ارتباط ابتلای خفیف به کرونا با تجربه سرماخوردگی قبلی!

نتیجه یک مطالعه جدید نشان می‌دهد مواجهه قبلی با ویروس‌های خانواده کرونا که موجب ابتلا به سرماخوردگی می‌شوند، علت ابتلا به موارد خفیف کرونا را توضیح می‌دهد.

ارتباط ابتلای خفیف به کرونا با تجربه سرماخوردگی قبلی!
پیشنهاد ویژه

به گزارش منیبان؛ محققان دانشگاه «استنفورد» در آمریکا در این مطالعه جدید متوجه شدند سلول‌ های ایمنی خاص که دارای حافظه آلودگی توسط ویروس‌ های خانواده کرونا و ابتلا به سرماخوردگی هستند، می‌توانند به ویروس SARS-CoV-۲ که عامل ابتلا به کووید-۱۹ است، بطور موثر حمله کنند.

این مطالعه نشان داد که مواجهه قبلی با ویروس‌ های خانواده کرونا ممکن است به توضیح اینکه چرا برخی از افراد آلوده به کووید-۱۹ علائم خفیفی دارند، کمک کند.

«مارک دیویس» مدیر انستیتوی ایمنی‌ شناسی، پیوند و عفونت دانشگاه «استنفورد» می‌ گوید: بسیاری از افراد به دلیل ابتلا به کووید-۱۹، دچار بیماری بسیار شدید می‌ شوند یا فوت می کنند؛ در حالی که برخی دیگر حتی نمی‌ دانند به این بیماری مبتلا هستند و فقط ناقل آن هستند. اما چرا؟

بسیاری از تحقیقات اولیه در مورد ایمنی SARS-CoV-۲ متمرکز بر آنتی‌ بادی‌ ها یا پادتن‌ ها بود. پادتن‌ ها پروتئین‌ های ایمنی بدن هستند که به سرعت روی ویروس سوار شده و باعث می‌ شوند سلول‌ های  انسان به آن آلوده نشوند، اما پادتن‌ ها تنها یک سلاح در زرادخانه سیستم ایمنی بدن انسان هستند و دیویس می گوید که عوامل بیماریزا می‌توانند به سرعت راه‌های فرار از حملات آنتی‌ بادی‌ ها را پیدا کنند.

از طرف دیگر سلول‌ های تی، مبارزان بزرگ سیستم ایمنی بدن هستند؛ چرا که آنها سلول‌ های آلوده را جستجو می‌ کنند و آنها را از بین می‌ برند. سلول‌های تی پس از برخورد اولیه با ویروس که اکنون آموزش دیده‌اند، خاموش شده و به نوعی حالت ناظر در می‌ آیند. آنها می‌ توانند سال‌ ها در این وضعیت نظارتی باقی بمانند و مراقب باشند تا به محض ظهور مجدد یک عامل بیماریزا مشابه، به سرعت وارد عمل شوند.

دیویس می گوید: این سلول‌ های حافظه‌ دار یا ناظر در دفاع در مقابل بیماری‌ های عفونی بسیار فعال هستند. آنها همان چیزی هستند که شما باید داشته باشید تا با یک عامل بیماریزا بطور مکرر مقابله کنید. آنها همان چیزی هستند که واکسن‌ ها برای تولید آنها ساخته می‌ شوند.

ویروس SARS-CoV-۲ هفتمین ویروس از خانواده کرونا است که بر روی انسان تأثیر می‌ گذارد. چهار مورد از آنها نسبتا بی‌ خطر و مسئول بسیاری از موارد سرماخوردگی هستند. با این حال دیگر اعضای این خانواده شامل «مرس» ، «سارس» و اکنون SARS-CoV-۲ عامل برخی از نگران کننده‌ ترین شیوع‌ های ویروسی در ۲۰ سال گذشته بوده اند.

بررسی سلول‌های تی که قبلا برای هدف قرار دادن ویروس‌های خانواده کرونا آموزش دیده‌ اند، می‌ تواند توضیح دهد که چرا برخی از افراد به شکل خفیف به کووید-۱۹ مبتلا می‌ شوند.

محققان در این مطالعه متوجه شدند که برخی از سلول‌ های تی هنگام قرار گرفتن در معرض ویروس SARS-CoV-۲ به سرعت فعال می‌ شوند. در واقع این سلول‌ های ایمنی به جای تلف کردن چند روز برای شناسایی و از بین بردن یک عامل بیماریزای جدید، به دلیل شباهت آن با ویروس‌ های خانواده کرونا به سرعت SARS-CoV-۲ را تشخیص می‌دهند.

دیویس می‌گوید:  این عامل مهم می‌ تواند تفاوت های نحوه ابتلای افراد مختلف به کووید-۱۹ را توضیح دهد. این زمان چند روزه می‌تواند تفاوت بین مرگ و زندگی یک نفر را رقم بزند.

این مطالعه جدید همچنین سرنخ‌ هایی را در مورد این موضوع ارائه می دهد که چرا کودکان کمتر به کووید-۱۹ مبتلا می شوند. تحقیقات قبلی حاکی از آن است که دفعات مواجهه با ویروس‌ های خانواده کرونا در کودکان می‌ تواند در کاهش شدت بیماری در آنها نقش داشته باشد؛ دیویس معتقد است یافته‌ های جدید این مطالعه از این فرضیه حمایت می‌کند.

ویروس کرونا موسوم به «کووید۱۹» اواسط ماه دسامبر ۲۰۱۹ (۲۴ آذر ۱۳۹۸) در شهر ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد و سازمان جهانی بهداشت ۲۱ اسفند ۹۸ همه گیری جهانی این ویروس را اعلام کرد.

کشورهای زیادی همچون آمریکا، ایران، هند، روسیه، چین، انگلیس و کوبا وارد عرصه تولید واکسن کرونا شده اند و موفقیت های چشمگیری در این زمینه کسب کرده اند. در حال حاضر در بسیاری از کشورها واکسیناسیون علیه ویروس کووید ۱۹ در حال انجام است.

مشروح این مطالعه جدید در مجله  Science Immunology منتشر شده است.

 


ت ت
کدخبر: 27892 تاریخ انتشار
در رسانه های دیگر بخوانید
ارسال نظر

پربیننده‌ترین