، دبیر کل جمعیت هلالاحمر، به تشریح فعالیتهای داوطلبان هلالاحمر در ایام کرونا پرداخت و گفت: همه نیروها در جمعیت هلالاحمر داوطلب هستند. هلالاحمر در کشور هشت هزار پرسنل دارد و حدود 60 هزار نفر هم در قسمتهای مختلف فعالیت داوطلبانه دارند و از زمان شیوع کرونا همگی درگیر مبارزه با گسترش شیوع کرونا هستند.
قوسیانمقدم تشریح کرد: کنترل مبادی شهرها، ضدعفونی اماکن، حضور در مراسم محرم و توزیع بروشور و ماسک در بین عزاداران، اجرای طرح 20 روزه در آبان ماه سال گذشته بهعنوان آمران سلامت که در آن مسائل بهداشتی به مردم آموزش و توصیههای بهداشتی ارائه میشد، اجرای طرح ناظران سلامت که همزمان با اجرای طرح شهید سلیمانی اجرا شد و قرنطینه مرزها، تبسنجی، انجام آزمایش pcr و ... در مبادی ورودی به کشور ازجمله اقداماتی بود که از سال گذشته آغازشده و همچنان ادامه دارد.
امانت کپسول اکسیژن به نیازمندان بخش دیگری از فعالیت داوطلبان هلال احمر را ارائه کمکهای مالی برای تهیه بستههای معیشتی و توزیع این بستهها اعلام کرد و گفت: هزاران بسته کمک معیشتی از سوی داوطلبان تهیه و اهدا شده است. همچنین با کمک خیران هلال احمر دستگاه اکسیژنساز و کپسول اکسیژن در بانک امانات تجهیزات پزشکی هلال وجود دارد که به صورت رایگان به نیازمندان اهدا میشود و افراد بعد از رفع نیاز آن را به هلال بازمیگردانند.
کرونا محدودیت جذب داوطلب برای هلالاحمر ایجاد کردقوسیانمقدم در پاسخ به اینکه آیا طی بحران کرونا کمبود داوطلب احساس شد؟ گفت: کرونا محدودیت جذب داوطلب برای هلال احمر ایجاد کرده است. هر ساله هلال احمر با دعوت از جوانان برای حضور در اردوهای مختلف و برنامههای متعدد آموزشی آنها را با فعالیتهای هلال آشنا و داوطلبان جدید را جذب میکرد اما طی این مدت امکان برگزاری کلاسهای آموزشی فراهم نشد و کرونا در این زمینه نیز بر هلال احمر تأثیر گذاشت. امیدواریم با برطرف شدن کرونا شور و شوق داوطلبی بازگردد اما در طی اجرای طرحهای اخیر کمبود نیروها احساس نشد.
دبیرکل جمعیت هلال احمر از نتیجه بخش بودن آموزشهای ارائه شده برای کاهش آسیبها در بحرانها، گفت: در سال 99 علیرغم کرونا طرح خانههای هلال در روستاها اجرا و پنج هزار روستا دارای خانه هلال شدند و آموزشهای لازم به روستائیان برای پیشگیری و مدیریت بحرانها ارائه شد. آموزشهای مجازی همگانی نیز همچنان دنبال میشود. هر چه این آموزشها بیشتر باشد به کاهش آسیبها در بحرانهایی مثل سیل و زلزله کمک میکند.
او با اشاره به زلزلههای متعددی که در حال رخ دادن است، گفت: زلزله بیش از پنج ریشتر موجب آسیب دیدن خانهها میشود هلال احمر با ظرفیت خانههای هلال خود نیازهای آسیبدیدگان را بلافاصله شناسایی و به رفع آنها کمک میکند. خانههای آسیب دیده نیز به سرعت تعمیر میشود تا آسیبهای بعدی بروز کند. همین اقدامات موجب شده آسیبها به حداقل برسد. مثلاً در زلزله سیسخت چهار هزار چادر توزیع شد. در زلزله خراسان شمالی و مریوان روستاها تحت تأثیر قرار گرفتند اما چون آسیبها بزرگ نیست پوشش خبری داده نمیشود اما امدادگران ما در آنجا حضور دارند و مشکلات را مرتفع میکنند.
دبیرکل جمعیت هلال احمر در پاسخ به این سؤال که چند درصد جامعه باید امدادگری را آموخته باشند تا در صورت بروز بحران یا سانحه حداقل آسیبها را داشته باشیم و تابآوری در بحرانها افزایش پیدا کند؟ گفت: کشور ما حادثهخیز است و باید آموزش مقابله با بحرانها و حوادث به مردم داده شود. قبلاً مطرح میشد که «هر خانواده یک امدادگر»؛ در ایران 25 میلیون و 600 هزار خانوار وجود دارد و باید حداقل از هر خانوار یک نفر آموزش دیده باشد. هر فرد در یک خانواده میتواند کل خانواده را در برابر بحرانها محافظت کند.
کمبود اعتبار برای گسترش فعالیت هلال احمروی اضافه کرد: برای رسیدن به این هدف با کمبود اعتبارات مواجه هستیم، گستردگی حضور هلال احمر در کشور زیاد نیست. در 400 شهرستان حضور داریم در حالی که در کشور حداقل هزار و 100 شهر و شهرستان داریم. درست است که ما در پنج هزار روستا خانه هلال ایجاد کردهایم اما در سایر مناطق دفتری برای فعالیت نداریم ولی قطعاً اگر به تعداد هر خانوار حداقل یک امدادگر داشته باشیم میتوان تاحدودی آسیبها را در بحرانها و حوادث کاهش داد.
او در پایان در پاسخ به این سؤال که آیا تمهیدات لازم برای حضور در اربعین سال جاری از سوی هلال احمر اندیشیده شده است، گفت: هلال احمر مانند گذشته پای کار اربعین هست، اما حضور یا عدم حضور در اربعین منوط به نظر ستاد ملی کرونا و سیاستهای کلی نظام است؛ در صورتی که قرار باشد در اربعین حضور داشته باشیم هم برای فعالیت در داخل کشور و هم برای خارج کشور آمادگی داریم