صدا دادن زانو در این مواقع خطرناک است!
زانو درد میتواند پیآمد صدمه دیدن زانو یا بیماری درگیر کننده این مفصل مانند آرتروز باشد و از آنجایی که زانو یک مفصل فعال تحمل کننده وزن و دارای ساختاری پیچیده است، بیش از دیگر مفصلها آسیب میبیند.
به گزارش منیبان؛ تروما و ضرباتی که به مفاصل بخصوص مفصل زانو وارد می شود یکی از عمده ترین دلایل بروز عارضه های مفصلی است البته ناگفته نماند افزایش سن اصلی ترین بروز درد های مفصلی تلقی می شود .
دشواری در راه رفتن ، لنگ زدن ، قفل شدن زانو، تورم، ناتوانی در دراز کردن زانو، تورم و خشکی،ضعف یا ناپایداری، تق تق یا صدا دادن زانو همراه با درد ، ناتوانی در صاف کردن کامل زانو از نشانه های هستند که با مشاهده آن باید به مشکلات مفصلی در زانو شک کنیم و سریعا نزد متخصص برویم .
افزایش وزن یکی از دلایل اساسی در پیدایش درد های زانویی محسوب می شود چرا که ثابت شده است آرتروز و ساییدگی زانوها رابطه مستقیمی با افزایش وزن دارد و هرچه وزن بالاتر برود، احتمال ابتلا به آرتروز نیز بیشتر میشود. مقدار کم کاهشوزن نیز به کاهش درد و علایم ناشی از آرتروز و ساییدگی مفاصل کمک میکند همچنین اضافه وزن نه تنها عوارض قلبی و عروقی و بیماری های جدی دیگری را نیز بهدنبال دارد بلکه موجب درد و سایش مفاصل میشود و در سنین بالاتر نیز احتمال اینکه افراد مسن به آرتروز ناشی از اضافه وزن مبتلا شوند بسیار بالا است .
چاقی در کل باعث فشار شدید روی استخوانها و مفاصل میشود. افرادی که چاق هستند بهدلیل وزن بالایی که مفاضل زانو یا قوزکهای پای آنان تحمل میکنند، اغلب به زانو درد یا پیچش مچ پا دچار میشوند.
بی تحریکی بعد از فاکتور های سن و وزن در ردیف سوم عوامل پیدایش زانو درد قرار دارد .امروزه به دلیل تغییر در سبک زندگی و افزایش تکنولوژی ، تحرک و فعالیت های بدنی انسان ها بسیار کاهش یافته است .بالای 50درصد از افراد جامعه ما دچار افزایش وزن هستند این بدان معناست که فشار به مفاصل ازجمله زانو ، مچ پا ،کمر و گردن بسیار می شود و با گذر زمان مفاصل این نواحی دچار تخریب جدی می شود .
وزرش در جلوگیری و بهبودی درد های مفصلی بخصوص زانو حرف اول را می زند لازم به ذکر است خیلی از مردم می پندارند که چون درگیر عارضه های مفصلی هستند نباید مفاصل خود را حرکت دهند ،خیر اینگونه نیست و با این کار حتی باعث نا مساعد شدن اوضاع نیز می شوند و بسیار توصیه می شود افراد روزانه در سطح کاملا صاف حداقل 30 دقیقه پیاده روی تند داشته باشند و اکیدا در سطح شیب دار(سربالایی و سرپایینی) پیاده روی نکنند .
مواد خوراکی هستند که در کاهش درد های زانویی موثراند مانند : سنجد ، آووکادو ،زنجبیل ،روغن ماهی ،میوه های سرشار از ویتامین C ، سبزیجات،سویا و... از جمله مواد غذایی اثبات شده ای هستند که مصرف آنها درد را کاهش می دهد .
همچنین درد پا، زانو، شانه و... را با مصرف روزی 8 لیوان آب در مدت کوتاهی می توان بهبود بخشید. به گفته محققان آب عنصر سازنده غضروف است که از قسمت انتهای استخوان و مفصل ها محافظت می کند، مایعات موجود در بدن ودیسک های نرم در ستون فقرات را نرم و روان می کند.
اگر تق تق زانو ها و مفاصل بدون درد باشد مشکلی را به دنبال ندارد اما اگر این صداها همراه با درد خفیفی باشد بله می تواند یک نشانه خطر را با خود به همراه داشته باشد .