این شرکت متهم تاخیر در پرداخت سود سهام عدالت است!
قرار بود سود سهام عدالت تا پایان این ماه پرداخت شود اما به علت عدم واریز سود توسط شرکتها به میانه دی ماه موکول شد. کدام شرکتها هنوز سود خود را پرداخت نکردهاند؟
به گزارش منیبان، چند هفته پیش بود که وزیر اقتصاد و رئیس سازمان خصوصیسازی وعده پرداخت سود سهام عدالت تا پایان آذر ماه را دادند. اما چند روز دیگر آذر به پایان میرسد و هنوز سود سهام عدالت پرداخت نشده است و قرار است این سود تا نیمه دی ماه در حساب دارندگان سهام قرار بگیرد.
مسئولان مربوطه علت این تاخیر را عدم واریز سود برخی از شرکتها بیان میکنند؛ اما مشکل اصلی اینجاست که شرکتها تمایلی به پرداخت سود ندارند و همین موضوع عامل سردرگمی سهامداران عدالت میشود.
سود سهام عدالت در مقایسه با سود شرکتها مبلغ چندانی نیست ولی شرکتها حاضر به پرداخت این سود نیستند و برخی به تکالیف دولتی میپردازند که این موضوع خود جای تعجب دارد.
چقدر سود پرداخت میشود؟
بر اساس آمار موجود افرادی که پرتفوی 532 هزار تومانی دارند حدود یک میلیون تومان سود دریافت میکنند. برای دارندگان سهام یک میلیونی نیز بیش از دو میلیون سود وایز خواهد شد.
در نتیجه یک خانوار چهار نفره که سهام 532 هزار تومانی دارند تا نیمه دیماه، چهار میلیون تومان سود دریافت خواهند کرد. خانوار چهار نفره دارای سهام عدالت یک میلیون تومانی هم تا پایان دیماه 8 میلیون تومان سود دریافت میکنند. آنگونه که مسئولان وعده دادهاند این سود شامل همه دارندگان سهام عدالت میشود.
برخی از رسانهها و مسئولان نام شرکتهای پرداخت کننده سود سهام عدالت را اشتباه بیان کردهاند! برای نمونه ایران ترانسفو جزو شرکتهای سهام عدالت نیست اما تمامی رسانههای دولتی نام این شرکت را در لیست خود آوردهاند که جای تعجب دارد.
شرکت سرمایهگذاری رنا هنوز مجمع خود را تشکیل نداده است.
شرکتهای ایرانخودور، سایپا، بیمه دانا و کارخانجات مخابراتی ایران هنوز در مجامع خود سودی پرداخت نکردند.
در این بین شرکتهای پالایش نفت تهران، پالایش نفت اصفهان، فولاد خوزستان، بانک ملت، پتروشیمی تندگویان، بانک تجارت، پارس سویچ، نیرو ترانس، پست بانک، بانک صادرات و حمل و نقل پتروشیمی ایران تا به امروز سود خود را به طور کامل پرداخت کردند.
در این میان برخی از شرکتها همانند ملی صنایع مس ایران، پتروشیمی مارون، معدنی و صنعتی چادرملو، پالایش نفت بندرعباس، فجر انرژی خلیج فارس، پتروشیمی جم، کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران، فولاد آلیاژی ایران، پالایش نفت لاوان و پالایش نفت تبریز تنها بخشی از سود خود را واریز کردند.
بعضی از شرکتها نیز تاریخ پرداخت سود خود را به دی ماه و پس از آن موکول کردند که در این لیست نام گروه مپنا، هلدینگ خلیج فارس، گروه مپنا، مخابرات ایران، صنایع سیمان دشستان و سرمایهگذاری توسعه صنعتی ایران به چشم میخورد.
نکته مهم اینجاست که مخابرات ایران باید سود باقی مانده خود را از سال 99 نیز پرداخت کند.
در نهایت 5 شرکت با وجود فرارسیدن زمان پرداخت سود، هنوز هیچ واریزی نداشتند. شرکتهای فولاد مبارکه اصفهان، معدنی و صنعتی گلگهر، پالایش نفت شیراز، آلومینیوم اران و سیمان داراب هنوز پرداختهای خود را انجام ندادهاند و اگر تا پایان آذر این واریز سودها انجام نشود شرکتها به کمیته تخلفات سازمان بورس احضار میشوند.
متهم ردیف اول عدم پرداخت سود سهام عدالت کیست؟
مسئولان سازمان بورس فولاد مبارکه را متهم ردیف اول عدم پرداخت سود سهام عدالت میدانند.
پیمان حدادی، دستیار ویژه رئیس سازمان بورس در امور سهام عدالت نیز موضوع این سبد سهام را برای بازار سرمایه بسیار حائز اهمیت دانست و گفت: از این طریق باید بتوانیم اصول حاکمیت شرکتی و صیانت از حقوق سهامداران خرد را به مدیران ناشران دیکته کنیم.
به گفته حدادی، شرکتهای بورسی که در موعد مقرر و تا اخر آذرماه نسبت به واریز سود سهام عدالت اقدام نکنند، به کمیته تخلفات سازمان بورس فراخوانده میشوند و رای سلب صلاحیت مدیران، یکی از جرایم در نظر گرفتهشده برای آنهاست.