ساخت ماده‌ای جدید برای ترمیم جاده!

دانشمندان هلندی موادخود ترمیم شونده ای برای اصلاح گودال های ایجاد شده در آسفالت تولید کرده اند که بسیار کاربردی و جالب است در ادامه جزییات بیشتری از این ماده بخوانید.

ساخت ماده‌ای جدید برای ترمیم جاده!
پیشنهاد ویژه

به گزارش منیبان؛ احتمالاً همه ی شما گاهی با خود گفته اید که فلان جاده، جاده ی خیلی خوبی است،اما نه همیشه چرا که بعضی از جاده ها نیز بخاطر چاله ها و حفره های زیاد کلافه کننده هستند و راننده ها را شاکی میکند،به همین منظور دانشمندان ماده ای ساخته اند که جاده ها را ترمیم می کند.

این ماده جدید تمامی منافذ آسفالت را پر کرده و دیگر مشکلاتی مثل شکاف و حفره در آسفالت ایجاد نمی شود. اریک چلنگن، دانشمند مواد از دانشگاه فناوری دلفت ماده جدیدی با ترکیب الیاف های فولادی با آسفالت ساخته است که ماده ای رسانا بوده و زمانی که یک ماشین القایی بزرگ از روی آن عبور می کند با کمک حرارت تمامی شکاف ها و ترک ها را از بین می برد. ناگفته نماند که این آسفالت کاملا خودترمیمی نیست و این ماشین به مرمت آسان تر آسفالت کمک می کند.

این آسفالت خودترمیمی در 12 جاده هلند تحت آزمایش بوده و از سال 2010 تاکنون وضعیت مناسبی دارد. آسفالت های معمولی حدود هفت تا 10 سال در شرایط مطلوب هستند، اما این آسفالت همچنان در حالت اولیه خود است. البته این آسفالت حدود 25 درصد گران تر از آسفالت های معمول بوده اما مدت زمان استفاده از آن دو برابر آسفالت های معمولی است.

این گروه همچنین در تلاش هستند تا نوعی باکتری به بتن اضافه کنند تا کاملا خودترمیمی شود. باکتری ها کربنات کلسیم تولید کرده و شکاف ها را پر می کنند. این باکتری ها بیش از 200 سال در طبیعت باقی می مانند بنابراین موجب افزایش طول عمر بتن ها خواهند شد و برای انسان نیز بی ضرر هستند.


ت ت
کدخبر: 34174 تاریخ انتشار
در رسانه های دیگر بخوانید
ارسال نظر

پربیننده‌ترین