ادامه دادن ازدواج پس از خیانت همسر، کار درستی است؟

خیانت و بی وفایی همسر؛ می‌تواند منجر به جدایی و طلاق شود. اما سوال این است که آیا ماندن در ازدواج پس از خیانت همسر، کار درستی می باشد؟

ادامه دادن ازدواج پس از خیانت همسر، کار درستی است؟
پیشنهاد ویژه

به گزارش منیبان به نقل از مرکز مشاوره دکتر قیومی، خبر خوب این است که بسته به اینکه چه چیزی باعث خیانت یکی از طرفین شده و اینکه زوجین چقدر مصمم هستند تا با هم بمانند، خیانت لزوماً منجر به طلاق نمی شود. در واقع، طبق گفته مشاوران، زوج‌ هایی که تصمیم می‌گیرند پس از خیانت، زندگی خود را بهبود ببخشند و از نو بسازند، اغلب به رابطه ‌ای می‌رسند که قوی‌تر، محبت ‌آمیزتر و درک متقابل‌ تر از رابطه قبلی آنها است.

بسیاری از عواملی که می توانند در خیانت نقش داشته باشند، شامل موارد زیر هستند:

کمبود محبت

از دست دادن محبت و مراقبت متقابل

عدم تعادل در آنچه که در رابطه داده و دریافت می شود.

مشکلات ارتباطی مربوط به نیازهای عاطفی و شریک زندگی

مشکلات سلامت جسمانی، مانند درد مزمن یا ناتوانی

مشکلات سلامت روان، مانند افسردگی، اضطراب یا اختلال دوقطبی

اعتیادهایی مانند اعتیاد به رابطه جنسی، عشق، قمار، مواد مخدر یا الکل

مسائل زناشویی حل نشده، مانند ترس از صمیمیت یا اجتناب از درگیری

دوره های استرس زا، مانند زمانی که زوجین برای دوره های طولانی از هم جدا می شوند.

نارضایتی شخصی و عزت نفس پایین نیز می تواند بر خیانت تأثیر بگذارد.

نکات مهم بعد از خیانت همسر که باید بدانید!

بعد از اینکه در یک رابطه و زندگی مشترک، خیانت اتفاق می افتد، باید به نکات و موارد زیر توجه کنید:

بعد از خیانت همسر، عجولانه تصمیم نگیرید. اگر فکر می کنید می توانید از نظر جسمی به خود یا شخص دیگری آسیب برسانید، فوراً به دنبال کمک حرفه ای یا مشاوره گرفتن باشید. (مطالعه بیشتر: جدیدترین انواع تکنیک زوج درمانی! با مهمترین روش زوج درمانی آشنا شوید.)

بعد از دیدن خیانت به یکدیگر فضا بدهید. فهمیدن اینکه شریک زندگی شما در حال داشتن رابطه نامشروع است، همیشه سخت می باشد. ممکن است در زمانی که سعی می کنید بفهمید چه اتفاقی افتاده، رفتار نامنظمی داشته باشید و یا مانند خودتان رفتار نکنید. سعی کنید هنگام شروع روند بهبودی از مشاجره های شدید احساسی، اجتناب نمایید. (بیشتر بدانید: چه زمانی باید طلاق گرفت؟ لبه پرتگاه، یا زنگ خطر در ازدواج!)

بعد از خیانت به دنبال پشتیبانی باشید. به اشتراک گذاشتن تجربیات و احساسات خود با دوستان مورد اعتماد یا عزیزانی که می توانند شما را در سفر به سوی بهبودی حمایت، تشویق و همراهی کنند، می تواند مفید باشد. از افرادی که تمایل به قضاوت و یا انتقاد مغرضانه دارند، دوری کنید. (مطالعه بیشتر: افراد خیانت‎کار چه حسی نسبت به خود دارند؟.)

برخی از رهبران معنوی آموزش دیده اند و می توانند مفید باشند. به تنهایی یا با همسر خود با یک زوج درمانگر و یا خانواده با تجربه و آموزش دیده مشورت کنید.

حتی اگر میل زیادی به درک آنچه اتفاق افتاده دارید، در ابتدا از پرداختن به جزئیات ریز و خصوصی ماجرا خودداری کنید. چرا که انجام آن بدون کمک حرفه ای و مشاوره گرفتن، می تواند برای شما دردناک باشد.

دلایل ماندن در ازدواج پس از خیانت همسر

وقتی خیانت رخ می دهد، ناامیدی به وجود می آید و بی اعتمادی روابط را فرا می گیرد. زیرا در عهد ازدواج، زن و شوهر به یکدیگر قول می‌دهند که «در تمام روزهای زندگی خود وفادار باشند» و وقتی بی وفایی یکی از زوجین ظاهر می‌شود، اساس زندگی از بین می رود. در نتیجه، بازگرداندن آن پیوند، کار آسانی نیست و در بسیاری از موارد، فرد خیانت دیده تصمیم می‌ گیرد به رابطه و زندگی ادامه ندهد.

با این حال، زوج‌هایی هستند که می‌خواهند علی‌ رغم درد، محبت و آسیب ‌های ناشی از خیانت، ببخشند، ترمیم کنند و تلاش کنند تا جلو بیفتند. اگرچه هیچ دستور العملی برای این کار وجود ندارد که بتواند در همه موارد معتبر و قابل اجرا باشد، زوجین می‌توانند سعی کنند، فرآیندی را برای غلبه بر پیامدهای نامطلوب ناشی از تجربه ناگوار خیانت انجام دهند.

بدیهی است که عواقب ناشی از خیانت یکی از همسران باعث ایجاد درد، عصبانیت، ناامیدی، ترس، تردید، ناامنی و بی اعتمادی فراوان به شریک زندگی می شود. معکوس کردن این احساسات به زمان، فداکاری، تلاش، اعتقاد، صبر و تحمل نیاز دارد.

سوالاتی بدون پاسخ قانع کننده وجود خواهد داشت، پرسش هایی در مورد عشق، علاقه و دلایل خیانت، تغییرات عاطفی، افکار و احساسات غیر ارادی ایجاد می شود، اما اگر زوجین بخواهند بر این مرحله ناخوشایند غلبه کنند و به سمت ترمیم ازدواج پیش بروند، باید در هر مرحله از راه استقامت داشته باشند.

روش های بازگشت به زندگی بعد از خیانت در ازدواج

بهبودی زندگی پس از یک رابطه عاشقانه و گذراندن خیانت، می تواند یکی از سخت ترین دوران زندگی شما باشد. این چالش ممکن است، باعث دوگانگی و عدم اطمینان شود. با این حال، با بهبود روابط بعد از دیدن خیانت، همانطور که اعتماد را دوباره به دست می آورید، به گناه خود اعتراف می کنید، بخشش را یاد می گیرید و عشق و محبتی که همه ما آرزوی آن را داریم، عمیق تر و قوی تر می شوند.

مراحل بازسازی یک رابطه بعد از خیانت همسر

برای بازسازی رابطه و ادامه زندگی بعد از خیانت همسر، مراحل زیر را در نظر بگیرید:

قبل از تصمیم گیری در مورد ادامه یا پایان دادن به زندگی خود (طلاق)، کمی زمان بگذارید تا بهبود پیدا کنید و بفهمید پشت این رابطه چه بوده است.

اگر خیانت کردید، مسئولیت کارهای خود را بپذیرید. به رابطه مخفیانه خود خاتمه دهید و هرگونه تعامل یا ارتباط با آن شخص را قطع کنید. برای مثال اگر با همکار وارد یک رابطه پنهانی شده اید، ارتباط باید کاملاً مرتبط با کار باشد یا به دنبال شغل دیگری باشید.

به دوستان فهمیده (بدون اینکه اهل قضاوت باشند)، رهبران معنوی با تجربه یا یک مشاور آموزش دیده مراجعه کنید. همه کتاب های خودیاری به یک اندازه مفید نیستند.

از یک درمانگر دارای مجوز متخصص، مخصوصاً در زوج درمانی استفاده کنید که در موقعیت های خیانت تجربه داشته باشد. زوج درمانی، می تواند به شما کمک کند که رابطه را در چشم انداز قرار دهید، مسائلی را که ممکن است به آن کمک کرده باشد، بیاموزید که چگونه رابطه خود را بازسازی و تقویت کنید و اگر این هدف متقابل است از طلاق اجتناب نمایید.

برای بازیابی اعتماد به نفس خود و همینطور به دست آوردن مجدد اعتماد و توانایی آشتی، برنامه ریزی کنید. اگر خیانت کردید، تقصیر خود را بپذیرید و از شریک زندگی خود طلب بخشش کنید. چنانچه همسر شما خیانت کرد در صورت توانایی، او را ببخشید و به دنبال درک متقابل باشید.

کارهایی که همسر خیانتکار باید انجام دهد!

از طرف همسری که خیانت کرده است، باید این کارها و رفتارها انجام گیرد:

فرد خیانتکار باید کاملاً از تقصیری که مرتکب شده است، آگاه باشد.

توالی شرایط شخصی و بیرونی را که منجر به خیانت شما شده، شناسایی (نه توجیح) کنید.

از ابعاد تأثیری که رفتار شما بر شریک زندگی خود و پیوند زناشویی ایجاد کرده است، آگاه باشید.

پشیمانی واقعی را از خیانت خود و آسیب وارده به رابطه تجربه نمایید و به شریک زندگی خود ابراز کنید. توبه اصیل، بازگشت تدریجی به شفافیت و ادامه زندگی را ممکن می سازد. اگر اینطور نباشد، ادامه رابطه همراه با فریب بوده و عواقب فاجعه باری خواهد داشت.

تمایل خود را برای جبران اشتباه خود نشان دهید، برای بازگرداندن پیوند تلاش کنید و تمام سعی خود را برای به دست آوردن مجدد اعتماد همسر خود، انجام دهید.

رفتارهایی که فرد خیانت دیده برای ادامه زندگی باید انجام دهد!

اگر می خواهید به رابطه زناشویی خود ادامه دهید، از طرف همسری که تحت تأثیر خیانت قرار گرفته است، باید این رفتارها انجام گیرد:

اول از همه، شما باید تصمیم بگیرید که ببخشید، این اولین قدم در مورد یک تصمیم (براساس منطق و نه احساس) است. البته این به معنای تظاهر به فراموش کردن آنچه اتفاق افتاده نیست، بلکه به معنای بخشیدن، رهایی از درد، رها کردن خاطرات، خشم، رنجش و آسیبی است که شما را به تجربه ناگوار خیانت، وابسته نگه می دارد.

بعد از اینکه تصمیم به بخشش گرفتید، باید تصمیم بگیرید که درمان کنید. خیانت، زخم های عمیقی ایجاد می کند که التیام آنها زمان می برد، اما برای این کار لازم است که با خاطرات درد و افکار شک، ترس و ناامنی با آن زخم ها بد رفتاری نشود. برای مدتی درد باقی می ماند، اما تصمیم برای بهبودی، روند درمان را آسان تر می کند.

در نهایت، شما باید تصمیم بگیرید که اعتماد کنید. به هیچ وجه آسان نخواهد بود، زیرا پس از خیانت، اعتماد از بین می رود و انگیزه ای برای کنترل و نظارت ایجاد می شود. بنابراین، بازگشت اعتماد، تنها به اراده فرد خیانت ‌دیده و شخص خیانتکار، بستگی دارد. هر دو باید با هم کار کنند تا این اعتماد را بازگردانند.

با مشاهده پیامدهای شگرفی که از خیانت ها در سطح زناشویی و خانوادگی ناشی می شود، همیشه پیشگیری بهتر از درمان خواهد بود. زوج ها باید مراقب باشند که همزیستی خود را در معرض آسیب پذیری، احساس تنهایی، بیگانگی و روتین قرار ندهند. وزن فرهنگی، جست‌وجوی رضایت‌های زودگذر و فریب کارانه، میل به تازگی و ماجراجویی، می‌تواند زوجین را دچار اشتباهات جدی با عواقب غیرقابل روبرو کند.

 

 


ت ت
کدخبر: 253184 تاریخ انتشار
در رسانه های دیگر بخوانید
ارسال نظر

پربیننده‌ترین