راهکارهایی برای گل و بلبل شدن رابطه بین عروس و خواهر شوهر
رابطه بین عروس و خواهر شوهر همیشه یکی از سخت ترین و تیره و تارترین روابط خانوادگی است. اگر شما هم رابطه خوبی با خواهر شوهرتان ندارید بهتر است این مطلب را بخوانید.
به گزارش منیبان؛ بعد از انتخاب شریک زندگی و وارد شدن به مرحله جدیی ،یکی از سخت ترین رابطه هایی که ما برقرار می کنیم، با خانواده شوهر است. وقتی ما ازدواج می کنیم، اکثرا توجه نمی کنیم که با یک خانواده دیگر وصلت کرده ایم. ممکن است این خانواده رسم و رسوم، رفتارها، و عادتهایی برخلاف ما داشته باشند. زمانی که این اختلاف نظرها یا اختلاف در زمینه رسم و رسوم و غیره وارد خانواده شما شد، کشمکش و درگیری شروع می شود. بنابراین چقدر درگیری قابل تحمل و پذیرفتنی است؟ این موضوع بستگی به افرادی دارد که وارد بحث می شوند.
تقریبا بیشتر زوج ها در اوایل ازدواج دوست دارند که رابطه شان با خانواده همسر یکی از بهترین رابطه ها باشد اما در بسیاری از موارد همه چیز آن طور که آنها دوست دارند پیش نمی رود و داستان همیشگی عروس و مادرشوهر و عروس و خواهرشوهر برای آنها هم تکرار می شود. مشکل بعضی از افراد این است که در ارتباطاتشان انعطاف پذیر نیستند و یک شیوه خاص را در ارتباط برقرار کردن با همه آدم های زندگی شان به کار می برند. اما همه افراد از نظر ویژگی های شخصیتی تفاوت های زیادی با هم دارند.در واقع جایگاه و نقش آنها در زندگی ما متفاوت است و برای پیش بردن یک رابطه سالم باید حتما این دو مولفه را در نظر داشت. رابطه برقرار کردن یک مهارت است که می توان آن را یاد گرفت و بهبود بخشید. در این بخش شما را با نحوه برقراری رابطه عروس و خواهرشوهر آشنا می کنیم.
دلیل اختلاف عروس و خواهر شوهر چیست؟
ارتباط برقرار کردن با دیگران، در هر درجه و هر جایی نیاز به مهارتهای مختلفی دارد. به عبارت دیگر هر فردی قلق خاص خودش را دارد و نمی توان انتظار داشت که با همه به یک شکل رفتار کرد و از همه هم یک نتیجه گرفت. زمانی که شما وارد یک محیط جدید، خصوصا وارد خانواده همسرتان می شوید، احتمال اینکه از دید بعضی از افراد خانواده چندان شخصیت جالبی به نظر نرسید، وجود دارد. و البته بالعکس!معمولا در بین مشکلاتی که بین اعضای خانواده ایجاد می شود، اختلاف عروس و خواهر شوهر از گذشته تا کنون بیشترین درصد اختلافات را به خود اختصاص داده است. برخی از مهمترین دلایل این مسئله عبارت است از :
خواهر و برادر همیشه یک رابطه تنگاتنگی با یکدیگر دارند. بنابراین زمانی که یکی از آنها ازدواج می کنند، این حس به خواهر با برادر داده می شود که برای همیشه هم صحبتش را از دست داده است و از این به بعد تمامی توجهات منحصر به همسرش می شود.معمولا این احساس در دختران قوی تر است و همین مسئله باعث می شود که نسبت به تازه عروس گارد گرفته و چندان با او صمیمی نشود و البته برخی مواقع کارشکنی هم بکند!
از طرف دیگر، زمانی که عروس وارد خانواده ای می شود، معمولا احساس می کند که خواهر شوهرش به او حسادت کرده و اجازه نمی دهد که وی مطابق با میل خودش زندگی کند.اما اگر بخواهیم به طور عمقی به بررسی اختلاف عروس و خواهر شوهر بپردازیم، باید بگوییم هر دو موردی که مطرح کردیم، ناشی از سوء تفاهم و سوء برداشتی است که طرفین از رفتار و گفتار یکدیگر دارند. به عبارت دیگر چون از گذشته معمولا این گونه اختلاف ها رایج بوده است و همه ما پیشینه ای از آن داریم، تصور می کنیم که برای شخص خودمان هم همینطور خواهد بود.
نقش مهم خواهر شوهر و نحوه رفتار با او
معمولا در همه خانواده ها دختر ها نقش پر رنگی در خانواده برای مادرشان دارند به طوری که مادر خانواده در همه زمینه ها نظر دخترانش را جویا می شود، خانواده شوهر نیز از این قاعده مستثنی نیستند و در آن می توان از خواهرشوهر به عنوان مشاور مادرشوهر یاد کرد. خواهر شوهر عضو کلیدی در خانواده همسر است که اگر بخواهد می تواند موجب کاهش تنش ها و برقراری صلح شود و یا می تواند موجب ایجاد تنش در زندگی گردد. پس با برقراری یک ارتباط موثر و خوب با خواهرشوهر می توانید در ایجاد یک ارتباط خوب با سایر اعضای خانواده شوهر موفق تر عمل کنید.
نظارت است یا کنترل؟
مرز بسیار باریکی بین نظارت و کنترل وجود دارد. گاهی اوقات خانواده ها قصد نظارت بر امور زوجین جوان را دارند اما به اشتباه در می یابد که خانواده همسر قصد کنترل او را دارند. مثلا اگر عروس خانواده برای ماه عسل دوست دارد به شهری سفر کند که شما به عنوان خواهرشوهر به آنجا سفر کرده اید ومی دانید در صورت سفر به این شهر به آنها خوش نمی گذرد به دو صورت می توانید نظرتان را بیان کنید:
اول اینکه می توانید پیشنهادتان را بدهید و دلایلتان را عنوان کنید و باقی تصمیمات را برعهده خودشان بگذارید که در اینصورت شما نقش نظارتی داشته اید. اگر شما برای به کرسی نشاندن نظرتان تمام تلاش خود را کنید و با آنها مخالفت کنید تا نظر شان تغییر کند، عروس تان این گونه برداشت می کند که شما قصد کنترل کردن او را دارید. بهتر است همیشه به عنوان یکی از اعضای دلسوز خانواده نظرتان را بگویید و پیشنهادتان را بدهید و تصمیم گیری را به خودشان بسپارید.
تو نیکی می کن و در دجله انداز
اگر به عنوان خواهر شوهر قصدتان حمایت از برادر و عروستان است و می خواهید که تجربه خود را در اختیار آنان بگذارید فقط به توصیه و دادن پیشنهاد بسنده کنید و سعی نکنید حتما نظرتان را به آنها تحمیل نمایید. در صورتی که آنها به نظر شما عمل نکردند ، اگر ناراحت شدید و تصمیم گرفتید دیگر هیچ نظری به آنها ندهید ، قصد شما دخالت بوده است. اگر رفتارها و گفتارهای حمایتی تان به گونه ای باشد که دخالت برداشت نشود آنگاه می توانید رابطه ای دوستانه، محترمانه و صمیمانه با عروس تان برقرار کنید.
احترام مهم تر از صمیمیت است
عروس و خواهرشوهر باید مرز بین صمیمیت، اقتدار و احترام را از هم تفکیک و در روابط شان آن را رعایت کنند. احترام گذاشتن به یکدیگر در رابطه عروس و خواهرشوهر بیشتر از دوست داشتن و صمیمی شدن اهمیت دارد؛ بنابراین در درجه اول به عقاید، سلیقه ها و تفکرات همدیگر احترام بگذارید. درواقع به جای اینکه صمیمیت و احساسات را در رابطه تان تقویت کنید، ابتدا ستون های احترام را در رابطه تان بنا کنید و بعد اگر توانستید و شرایط به شما اجازه داد با رعایت حد و حدود یکدیگر دوستی ها و صمیمیت ها را افزایش دهید.عروس و خواهرشوهر باید بدون هیچ چشم داشتی به همدیگر محبت کنند تا صمیمیت بین شان ایجاد شود.
مرز بین دخالت و حمایت را مشخص کنید
مرز بین دخالت و حمایت بسیار باریک است. برای اینکه رابطه بین خواهرشوهر و عروس شکرآب نشود، نباید صحبت ها، پیشنهادها و رفتارهایی که به منظور حمایت ارائه می شود، دخالت تلقی شود. حمایت و نظارت جنبه مثبت دارد اما دخالت جنبه منفی دارد. هیچ کس دوست ندارد دیگری در اموری که مربوط به اوست، دخالت کند اما مشکل زمانی شروع می شود که دیگری قصد حمایت از شما را داشته و شما حمایت و کمک او را دخالت تلقی می کنید.
بیشتر خانواده ها قصد حمایت کردن از زوج های جوان را دارند اما متأسفانه در موارد بسیاری این پیشنهادات به عنوان دخالت برداشت می شود و سوءتفاهم ها و اختلافاتی را بین عروس و خانواده شوهر ایجاد می کند؛ مثلا خواهرشوهر برای حمایت از برادر و همسر جوانش پیشنهادی ارائه می دهد اما شما از آن برآشفته می شوید و گمان می کنید که او در کارهای شما دخالت می کند. حالا از کجا باید فهمید کدام دسته از پیشنهادها جنبه حمایتی دارد و کدام یک دخالت محسوب می شود؟
به عنوان مثال شما خواهرشوهرتان را دعوت کرده اید منزل تان. صحبت از مشکلات اقتصادی و گرانی می شود و همسرتان می گوید که فلان روز برای خرید میوه فلان مقدار هزینه کردیم. خواهرشوهرتان پیشنهاد می دهد که از فلان میدان میوه و تره بار اگر خرید کنید کیفیت میوه هایش خوب و قیمت ها مناسب است. ممکن است شما این پیشنهاد را دخالت برداشت کنید اما او با این پیشنهاد خواسته تجربه ای را که در این زمینه دارد در اختیار شما به عنوان یک زوج جوان قرار بدهد.
چگونه می توان اختلاف عروس و خواهر شوهر را حل کرد؟
در وهله اول، همه چیز به طرفین مشکل بستگی دارد. به عبارت دیگر خود طرفین باید روی رفتاری که با یکدیگر دارند تمرکز کرده و از هر انجام هر کاری که احتمال دلخوری را افزایش می دهد، جلوگیری کنند.بنابراین سعی کنید در ماه های اول که مسلما شناختی از یکدیگر ندارید، سعی کنید خلق و خوی یکدیگر را بشناسید و بر اساس شناختی که در این مدت کسب می کنید تصمیم گیری کنید نه آنچه که تصور می کنید.
در وهله دوم، همه چیز به پسر بستگی دارد. در شکل گیری اختلاف عروس و خواهر شوهر بعضی مواقع خود مردان نیز مقصر هستند چرا که نمی توانند تعادل بین همسر و خانواده شان برقرار کنند و همین مسئله موجب فراهم شدن زمینه برای شکل گیری اختلاف های متعدد می شود.بنابراین سعی کنید در رفتار با طرفین تعادل را حفظ کنید و تا حد امکان در مشکلی که به وجود آمده است دخالت نکنید. اجازه دهید خودشان مسائل بین خودشان را بدون جانب گیری از سوی شما حل کنند.فرقی نمی کند عروس هستید و یا خواهر شوهر، مشکل شما به هیچ کس دیگری ربط ندارد. بنابراین از کشیدن پای دیگران به این مشکل جددا خودداری کنید چرا که تنها به بدتر شدن شرایط دامن می زنید. پس تصور نکنید چون شما با شخصی مشکل دارید دیگران هم باید طرف شما را گرفته و با او بد شوند. پس به جای اینکه کام زندگی خودتان و همسرتان را تلخ کنید، خودتان به دنبال راه حلی باشید!
چند نکته کلیدی درمورد رابطه عروس و خواهرشوهر
برای ایجاد صمیمیت و دوستی بین عروس و خواهرشوهرآنها باید در ابتدای ارتباط باید بدون هیچ چشم داشتی به همدیگر محبت کنند.
تبعیض قائل شدن بین عروس های خانواده توسط خواهرشوهرها بسیار اشتباه است.
هیچ گاه از همسر برادرتان پیش برادرتان گلایه و شکایت نکنید.
از یکدیگر در حضور جمع انتقاد و گله نکنید.
در صورت وجود مشکل با خواهرشوهرتان ، بدگویی او را پیش مادرش نکنید.
در ارتباط خواهرشوهر و عروس ، هیچ گاه نباید رازهای شخصی و خصوصی تان را با یکدیگر مطرح نکنید.
دربیشتر مواقع در مکالمات تان باید کلی و در مورد مسائل روزمره و مربوط به خودتان باشد.
از یکدیگر در حضور جمع تعریف و تمجید کنید.
از بدگویی کردن درباره شوهرتان پیش خواهرش بپرهیزید.