تکلیف حقوق افراد شاغل بعد از فوت چه میشود؟
از سوالاتی که بسیار پرسیده میشود آن است که حقوق و مستمری زن یا مرد شاغل بعد از فوت به چه کسانی میرسد؟
به گزارش منیبان؛ افراد شاغل اگر تحت پوشش خدمات بیمه باشند شامل یکی از این دو دسته میشوند. این افراد یا جزو کارگران یا کارمندان دولت هستند. کارگران طبق قانون کار تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی هستند. کارمندان دولت تحت پوشش بیمههای دولتی قرار دارند. این افراد پس از بانشستگی مورد حمایت صندوق بازنشستگی کشوری هستند.
شرایط زن برای دریافت حقوق شوهر متوفی خود
بر اساس قوانین تامین اجتماعی و به استناد بند ۱ ماده ۸۱ قانون تامین اجتماعی: «عیال دائم بیمه شده متوفی مادام که شوهر اختیار نکرده است.» از جمله بازماندگان واجد شرایطی متوفی است که استحقاق دریافت مستمری را خواهند داشت. نکته مهم که باید توجه شود آن است که به موجب بند ۱ ماده ۴۸ قانون حمایت خانواده مصوب ۱۳۹۱ که مقرر داشته است: «زوجه دائم متوفی از حقوق وظیفه یا مستمری وی برخوردار میگردد و ازدواج وی مانع دریافت حقوق مذکور نیست» منسوخ شده و از بین رفته است. بنابراین میتوان گفت، در حال حاضر زن متوفی اگر ازدواج مجدد هم کرده باشد از مستمری شوهرش بهرهمند میشود.
آیا اگر زن خودش شاغل باشد نیز حقوق شوهر متوفی به وی تعلق می گیرد؟
درصورتیکه زن نیز شاغل باشد یا بازنشسته شده باشد، دریافت حقوق بازنشستگی یا مستمری متعلق به زن متوفی، از استثنائات زن برای دریافت حقوق شوهر پس از مرگ وی نیست و مانع از دریافت حقوق شوهر پس از مرگ وی نمیشود.
شرایط مرد برای دریافت حقوق زن متوفی خود
شوهر برای دریافت حقوق زن کارمند خود بعد از فوتش میبایست حتما بالای شصت سال سن داشته باشد و برای انجام کار ناتوان باشد.