هرگز این اشتباهات رایج آشپزی را مرتکب نشوید!
در این مطلب، لیستی از رایجترین اشتباهاتی که مردم هنگام آشپزی مرتکب میشوند، تهیه کردهایم تا به شما در ارتقای سطح آشپزیتان کمک کنیم.
به گزارش منیبان؛ آیا شما یک آشپز ماهر هستید یا از آن دسته افراد هستید که وقتی غذا خراب میشود، اجاق گاز را سرزنش میکنید؟ اگر گزینه دوم را انتخاب کردید، باید بدانید که تنها نیستید. غذاهای بیشتر افراد به علت عادتهای غلط، اشتباهات ناخواسته در آشپزی، سرعت کاذب یا حتی برخی افسانههایی که در مورد تهیه غذا باور کردهاند، آنطور که انتظار دارند خوشمزه نمیشود.
پختن گوشت یخزده
قرار دادن تکهای گوشت که تازه از فریزر خارجشده روی آتش، کبابپز یا داخل فر بسیار رایج است. این مورد یک اشتباه بزرگ است؛ اگرچه ممکن است سطح گوشت بپزد، اما داخل آن خام میماند. بهتر است یک شب قبل از اینکه بخواهید گوشت را بپزید، آن را از فریزر خارج کنید.
استفاده از یک چاقو برای برشدادن تمام غذاها
استفاده از چاقوی مناسب برای برش مواد مختلف فرآیند آشپزی را آسانتر و سریعتر میکند. برای بریدن گوشت، یک چاقوی بزرگ را انتخاب کنید. برای سبزیجات، میوهها و حتی گوشت مرغ، یک چاقوی کوچک را انتخاب کنید. همچنین، برای برش نان یک چاقوی دندانهدار ایدهآل است.
همزدن برنج در حال پخت
برخی افراد برای اینکه ببینند برنج چطور شدهاست یا طعم آن را بچشند، مرتبا برنج را هم میزنند، اما این کار به شدت اشتباه است. زیرا همزدن برنج باعث آزاد شدن نشاسته میشود. همچنین دانه آن میشکند و شکل ظاهری برنج تغییر میکند.
استفاده از روغن نامناسب
روغن زیتون خالص برای تهیه سس و تفت دادن در دمای پایین ایدهآل است. روغنهای گیاهی مانند روغن آفتابگردان برای سرخکردن، برشتهکردن و پختن مناسب هستند. روغن ذرت ملایمتر است و برای پخت، برشتهکردن و سرخکردن عمقی از آن استفاده میشود. روغن کانولا از گیاه کلزا به دست میآید و میتوان از آن برای پخت، کبابکردن، سرخکردن و تفتدادن استفاده کرد.
قراردادن مواد در تابهای که هنوز سرد است
یکی دیگر از اشتباهات آشپزی این است که غذا را وقتی هنوز تابه سرد است در آن قرار دهید. این مورد باعث میشود که روغن بیشتری مصرف شود. بهتر است ابتدا ظروف را گرم کنید، روغن را داخل آن بریزید و در حالی که روغن در حال گرم شدن است، مواد را اضافه کنید.
اضافه کردن روغن به آبی که ماکارونی در حال پخت است
این مورد افسانهای است که باید فورا از بین برود. افزودن روغن به آب ماکارونی نه تنها از چسبیدن رشتهها به یکدیگر و تابه جلوگیری نمیکند، بلکه باعث سنگینی بیشتر آنها میشود زیرا چربی با آب مخلوط نمیشود. همچنین ترکیب کردن ماکارونی و سس را سختتر میکند.
دور ریختن آبی که ماکارونی در آن پخته میشود
خالی کردن آب ماکارونی یکی از چند مورد از اشتباهات رایج آشپزی است. میتوان از این آب برای قوام و خوشطعم شدن سس استفاده کرد. بنابراین توصیه میشود که این مایع را در ظرفی بریزید و با سس مخلوط کنید تا غلیظتر شود.