این ماهی عجیب در خشکی زندگی می‌کند!+عکس

لانگ فیش نوعی ماهی است که به خاطر توانایی اش در زندگی روی خشکی، بدون آب، برای ماه ها و حتی گاهی سال ها شناخته شده است..

این ماهی عجیب در خشکی زندگی می‌کند!+عکس

به گزارش منیبان؛ یکی از ویژگی اصلی ماهی ها داشتن آب شش و زندگی در آب است. بسیاری از ماهی ها تنها می توانند در آب زندگی کنند و زندگی در خشکی برایشان امکان پذیر نیست. جالب است بدانید نوعی ماهی وجود دارد که ویژگی خارق العاده دارد و می تواند ماه ها و حتی سال ها را در خشکی و بدون دسترسی به آب زندگی کند.

لانگ فیش (lungfish) یا ماهی سالاماندر (salamanderfish)، یک نوع ماهی مربوط به آب های تازه و شیرین می باشد و علت معروفیت آن زندگی روی خشکی بدون آب است. این ماهی می تواند تا چند ماه یا حتی چند سال هم بدون آب دوام بیاورد.

چرا لانگ فیش می تواند در خشکی زندگی کند؟

این ماهی همانطور که از نامش پیداست، یک سیستم تنفسی تکامل یافته دارد که اکسیژن را مستقیم از هوای آزاد دریافت می کند. دقیقاً مانند حیواناتی که در خشکی زندگی می کنند. گونه های مختلف لانگ فیش با استفاده از هوای آزاد و تنفس در خشکی، کم کم قابلیت آبشش های خود را از دست می دهند به همین دلیل زمانی که وارد آب می شوند، باید به طور منظم و در دفعات مکرر به سطح آب بیایند تا هوا به آن ها برسد و بتوانند نفس بکشند.

توانایی-لانگ-فیش

ماهی سالاماندر در آب های عمیق غرق می شود:

این ماهی ها اگر در مدت زمان طولانی در عمق آب بمانند، غرق می شوند زیرا آبشش های ماهی لانگ فیش در دوران بلوغ کارآیی خود را از دست می دهند. این ماهی ها با استفاده از پره هایی که دارند در آب شنا می کنند و می توانند روی سطح زمین بخزند. معمولاً در آب های کم عمق ساکن هستند و ممکن است گاهی اوقات آن ها را در دریاچه های بزرگتر هم پیدا کنید.

ماهی های لانگ فیش مانند انواع مارماهی ها بدن کشیده ای دارند با باله هایی تار مانند در نزدیک سر و باله های لگنی که برای شنا کردن و خزیدن در کف دریا از آن ها استفاده می کند.

ماهی لانگ فیش در صورت عدم دسترسی به آب اینگونه عمل می کند:

این ماهی به آب دسترسی داشته باشد مانند ماهی های دیگر شنا می کند و غذای او هم ماهی های ریز در آب است اما در دوران خشکسالی که آب در دسترس وی قرار ندارد، لانگ فیش در گل و لای غلت می زند و آن ها را وارد دهان می کند و سعی می کند از آبشش بیرون دهد و به اعماق زمین می رود. زمانی که به عمق مناسب رسید، دیگر دست از حفاری می کشد و یک نوع ماده مخاطی را از بدن خود آزاد می کند که شبیه به یک لایه محافظتی از پوستش عمل می کند و یک ساختار پیله ای شکل دور بدن او تشکیل می شود که بعد از مدتی سفت می گردد و تنها دهان او برای تنفس بیرون از گل و لای می ماند.

در این دوران ماهی لانگ فیش به شدت متابولیسم بدن خود را پایین آورده و برای زنده ماندن از بافت های ماهیچه ای انتهای دم خود تغذیه می کند. این ماهی می تواند تا 4 سال را در زیر زمین خشک زنده بماند. پس از آغاز بارندگی و باز گشتن آب به محل زندگی این ماهی ، گل و لای کاملا نرم شده و این ماهی با حرکات مارپیچی و وول خوردن از پناهگاه خود خارج شده و به سطح زمین می آید.

لانگ فیش در استرالیا، آمریکای جنوبی و آفریقا یافت می شود. این ماهی در آفریقا توسط مردم بومی آن منطقه برای پخت غذا استفاده می شود که معمولاً این ماهی ها را از خاک خشک پیدا می کنند، به گفته آن ها این ماهی مزه مطلوبی دارد اما به ذائقه خیلی از آن ها نیز خوش نمی آید.


ت ت
کدخبر: 27394 تاریخ انتشار
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    در رسانه های دیگر بخوانید
    ارسال نظر

    پربیننده‌ترین
    اخبار روز سایر رسانه ها