آیا واقعا ماه فرزند زمین است؟

آیا ماه تکه‌ای از زمین است؟ این سوالی است که ذهن بسیاری از دوست‌داران فضا و محققین را درگیر کرده است.

آیا واقعا ماه فرزند زمین است؟
پیشنهاد ویژه

به گزارش منیبان؛ بیش از ۷۰ سال پیش یک انفجار اتمی منجر به گشایش عصر اتم گردید و اکنون به دانشمندان کمک کرده که از چگونگی شکل‌گیری ماه درک واضح‌تری داشته باشند. با ما همراه شوید تا به بررسی نظریه آیا ماه تکه ای از زمین است بپردازیم.

اولین آزمایش هسته‌ای جهان

گیزمودو اعلام کرده که در ۱۶ جولای ۱۹۴۵، ارتش آمریکا برای اولین بار انفجار اتمی را در محل آزمایش ترینیتی در قسمت جنوبی نیومکزیکو انجام داد. حرارت بسیار زیادی که از انفجار حاصل شد، باعث ذوب شدن لایه‌های بالایی خاک شنی محیط اطراف به شکل یک شیشه سبز رادیواکتیو موسوم به ترینیتیت گردید. ترینیتیت تا شعاع حدود ۳۵۰ متر در تمام جهات گسترش یافته‌بود.

آزمایش ترینیتی

بررسی‌هایی که به تازگی انجام‌شده حاکی از آن است که آب و سایر ترکیبات فرار در ترینیتیت به‌وجود‌آمده کاملا مشابه سنگ‌های بسیار نادر در کره‌ ماه است.

خیلی از ستاره‌شناسان براین باورند که ماه از عناصری ساخته‌شده که حدود ۴٫۵ میلیارد سال پیش در نتیجه یک یا چند برخورد بزرگ با اجرامی مانند زمین یا سیاراتی هم اندازه مریخ در فضا پرتاب شده‌اند.

طبق این نظریه احتمالا این برخوردها باعث به‌وجود‌آمدن حرارت بسیار زیادی‌شده که در نتیجه ترکیبات فرار را از سنگ‌های تشکیل‌‌دهنده‌ جدا کرده است. بررسی‌هایی که اخیرا توسط محققان موسسه اقیانوس‌شناسی استریپس در دانشگاه کالیفرنیا سان‌دیگو بر روی ترینیتیت انجام شده نیز نظریه‌ فوق را تایید کرده است.

جیمز دی، مولف ارشد این تحقیق بیان کرد: این تحقیق در واقع به ارائه شواهد تجربی در مورد شکل‌گیری علائم مشاهده‌شده در ماه توسط فرآیندهای فوق داغی مشابه انفجار اتمی ترینیتی پرداخته است.

محققین در این مطالعه، تکه‌هایی از ترینیتیت را در بخش‌های مختلف این سایت تحلیل کردند. با سنجش ایزوتوپ‌های مختلف مس در این شیشه اتمی به نتایج مذکور دست پیدا کردند. مس در اثر دمای بالا سریع تبخیر می‌شود.

این نتیجه جدید به محققان اطمینان داده که تفسیر آن‌ها از سنگ‌های ماه درست بوده است، این سنگ‌ها طی ماموریت آپولو به زمین آورده‌شده بودند.

سخن آخر

تشکیل ماه، نتیجه یک تصادف و برخورد بوده است. دانشمندان عقیده دارند که ماه، تکه‌ای جدا‌شده در اثر برخورد زمین با یک جسم آسمانی به اندازه مریخ است.


ت ت
کدخبر: 79665 تاریخ انتشار
در رسانه های دیگر بخوانید
ارسال نظر

پربیننده‌ترین