خطرهای وحشتناکی که خوردن آویشن به دنبال دارد
گیاه آویشن از خواص و فواید فوق العادهای برخوردار است اما در عین حال مضرات و عوارض جانبی را هم به همراه دارد.
به گزارش منیبان؛ آویشن دارای دو ترکیب تیمول و کارواکرول است و در این گزارش نشان دادهایم که این گیاه برای چه افرادی خطرناک است؟
۱. آویشن غشا مخاطی را تحریک میکند:
مطالعات نشان میدهد که برخی افراد، به خصوص کسانی که حساسیت دارند، ممکن است بعد از استفاده از این گیاه، از تحریک غشاهای مخاطی رنج ببرند. اگر شما هم تاکنون دچار چنین واکنشی شده اید، از استفاده از این گیاه به صورت خوردنی، اجتناب کنید.
۲. ممکن است که باعث ایجاد آلرژی به آویشن شود:
اگر به ریحان، کرفس، رزماری و پونه کوهی حساسیت دارید، پس در استفاده از آویشن مراقب باشید.
طبق بعضی از مطالعات انجام شده، بعضی از افراد به خانواده نعنائیان حساسیت دارند. و چون آویشن نیز به این خانواده تعلق دارد، در صورت داشتن چنین سابقه حساسیتی از خوردن آن اجتناب کنید.
3. آویشن بر تیروئید تاثیرات بدی دارد:
در بعضی از مطالعات انجام شده توسط گروهی از پژوهش گران آلمانی به این نتیجه رسیدهاند که آویشن وحشی میتواند تاثیرات منفی بر غده تیروئید داشته باشد. زیرا بر هورمون غده هیپوفیز که تیروئید را تحریک میکند، تاثیر بد میگذارد.
۴. از مصرف آویشن در دوران بارداری و شیر دهی اجتناب کنید:
هیچ شواهدی وجود ندارد که ثابت کند این گیاه یرای زنان باردار و شیر ده بیخطر است، هیچ شواهدی خلاف ان هم وجود ندارد. با این حال، در طول زمان ثابت شده است که اویشن درمان قاعدگی را تحریک میکند، پس این احتمال وجود دارد که زنان باردار را در خطر سقط جنین قرار دهد. اگر واقعا دوست دارید در چنین دورانی از این گیاه استفاده کنید میتوانید با پزشک خود مشورت کنید.
5. آویشن برای کودکان زیر ۱۰ سال خطرناک است:
در این سنین باید از تمامی اشکال آویشن دور نگه داشته شوند؛ حتی از دهانشویه لیسترین که حاوی آویشن است استفاده نکنید مگر آنکه دندانپزشک برایتان تجویز کند.
6. روغن آویشن سلامت قلب را به خطر میاندازد:
تحقیقات نشان داده است که افرادی که روغن آویشن مصرف میکند، از ناراحتیهای شدید مختلفی رنج میبرند من جمله، تند نفسی، تشنج، ایست قلبی و حتی رفتن به کما. در حالی که شواهدی برای اثبات دلیل واقعی آن وجود ندارد، فرض میشود که دز زیاد یا آلرژی به خانواده نعنائیان باعث بروز این مشکلات میشوند.
۷. آویشن باعث التهابات پوستی میشود:
در بعضی از مطالعات و گزارشات به این موضوع اشاره شده است، کسانی که از لیسترین، به عنوان یک ضد عفونی کننده برای درمان مشکلات مزمن انگشت پا استفاده میکنند، دچار التهابات پوستی میشوند. در حالی که ممکن است این یک واکنش آلرژیک باشد، توصیه میشود که بر روی جراحات پوستی و در افراد مبتلا به آتوپی اجتناب شود.
اگر از آویشن برای حل مشکلات پوستی و درمان آکنه استفاده میکنید، احتیاط نمایید زیرا این گیاه و روغن آن در کسانی که پوست حساسی دارند و دچار حساسیت پوستی میباشند، التهابات پوستی ایجاد میکند.
۸. با برخی داروهای تجویزی تداخل پیدا میکند:
کسانی که داروهای ضد تیروئید استفاده میکنند باید از آویشن اجتناب کنند. چون گفته میشود با این داروها واکنش معکوس دارد و عملکردشان را مختل میکنند.
۹. آویشن با سایر گیاهان دارویی تداخل پیدا میکنند:
مطالعات نشان میدهد که مصرف آویشن همراه با مکملها و برخی از گیاهان میتواند تاثیرات هورمونی پیش بینی شده آن را تحت تاثیر قرار دهد؛ در حالی که عوارض جانبی فهرست شده آویشن کمیاب و یا حتی نایاب هستند ف بهتر است هنگام استفاده از این گیاه محتاط باشیم. اگر آلرژی زیادی دارید و یا تحت درمان خاصی هستید حتما قبل از استفاده از آن با پزشک خود مشورت کنید.
1. مسمومیت:
بر طبق مطالعات انجام شده، دزهای بالای آویشن ممکن است عوارض جانبی منفی را ایجاد کند. برخی از عوارض جانبی معمول آن عبارتند از سوزش سر دل، تهوع، استفراغ، ناراحتی معده، اسهال، سر درد و سر گیجه.
روغنهای موجود در برگهای آویشن ممکن است باعث کاهش سرعت عملکرد قلب و تنفس سریع در برخی از افراد خاص شوند.
۲. ارتباط شرایط پزشکی در نوشیدن چای آویشن:
اگر سابقه بیماریهای قلبی، زخم معده یا سایر اختلالات دستگاه گوارش را دارید از نوشیدن چای آویشن اجتناب کنید.
۳. عوارض آویشن در بارداری و شیر دهی:
اطلاعات کافی برای اینکه ترکیبات آویشن، به شیر مادر منتقل میشوند، وجود ندارد. اما به طور کل بهتر است که زنان باردار و شیر ده از چای یا مکملهای این گیاه بدون مشورت با پزشک خود اجتناب کنند.
مصرف آویشن برای برخی افراد ممنوع است
آویشن یک درمانی طبیعی و بی خطر برای مسمومیت، بهبود وضعیت سیستم ایمنی، درمان آکنه، سرطان روده بزرگ،است اما برای برخی افراد همچون بارداران مناسب نیست.