زن و شوهر از یکدیگر چقدر ارث میبرند؟
مسائل مربوط به ارث همسران که شامل ارث زن از شوهر و سهمالارث شوهر از زن، یکی از مهمترین موارد ارث محسوب میشود که ممکن است برای هر فردی پیش بیاید.
به گزارش منیبان؛ در بسیاری از موارد موضوع ارث تبدیل به یک چالش شده و اختلافات زیادی بین فرزندان و همسر متوفی به وجود میآورد. گاهی حتی کار به جایی میکشد که تنها یک مرجع قانونی مثل وکیل ارث میتواند آن را بهصورت مسالمتآمیز حل کند. آگاهی از چنین مسائلی موجب جلوگیری از تضییع حقوق دیگران میشود.
سهمالارث زن از شوهر در صورت داشتن فرزند
قانون ارث زن از شوهر در صورتیکه فرزند داشته باشد یک هشتم است. البته در گذشته زنان فقط از اموال منقول ارث میبردند و از اموال غیرمنقول چیزی به آنها نمیرسید. اما به موجب قانون جدید زنان هم از اموال منقول و هم از اموال غیرمنقول ارث میبرند.
طبق ماده ۹۴۶ قانون مدنی در صورتیکه مردی فوت کند و فرزند داشته باشد، همسر یک هشتم از اموال منقول مانند ماشین وسایل و غیره و یک هشتم از قیمت اموال غیرمنقولی چون زمین و خانه را نیز به ارث میبرد.
اگر مردی چند زن داشته باشد سهمی که به زن تعلق میگیرد، باید بین آنها تقسیم شود. یعنی یک چهارم اموال بین همه این زنان باید بهصورت مساوی تقسیم شود.
سهمالارث زن از شوهر در صورت نداشتن فرزند
ارث زن از شوهر در صورت نداشتن فرزند طبق آنچه در قانون مدنی آمده بیشتر از زمانیاست که فرزندی درمیان باشد. در صورتیکه مردی فوت کند و فرزندی نداشته باشد، ارث زن به جای یک هشتم، یک چهارم است. یعنی یک چهارم از اموال منقول و یک چهارم از قیمت اموال غیرمنقول به زن میرسد.
لازم به ذکر است که اگر مردی چند زن و فرزند داشته باشد، سهمی که به زن تعلق میگیرد، باید بین آنها تقسیم شود. مثلا اگر متوفی دو زن و فرزند باشد، سهم هر دو زن باهم یک هشتم است که بین آنها بهطور مساوی تقسیم میشود.
سهمالارث شوهر از زن
در مورد ارث بردن شوهر از زن یا به عبارتی ارث مرد از اموال زن به اینصورت است که چنانچه زن فوت کند و دارای فرزند نباشد، شوهر نصف اموال زن را به ارث میبرد.
اگر زن، وارث دیگری مانند پدر و مادر نداشته باشد نیز بقیه اموال زن برای شوهر خواهد بود و اگر زن فوت کند و دارای اولادی باشد، شوهر یک چهارم از اموال زن را به ارث میبرد.