عضو کمیته ملی واکسن کووید ۱۹ مطرح کرد:
امکان ابتلا به کرونا حتی با تزریق دو دوز واکسن
مصطفی قانعی گفت: هر فردی که در معرض ابتلا به بیماری کرونا قرار بگیرند شانس ابتلا به این بیماری را دارد چون ویروس وارد بدن فرد واکسن زده میشود اما اجازه تکثیر پیدا نمیکند.
به گزارش منیبان؛ کرونا در کشور ما با موجهای شدیدتر همچنان میتازد. بر اساس آمار وزارت بهداشت و درمان روزانه حدود 600 نفر بر اثر کرونا جان خود را از دست میدهند. با توجه به اینکه در کشور درصدی از مردم واکسن کرونا تزریق کردهاند، اما باید دانست که تزریق واکسن مصونیت در برابر کرونا به دنبال ندارد بلکه خطر مرگ و میر ناشی از کرونا را به شکل قابل توجهی کاهش میدهد. با توجه به اقدامات انجام شده در زمینه کرونا همچنان رعایت فاصله اجتماعی، زدن ماسک و شست و شوی دست جزو اولویتها برای مصونیت در برابر ابتلا به کرونا محسوب میشود.
مصطفی قانعی، عضو کمیته ملی واکسن کووید ۱۹درباره آخرین وضعیت داروهای موثر برای درمانی کرونا گفت: موثرترین داروها برای یک بیمار کرونایی با افت اکسیژن تامین اکسیژن او است.
او افزود: بعد از آن کورتیکواستروئیدها و دگزامتازون برای بیمار تجویز میشود، چون در صورت بروز خطر انعقاد خون پزشک باید داروی ضد انعقاد برای بیماری تجویز کند.
قانعی تاکید کرد: مراقبت مناسب میتواند مرگ و میر بیماران را کاهش دهد. مراقبتهای ویژه در درمان بیماران کرونایی دارای اهمیت است.
این عضو کمیته ملی واکسن کووید ۱۹در پاسخ به اینکه برخی افراد واکسن برکت زدن و کرونا هم گرفتند، در حالی که آنتی بادی تشکیل نشده است، افزود: وقتی فرد واکسن تزریق میکند انجام آزمایش آنتی بادی اقدام نادرستی است، چون در برخی از افراد با تزریق واکسن آنتی بادی افزایش پیدا نمی کند. واکسن تاثیر ندارد و آزمایش سلولی باید انجام شود. این در حالی است که هیچ یک از آزمایشگاهها اقدام به این آزمایش نمیکنند.
او افزود: تزریق واکسن تاثیرات متفاوت دارد. برای مثال برخی از واکسنها تاثیرگذاری 70 درصد دارند. بر اساس پیش بینیهای انجام شده تعدادی از افراد بعد از تزریق واکسن کرونا به بیماری کرونا مبتلا میشوند. افراد در صورت تزریق دو دوز واکسن و با گذشت یک ماه از تزریق آخرین دوز واکسن به طور قاطع میزان مرگ و میر ناشی از کرونا در آنها به شکل قابل توجهی کاهش پیدا کند.
قانعی ادامه داد: هر فردی که در معرض ابتلا به بیماری کرونا قرار بگیرند شانس ابتلا به این بیماری را دارد چون ویروس وارد بدن فرد واکسن زده میشود اما اجازه تکثیر پیدا نمیکند. بنابراین از هم اکنون تا 4 سال آینده افراد ممکن است با موجهای متعدد کرونا مبتلا میشوند، اما دچار بستری و مرگ بعد از واکسیناسیون نمیشوند.
این عضو کمیته ملی واکسن کووید 19 گفت: از سوی دیگر تاثیرگذاری واکسنهای کرونا 50 درصد،60 درصد و 70 درصد است و به همان میزان میتواند تاثیرگذار باشند.
او در پایان عنوان کرد: هر واکسن مشخصاتی دارد که میزان تاثیرگذاری آن ذکر شده است. با این تفاسیر مشخص است که تاثیرگذاری واکسن هاس مختلف با یکدیگر فرق دارد و اثر آن صد درصد موثر نیست و تاکنون بهترین تاثیرگذاری واکسنها حدود 90 درصد بوده است.