شرایط گرفتن حکم تخلیه چیست؟

اجاره منزل، یکی از بحث‌برانگیزترین کارهایی است که متاسفانه در برخی از موارد باعث بروز مشکلاتی برای افراد می‌شود.

شرایط گرفتن حکم تخلیه چیست؟
پیشنهاد ویژه

به گزارش منیبان؛ در مدت زمانی که قرارداد بین دو طرف برقرار است و هر دو به تعهدات آن پایبند هستند، مشکلی پیش نخواهد آمد و با مسائلی مانند حکم تخلیه روبه‌رو نخواهیم بود اما در صورت بروز اختلاف، صاحبخانه می‌تواند درخواست حکم تخلیه بدهد.

 چه زمانی می‌توان حکم تخلیه گرفت؟

    زمانی‌که مدت اجاره در قرارداد به اتمام رسیده باشد، ولی مستاجر همچنان در ملک باقی مانده و آن را تخلیه نمی‌کند.

    با گذشت سه ماه از موعد پرداخت اجاره‌بها، مستاجر هیچ مبلغی را به موجر پرداخت نکرده باشد.

    مستاجر از ملکی که اجاره کرده است، در مواردی که غیر مشروع است استفاده کند.

    مستاجر ملکی را که اجاره کرده است، به شخص دیگری انتقال داده باشد.

در چهار مورد ذکرشده، موجر (صاحبخانه) می‌تواند برای تخلیه منزل، اقدام به گرفتن حکم تخلیه از مراکز قانونی کند.

مدارک لازم برای گرفتن حکم تخلیه

زمانی‌که موجر و مستاجر نتوانستند با یکدیگر به توافق برسند و مستاجر متعهد به اعمال تعهدات ثبت شده در قرارداد یا اجاره‌نامه نباشد، موجر می‌تواند با مراجعه به شورا، دادگاه یا ثبت اسناد املاک، اقامه دعوی و با ارائه مدارک لازم همچون سند مالکیت و سند اجاره‌نامه، اقدام به گرفتن حکم تخلیه کند.

در این زمان موجر با توجه به سند مالکیتی که ارائه می‌دهد و با در نظر گرفتن اجاره‌نامه، چه رسمی چه عادی و اثبات یکی از شرایط صدور حکم تخلیه که پیش‌تر به آن اشاره شد، می‌تواند از مراکز قضایی درخواست صدور حکم تخلیه دهد.

اجرای حکم تخلیه و ابلاغ آن به چه صورت است؟

    صدور حکم تخلیه توسط شورا یا دادگاه:

زمانی‌که موجر توانست با ارائه مدارک لازم، اثبات کند که مستاجر یکی از مشکلات بندهای فوق را ایجاد کرده است. اگر حکم تخلیه از سوی شورا یا دادگاه صادر شود، طی مدت زمان ۲۴ ساعت پس از صادر شدن حکم، مستاجر از آن مطلع می‌شود و حکم تخلیه به وی ابلاغ خواهد شد.

در این‌صورت، مستاجر ۷۲ ساعت مهلت دارد تا ملک اجاره شده را تخلیه کند. در این شرایط مستاجر نمی‌تواند در برابر حکم تخلیه، اعتراضی داشته باشد و باید طبق حکم، نسبت به تخلیه منزل اقدام کند.

    صدور حکم تخلیه توسط ثبت اسناد و املاک:

در‌صورتی‌که حکم تخلیه توسط اداره ثبت اسناد و املاک صادر شده باشد، این حکم پس از ۴۸ ساعت به مستاجر ابلاغ می‌شود. مستاجر تنها ۷۲ ساعت فرصت دارد تا طبق حکم ملک یا منزل اجاره‌ای را تخلیه کند.

در این مورد، صاحبخانه یا موجر موظف است اگر از مستاجر پول پیش یا ودیعه‌ای دریافت کرده است، به وی بازگرداند و رسید پرداخت آن را به دایره اجرای اداره ثبت اسناد و املاک ارائه دهد.


ت ت
کدخبر: 66679 تاریخ انتشار
در رسانه های دیگر بخوانید
ارسال نظر

پربیننده‌ترین