استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران:
ویروس جهش یافته کودکان را بیشتر در معرض خطر قرار نمیدهد/ احتمال مرگ و میر سالمندان هزار برابر کودکان است
مسعود یونسیان گفت: متاسفانه از اصل خبر علمی که درمورد ابتلای سنی به ویروس جهش یافته بود، برداشت نادرستی صورت گرفته به گونهای که برخی پزشکان عنوان کردند ویروس جهش یافته کودکان را بیشتر در معرض خطر قرار میدهد درواقع کودکان بیشتر از بزرگسالان مبتلا میشوند که اصلا اینگونه نیست.
به گزارش منیبان؛ مسعود یونسیان، استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران درمورد اینکه کودکان چقدر در معرض ویروس کرونای جهش یافته هستند، گفت: متاسفانه از اصل خبر علمی که درمورد ابتلای سنی به ویروس جهش یافته بود، برداشت نادرستی صورت گرفته به گونهای که برخی پزشکان عنوان کردند ویروس جهش یافته کودکان را بیشتر در معرض خطر قرار میدهد درواقع کودکان بیشتر از بزرگسالان مبتلا میشوند که اصلا اینگونه نیست، واقعیت این است که ویروس قبلی کودکان را به صورت نادر مبتلا میکرد اما ویروس جهش یافته نسبت به ویروس قبلی کودکان را با احتمال بالاتری مبتلا میکند.
او افزود: باید گفت کماکان هرچقدر سن بالاتر میرود هم احتمال آلودگی و هم شدت بیماری افزایش پیدا میکند بنابراین این جمله که ویروس جهش یافته کودکان را بیشتر از بزرگسالان درگیر میکند درست نیست.
یونسیان با تاکید بر اینکه کودکان و بزرگسالان نباید ویتامین D را بیش از حد مصرف کنند، گفت: هرچند بیش از نیمی از مردم کشور ما فقر ویتامین D دارند اما باید توجه کرد مصرف بیش از اندازه این ویتامین مضر و زیان بار است و حتما باید تحت نظر پزشک به میزان لازم مصرف شود.
این پزشک متخصص عنوان کرد: به طور کلی چه کودکان چه بزرگسالان اگر تغذیه سالم داشته باشند و طبق نظر پزشک مکملهای دارویی مصرف کنند مشکلی درخصوص ضعف سیستم ایمنی بدن نخواهند داشت هرچند که اساسا کودکان جزء گروه در معرض کرونای جهش یافته نیستند و ما باید نگرانی خود را معطوف به سالمندان و بیماران زمینهای کنیم چون هم میزان ابتلای آنان و هم میزان مرگ و میر آنان بیشتر است.
یونسیان در ادامه با اشاره به راهکارهای افزایش ایمنی بدن گفت: مصرف میوه جات، سبزیجات تازه، تغذیه سالم، ورزش کردن، پرهیز از مصرف غذای ناسالم از جمله مواردی است که عناصر لازم به بدن را میرساند و سیستم ایمنی بدن را افزایش میدهد درواقع توصیهام به مردم این است که دنبال یک داروی خاص برای افزایش ایمنی بدن خود نباشند چون چنین دارویی وجود ندارد.
این استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی طی توصیهای به مردم در ایام نوروز بیان کرد: افراد بالای 80 سال اگر مبتلا به کرونا شوند، احتمال مرگ و میر آنها هزار برابر کودکان است بنابراین اولین و اصلیترین توصیه من محافظت از سالمندان است و بهترین محافظت هم این است که دیدنشان نرویم.
یونسیان گفت: اگر کسی مسافرت میرود حتما از خانه خود به خانه یا هتلی در مقصد برود و از دید و بازدید و تماس با افراد خودداری کند تا خطری برای خود و جامعه نداشته باشد و توصیه آخرم این است باوجود اینکه فرهنگمان قبول نمیکند اما مردم امسال هم دید و بازدیدهای عید را مجازی برگزار کنند چون دیدن پدربزرگ و مادربزرگ بهتر از هرگز ندیدن آنهاست.