آیا امکان پشیمانی از طلاق توافقی وجود دارد؟
طلاق توافقی یکی از شیوههای طلاق گرفتن است که مبنای آن، همانطور که از نامش بر میآید توافق زن و شوهر است که هر دو با رضایت تصمیم به جدایی گرفتهاند.
به گزارش منیبان؛ طلاق توافقی مراحلی دارد که باید طی شود تا بتوان آن را ثبت قانونی کرد. مراحلی از ثبت درخواست در سامانه تصمیم طلاق گرفته تا مراجعه به مشاوره پیش از طلاق توافقی و مراجعه به دادگاه و گرفتن گواهی عدم امکان سازش. همه این مراحل با توافق و اشتراک نظر زن و شوهر طی میشود و درصورتیکه هر کدام از آنها با دیگری توافق نداشته باشد رویه متوقف خواهد شد.
انصراف از طلاق توافقی
همانطور که گفته شد طلاق توافقی با رضایت دو طرف صورت میگیرد. درصورتیکه هر کدام از آنها با طلاق موافقت نداشته باشند، امکان ثبت طلاق توافقی وجود ندارد. این امکان تا زمانی فراهم است که دادگاه گواهی عدم امکان سازش برای ثبت طلاق را صادر نکرده باشد. به محض صدور این گواهی دیگر امکان انصراف از طلاق وجود ندارد. بنابراین تا زمانیکه گواهی عدم امکان سازش صادر نشده باشد، هر کدام از زن و شوهر میتواند انصراف خود از طلاق توافقی را اعلام نماید اما بعد از صدور گواهی عدم امکان سازش وضع متفاوت خواهد بود.
پشیمانی از طلاق
بعد از صدور گواهی عدم امکان سازش زن و شوهر هر دو باید برای ثبت طلاق در دفترخانه حاضر شوند. عدم حضور هر یک از آنها عواقب متفاوتی دارد به این ترتیب که:
در صورت انصراف زن از طلاق توافقی و عدم حضور او در دفترخانه برای ثبت طلاق بعد از گذشت زمان مقرر، صیغه طلاق با حضور مرد و بدون حضور زن جاری خواهد شد و مراتب به اطلاع او خواهد رسید.
و در صورت انصراف مرد از طلاق توافقی و عدم حضور در دفترخانه برای ثبت طلاق، امکان ثبت طلاق توافقی وجود ندارد. ولی اگر خانم وکالت بلاعزل برای طلاق داشته باشد، حضور پیدا نکردن زن مانع ثبت طلاق نیست.