پیامکهای کلاهبرداری را چگونه تشخیص دهیم؟
این روزها بازار کلاهبرداری برخی افراد سودجو داغ شده است و روزانه صدها نفر برای شکایت از پیامک کلاهبرداری به پلیس مراجعه میکنند.
به گزارش منیبان؛ ارسال پیامکهای جعلی و کلاهبرداری به یکی از مهمترین شگردهای مجرمان سایبری در این ایام تبدیل شده است. این پیامکها حاوی لینکهای جعلی بوده و از سر شمارههای معمولی ارسال میشوند.
پیامکهای کلاهبرداری را چگونه بشناسیم؟
پیامکهای جعلی دو مشخصه مهم دارند. یکی اینکه این پیامکها از سرشمارههای معمولی و شخصی ارسال میشوند که لازم است هموطنان گرامی بهمحض مشاهده اینگونه پیامکها بدون توجه به آن شماره مذکور را مسدود نمایند. اکثر مراجع رسمی پیامکهای خود را از سرشمارههای مشخص (mask number) ارسال میکنند. adliran – hamta – policefata – bargh – rahvar naja و غیره از مهمترین سرشمارههایی هستند که توسط سازمانهای مربوطه مورد استفاده قرار گرفته و پیامکهای خود را ارسال میکنند.
دومین مشخصه پیامکهای جعلی ارائه لینکهای فیشینگ است. معمولا در انتهای پیامکهای جعلی لینکی به کاربر معرفیشده و از وی خواسته میشود با مراجعه به لینک مذکور مراحل بعدی را پیگیری کند. مراحلی که با اخذ اطلاعات یا ارسال بدافزار همراه خواهد بود. این لینکها جعلی بوده یا به درگاههای جعلی (فیشینگ) هدایتشده یا با نصب اپلیکیشنهای جعلی به دنبال اخذ دسترسی به اطلاعات ذخیرهشده در گوشی قربانی (گالری تصاویر، دفترچه تلفن همراه، دسترسی به رمزهای عبور و غیره) هستند.
چند توصیه مهم
بهمحض مراجعه به لینکهای معرفیشده باید منتظر وقوع کلاهبرداری و سوءاستفاده از شماره تلفن و لیست مخاطبین فرد قربانی باشیم. پس کاربران گرامی باید بدون توجه به این پیامکها نسبت به حذف پیامک و مسدود کردن شماره تلفن مذکور اقدام نمایند.
بنا به هر دلیلی اگر با مراجعه به لینکهای ارسالی مورد سوءاستفاده مجرمان سایبری قرار گرفته و از شماره شما به دیگران، پیامکهای کلاهبرداری ارسال شد بلافاصله ضمن اطلاعرسانی به مخاطبین خود نسبت به حذف دسترسیهای ایجادشده اقدام و در صورت امکان گوشی خود را به تنظیمات کارخانه برگردانید.