مجازات برداشت اینترنتی پول از حساب دیگران چیست؟

جرم برداشت اینترنتی پول از حساب دیگران یا کلاهبرداری رایانه‌ای یکی از موارد جرایم رایانه‌ای محسوب می‌شود. این جرم یکی از رایج‌ترین جرایم است و آمار ارتکاب آن روز به روز افزایش یافته است.

مجازات برداشت اینترنتی پول از حساب دیگران چیست؟

به گزارش منیبان؛ با پیشرفت کردن تکنولوژی انواع مختلفی از جرایم به وجود آمده است. امروزه برعکس گذشته که مجرمین برای سرقت از روش‌های سنتی استفاده می‌کردند، مجرمین از وسایل جدید استفاده می‌کنند و تعداد جرایم رایانه‌ای روزبه‌روز در حال افزایش است.

مجازات جرم برداشت اینترنتی پول از حساب دیگران

بر اساس اصل قانونی بودن جرم و مجازات، عملی را مجرمانه می‌گویند و مرتکب آن را مجازات می‌کنند که در قانون به عنوان جرم تلقی شده باشد و برای آن مجازات پیش‌بینی کرده باشند. به این قانون که آن عمل را جرم در نظر گرفته و برایش مجازات تعیین کرده است، عنصر قانونی جرم می‌گویند. عنصر قانونی جرم برداشت اینترنتی پول از حساب دیگران در ماده ۱۳ قانون جرایم رایانه‌ای مشخص شده است.

مجازات این جرم طبق این ماده از قرار زیر است:

” هر کس به‌طور غیرمجاز از سامانه‌های رایانه‌ای یا مخابراتی با ارتکاب اعمالی از قبیل وارد کردن، تغییر، محو، ایجاد یا متوقف کردن داده‌ها یا مختل کردن سامانه، وجه یا مـال یا منفعت یا خدمات یا امتیازات مالی برای خود یا دیگری تحصیل کند علاوه بر رد مال به صاحب آن به حبس از یک تا پنج سال یا جزای نقدی از بیست میلیون ریال تا یکصد میلیون (۱۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد. ”

بنابراین مجازات کلاهبرداری اینترنتی یا جرم برداشت اینترنتی پول از حساب دیگران این است که مرتکب به حبس از یک تا پنج سال یا جریمه نقدی از بیست میلیون ریال تا یکصد میلیون ریال محکوم خواهد شد.

وجود ” یا ” بین مجازات حبس و جریمه نقدی به این معناست که قاضی می‌تواند بین هر یک از این مجازات‌ها یکی را انتخاب کند. البته با توجه به نوع و شدت جرم قاضی می‌تواند هر دوی آن‌ها را هم اعمال کند.


ت ت
کدخبر: 79666 تاریخ انتشار
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    در رسانه های دیگر بخوانید
    ارسال نظر

    پربیننده‌ترین
    اخبار روز سایر رسانه ها