فسخ قرارداد خانه چقدر جریمه آب میخورد!
قرارداد یکی از سندهایی است که افراد به طور رسمی یا بهصورت شخصی منعقد مینمایند.
به گزارش منیبان؛ قرارداد خانه یکی از مهمترین انواع قراردادها به شمار میرود. این قرارداد قوانین خاص خود را دارد. فسخ قرارداد خانه یکی از موضوعاتی است که امروزه بسیار مورد توجه قرار گرفته است. با توجه به آمار، افراد زیادی در طول سال اقدام به فسخ قرارداد خانه مینمایند.
فسخ قرارداد خانه به چه معناست؟
لغو قرارداد ملکی به معنای منحل کردن قرارداد و از بین بردن آن است. فسخ قرارداد ملک دارای اصول و قواعدی است که افراد با رعایت آنها میتوانند به راحتی قرارداد خانه را فسخ نمایند. همچنین فسخ قرارداد خانه میتواند توسط یکی از طرفین انجام شود و حتی ممکن است هردوی طرفین قصد فسخ قرارداد خانه را داشته باشند. هرگاه طرفین اقدام به لغو قرارداد خانه نمایند دیگر آن قرارداد معتبر نبوده و دارای حقوق قانونی نیست.
انواع فسخ قرارداد خانه کدامند؟
لغو قرارداد خانه به دو صورت انجام میشود. انواع فسخ این نوع قرارداد به شرح زیر است:
فسخ در صورت توافق طرفین معامله
چنانچه هردو طرفین قرارداد به دلایل مشخص توافق کنند که قرارداد را فسخ کنند این امکان برای آنها وجود خواهد داشت.
فسخ قرارداد بر اساس قانون
چنانچه یکی از مقامات قانونی متوجه شود که عقد قرارداد خانه باعث ضرر و زیان یکی از طرفین معامله شده است میتواند دستور فسخ قرارداد را صادر کند.
جریمه فسخ قرارداد
شرایط فسخ نمودن قرارداد خانه برای افراد چیست؟
فرد باید با اراده خودش اقدام به فسخ قرارداد نماید.
چنانچه فرد در خصوص فسخ معامله ملک رضایت نداشته باشد و تمایلی به فسخ آن نداشته باشد اما این عمل را انجام دهد فسخ قرارداد اعتبار قانونی نخواهد داشت.
شخصی که میخواهد قرارداد خانه را فسخ کند باید از لحاظ سنی و عقلی دارای اهلیت باشد.
مبلغ جریمه فسخ قرارداد خرید خانه چقدر است؟
هرگاه فردی بخواهد قرارداد خانه را فسخ کند میبایست مبلغی را به عنوان ضرر و زیان و جریمه فسخ قرارداد به طرف مقابلش پرداخت کند. حال شاید برایتان سوال شود که مبلغ پیشمانی در معامله خانه چقدر است؟ که در این خصوص باید بگوییم هیچ مبلغ مشخصی برای جریمه فسخ قرارداد توسط قانونگذار در نظر گرفته نشده است و این مبلغ با توجه به عواملی مثل نوع ملک، نوع قرارداد و غیره تعیین میشود.