این افراد چندباره اومیکرون میگیرند
کارشناسان بهداشت در مورد این موضوع که آیا عفونت مجدد یکی از ویژگیهای سویه پنجم است یا خیر و اینکه کدوم افراد احتمال ابتلای مجدد دارند، بسیار اختلاف نظر دارند.
به گزارش منیبان؛ به گفته محققین، امیکرون بسیار مسری است و بهنظر میرسد که ایمنی خاصی را در بدن ایجاد نمیکند. اگر به نوع خفیف این بیماری مبتلا شدید احتمال ابتلای دوباره به امیکرون در شما امکانپذیر خواهد بود. با ما همراه باشید تا بیشتر درباره این سویه مخفی اطلاعات کسب کنید.
رییس مرکز تحقیقات ویروسشناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: ممکن است فردی که به امیکرون مبتلا شده بار دیگر به همان سویه یا انواع احتمالی که شاید در آینده ظاهر شوند، مبتلا شود. ولی تمام این موارد به تعداد آنتیبادیهای خنثیکننده بدن بستگی دارد.
او افزود: واکسیناسیون محافظت بیشتری در برابر عفونت مجدد ایجاد میکند. همین موضوع در مورد افراد واکسینه شده که آلوده نشدهاند نیز اتفاق میافتد زیرا با گذشت زمان آنتیبادیهای خنثیکننده آنها نیز از بین میرود. به همین دلیل است که برای افزایش میزان آنتیبادیها و کاهش خطر عفونت، از دز بوستر یا یادآور استفاده میشود.
احتمال ابتلای دوباره به امیکرون در افراد
با گذشت زمان خطر ابتلا به عفونتهای مجدد افزایش مییابد زیرا مقدار آنتیبادیهای خنثیکننده نیز در بدن کاهش پیدا میکند. به همین دلیل است که افراد مبتلا به عفونت نیز باید مدتی پس از ابتلا به کرونا واکسینه شوند.
ناجی تاکید کرد: با آنکه واکسیناسیون نمیتواند بهطور کامل از عفونتهای مجدد سویههای مختلف کرونا پیشگیری کند اما میتواند از مرگ افراد آلوده در مقیاس جهانی جلوگیری کند.
چگونه از امیکرون در امان بمانیم؟
در اولین فرصت واکسن بزنید و دوره واکسیناسیون خود را تکمیل کنید.
فاصله فیزیکی را رعایت کنید.
از ماسک استفاده کنید.
از رفتن به مکانهای شلوغ اجتناب کنید.
تهویه مناسب برقرار کنید.
استفاده از دز چهارم یا دز بوستر
مصرف مواد غذایی مفید
برای کاهش احتمال ابتلای دوباره به امیکرون مصرف ویتامینD و مطلب ۷ بمب خوراکی ویتامینD را بشناسید را فراموش نکنید.
تاثیر امیکرون بر آنتیبادیها
شیوع سویه امیکرون احتمال بروز عفونت مجدد را افزایش داده است. این سویه جهش یافته ویروس کرونا، قادر است آنتیبادی تولید شده در بدن بر اثر ابتلا به بیماری کووید ۱۹ را خنثی کند. به همین دلیل خطر ابتلای مجدد به بیماری افزایش پیدا میکند. نتایج بررسیهای انجامشده نیز نشان میدهد که سویه امیکرون میزان تاثیرگذاری آنتیبادی تولید شده توسط بدن را کاهش میدهد.
آیا علائم ابتلای مجدد متفاوت از عفونت اولیه است؟
بهنظر میرسد علائم سویه امیکرون خفیف است. حال، افرادی که بیش از یک بار به بیماری کووید ۱۹ مبتلا شدهاند، معتقدند که علائم عفونت مجدد کووید ۱۹ شدید است. مقامات بهداشتی بر این باور هستند که علائم عفونت مجدد در افراد مختلف متفاوت است، همانطور که علائم بیماری کووید ۱۹ از فردی به فرد دیگر متغیر است. بهطور مثال بسیاری از افراد پس از مبتلا شدن به این بیماری گلودرد و آبریزش بینی را تجربه میکنند، در حالیکه بسیاری از افراد ممکن است دچار سردردهای خفیف تا شدید شوند.