5 ترفند بی‌نظیر برای جلوگیری از سرطان کبد!

سرطان کبد یک بیماری کشنده است که آمار فوتی های مبتلا به این بیماری، در یک دهه گذشته بسیار افزایش یافته است و اغلب تا زمانی که وارد مراحل پیشرفته‌ نشود، بیمار متوجه نمی‌شود که به سرطان کبد مبتلاست.

5 ترفند بی‌نظیر برای جلوگیری از سرطان کبد!
پیشنهاد ویژه

به گزارش منیبان؛ طبق گزارش انجمن سرطان آمریکا، از سال ۱۹۸۰، میزان سرطان کبد بیش از سه برابر و میزان مرگ و میر ناشی از آن دو برابر شده است.کبد بزرگترین غده داخلی انسان است که وظایف بسیاری دارد. از مهترین وظایف کبد دفع سموم، سوخت و ساز پروتئین و چربی های مورد نیاز بدن تنظیم قند خون و ساخت هورمون های ضروری بدن می باشد. بنابراین طول عمر سرطان کبد و نحوه درمان سرطان کبد می تواند از جمله مهم ترین مسائلی باشد که فرد مبلا به سرطان کبد به آن می‌اندیشد.

سرطان کبد یکی از مهمترین دلایل مرگ و میر در جهان به شمار می رود زیرا این بیماری معمولا بدخیم است و درمان آن معمولا سخت است. همچنین سرطان کبد یک بیماری خطرناک است که می‌تواند به مرگ فرد منجر شود. اگرچه در صورت تشخیص زودهنگام و درمان مناسب، شانس درمان بیشتر می‌شود، اما این بیماری ممکن است باعث مشکلات جدی در سلامتی فرد شود و به دلیل پیشرفت پذیری نسبتاً بالا در بسیاری از موارد، درمان آن همیشه موفق نیست. لذا پیشگیری و ارزیابی زودهنگام، از اهمیت بسیاری برخوردار است.

وبسایت eatthis در مطالعه جدیدی به پنج عادت رایجی که می‌تواند منجر به سرطان کبد شود، اشاره کرد؛ سعی کنید از تکرار و تداوم آن‌ها بپرهیزید و در صورت مشاهده هر یک از این رفتار‌ها در اطرافیان و دوستانتان، آن‌ها را از خطری که بیخ گوششان است مطلع سازید.

۱- مصرف بیش از حد الکل

به گفته پزشکان، نوشیدن بیش از حد الکل با سرطان کبد مرتبط است، اما الکل به خودی خود باعث ایجاد سرطان در کبد نمی‌شود. الکل می‌تواند باعث آسیب مزمن کبدی شود؛ از جمله سیروز یا زخم کبد که یکی از شرایط خطرناک در راستای افزایش خطر سرطان کبد است. به طور کلی، خطر ابتلا به سرطان کبد با نوشیدن مستمر الکل افزایش می‌یابد.

۲- استروئیدهای آنابولیک

به گفته متخصصان، استفاده از استروئیدهای آنابولیک با سرطان کبد در ورزشکاران مرتبط است و حتی نقش مهمی در مرگ و میر این قشر دارد. استروئیدهای آنابولیک، هورمون‌های مردانه‌ای هستند که توسط برخی از ورزشکاران برای افزایش قدرت و توده عضلانی استفاده می‌شوند. استفاده طولانی مدت از استروئید آنابولیک می‌تواند خطر ابتلا به سرطان کبد را افزایش دهد.

۳- رابطه جنسی محافظت نشده

رابطه جنسی محافظت نشده می‌تواند شما را به ویروس‌هایی آلوده کند که قابلیت حمله به کبد را دارند. طبق گزارش انجمن سرطان آمریکا، شایع‌ترین ریسک فاکتور برای سرطان کبد، عفونت مزمن (طولانی مدت) با ویروس هپاتیت B یا ویروس هپاتیت C در سراسر جهان است. این عفونت‌ها منجر به سیروز کبدی می‌شوند و مسئول تبدیل سرطان کبد به شایع‌ترین سرطان در بسیاری از نقاط جهان هستند.

۴- سیگار کشیدن

مطالعات نشان می‌دهد که سیگار کشیدن به طور چشمگیری خطر ابتلا به بیماری‌های کبدی و در نهایت خطر ابتلا به سرطان کبد را افزایش می‌دهد.

۵- اضافه وزن

چاقی یکی از عوامل ابتلا به کبد چرب و سیروز است و حتی می‌تواند منجر به دیابت و سرطان کبد شود. افزایش سلامتی جسمی و تناسب وزن، خطر ابتلا به این نوع سرطان را تا حدی کاهش می‌دهد.

بر اساس مطالعات، اضافه وزن خطر ابتلا به سرطان کبد را حدود ۲۱ درصد و چاقی این خطر را تا ۸۷ درصد افزایش می‌دهد.

پرهیز از مصرف نوشیدنی‌های الکلی، دریافت واکسن هپاتیت، حفظ وزن سالم، پرهیز از مصرف دخانیات، داشتن تغذیه سالم و ورزش کردن جزو ساده‌ترین راه‌ها برای پیشگیری و کاهش خطر ابتلا به سرطان کبد است.


ت ت
کدخبر: 242345 تاریخ انتشار
در رسانه های دیگر بخوانید
ارسال نظر

پربیننده‌ترین