کرونا چشم انتظار جدی خریداران نوروزی!

عضو کمیته علمی ستاد ملی مبازره با کرونا از کسانی که علائم بیماری از جمله سرما‌خوردگی یا تب و سرفه دارند، خواست منصفانه رفتار کرده و در مراکز خرید حضور پیدا نکنند.

کرونا چشم انتظار جدی خریداران نوروزی!
پیشنهاد ویژه

به گزارش منیبان، با نزدیک شدن به نوروز ۱۴۰۰ بار دیگر شهر رنگ و روی دیگری به خود گرفته است. گویی قرار است یک خانه‌تکانی اساسی، کاشانه هر یک از ما را از غبار زجر‌های یک‌ساله کرونا بشوید و ببرد. شهر نیاز به نو شدن دارد و این نو شدن شریان زندگی را بار دیگر به کالبد ما بازمی‌گرداند، اما هر میزان شهر نونوار شود و گرد و خاک از گوشه و کنار خانه برچیده شود، گویی میهمان ناخوانده ما یعنی کرونا که یک سال است آمده، امسال نیز همسفره مان در کنار هفت‌سین است. 

این بار نیز قرار است کرونا ما را محدود کرده و با همپیمان جهش‌یافته‌اش، تمام عیدانه‌های‌مان را به حضور در چهار دیواری خانه خلاصه کند. 
باید این میهمان ناخوانده را جدی گرفت، در غیر این صورت بهار شهر به خزان جان‌ها پیوند می‌خورد و آمار تلفات ناشی از این ویروس منحوس سیر صعودی به خود گرفته و رقمی بسیار بالاتر از ۶۰ هزار فوتی را به خود اختصاص می‌دهد. 
آنطور که هم‌اکنون در سطح شهر و از رفت‌و‌آمد مردم در بازار برای خرید‌های عیدانه پیداست، نباید چندان دلخوش به روز‌هایی با رنگ سفید و آبی روی نقشه جغرافیای کرونا در کشور باشیم. 
گویی مردم به کرونا عادت کرده‌اند و هنوز به این باور نرسیده‌اند که کوچک‌ترین بی‌احتیاطی، می‌تواند راه بی‌بازگشتی را پیش روی آنان قرار دهد. 
بازار‌ها مملو از همشهریان شده، برخی ماسک زده‌اند و برخی بی‌خیال کرونا، از هوای دلچسب شهر و لذت خرید بهره می‌برند. 

هم‌اکنون بسیاری از بازار‌ها و مراکز خرید در شهر تهران مملو از جمعیت است و این نگرانی جدی را ایجاد می‌کند که آیا می‌توانیم در این شرایط مانعی جلوی پیشرفت سرایت کرونا ایجاد کنیم؟ یقینا باید حضور مردم در مراکز خرید در این شرایط کرونایی مدیریت‌شده باشد. 

در همین رابطه دکتر مسعود مردانی، استاد بیماری‌های عفونی گفت: یکی از راه‌های اصلی انتقال ویروس کرونا، مجاورت و برخورد با افراد مشکوک و بیمار است. برای همین زدن ماسک از خانه تا خانه توصیه می‌شود. 
وی با مخاطب قرار دادن مردمی که برای تامین مایحتاج نوروزی خود در مراکز خرید حضور می‌یابند، بیان داشت: مردم اگر به مرکز خریدی وارد می‌شوند و می‌بینند آنجا شلوغ است، وارد نشوند. توصیه می‌کنم در این شرایط از مراکز خریدی که جمعیت کمتری در آن حضور دارند استفاده شود، چرا که اگر یک نفر در بین آن جمعیت بیمار باشد می‌تواند دیگران را نیز درگیر بیماری کند. 
یکی از دغدغه‌های جدی در خرید‌های نوروزی، چگونگی استفاده از شبکه حمل‌و‌نقل عمومی است. بر همین اساس دکتر مردانی، استاد بیماری‌های عفونی خاطرنشان کرد: قاعدتا جهت خرید‌های نوروزی بخشی از مردم از شبکه حمل‌و‌نقل عمومی از جمله مترو و اتوبوس استفاده می‌کنند. اگر حین استفاده از این وسایل مردم دیدند کسی عطسه یا سرفه می‌کند، سریعا وی را به خارج از وسیله نقلیه هدایت کنند.
ثابت شده اگر فرد آلوده‌ای وارد مترو و اتوبوس شود و بلند بلند صحبت کند، تا ۵۰ برابر بیشتر می‌تواند دیگران را به ویروس کرونا مبتلا کند. پس ضروری است تا حد امکان حتی افرادی که فکر می‌کنند از سلامت کامل برخوردارند در وسایل نقلیه عمومی از صحبت کردن خودداری کنند.   وی از کسانی که علائم بیماری از جمله سرما‌خوردگی یا تب و سرفه دارند، خواست منصفانه رفتار کرده و در مراکز خرید حضور پیدا نکنند. 
مردانی تاکید کرد: برای اینکه بیماری کرونا انتقال یابد و فردی به این بیماری مبتلا شود تنها ۱۵ دقیقه لازم است، بنابراین از مردم خواهش می‌کنم ماسک بزنند و فاصله ۵/۱ متر از یکدیگر را رعایت کنند و در نهایت برای تهیه مایحتاج خود به ده‌ها مغازه سر نزنند و سریع خرید خود را انجام داده و مراکز تجمعی را ترک کنند. 
وی در ادامه این خبر را نیز داد که «بر اساس آخرین اطلاعیه سازمان جهانی بهداشت، انتقال کرونا از غذا و وسایل تقریبا نزدیک به صفر است. برای مثال مردم برای شست‌وشوی سبزی خوردنی از حجم بالایی الکل استفاده می‌کردند یا دائما دستکش در دست داشتند، ولی هم‌اکنون خبر جدید این است که هیچ‌کدام از این‌ها راه انتقال کرونا محسوب نمی‌شود». 

در این شرایط بسیاری از کارشناسان حضور مردم در مراکز تجمعی بدون رعایت پروتکل‌های بهداشتی را خطری جدی برای سلامت جامعه و در نهایت بستری مناسب برای انتشار ویروس کرونا می‌دانند.

 


ت ت
کدخبر: 5254 تاریخ انتشار
در رسانه های دیگر بخوانید
ارسال نظر

پربیننده‌ترین