قیمت دلار به 40 هزارتومان رسید/ دلار ریزش می کند؟
سید حمید حسینی پیشبینی کرد احیای برجام بتواند موجبات کاهش نرخ دلار و مهار تورم را فراهم آورد.
به گزارش منیبان، برخی تحلیلگران بازارهای مالی معتقدند قیمت دلار فعلا در پایین کانال ۴۰ هزار تومان میماند. این روند در صورت مخابره اخبار نامساعدی از مذاکرات هستهای برجام شکسته خواهد شد و به قیمتهای بالاتر ورود میکند.
قیمت دلار امروز اول دی ماه ۱۴۰۱ در محدوده ۴۰ هزار تومانی در نوسان بود.قیمت دلار به دنبال اخباری از مذاکرات برجام در اردن اندکی کاهش قیمت داشت. این ریزش قیمت اما طولانی نبود و نهایتا امروز این اسکناس آمریکایی به محدوده قیمتی عجیبی صعود کرد .۴۰ هزار تومان . یک رکورد عجیب و نگران کننده برای اقتصاد سرد امروز
از روز سهشنبه روند قیمت دلار در سرگیجه میان افزایش و کاهش قیمت در نوسان بود. معاملهگران هم به دنبال مذاکرات اردن و اخباری که به بازار ارز روانه میشد، سردرگم بودند.
قیمت دلار بعد از ظهر روز سهشنبه در محدوده ۳۸ هزار تومان در نوسان بود و اخبار و توییتهای طرفهای مذاکرات هستهای برجام مانند چوب جادو بازار را از معاملهگران پر و خالی میکرد.
در نهایت قیمت دلار با نرخ نخستین ساعات معاملاتی در همان روز بسته شد. اخبار مذاکرات اردن هم به غیر از میانه روز نتوانست بر قیمت این اسکناس آمریکایی در بازار معاملات تهران اثر بگذارد.
سعید شریعتی، فعال سیاسی به افزایش قیمت دلار تا ۴۰ هزار تومان واکنش تندی نشان داد و به دولت رئیسی کنایه زد.
سعید شریعتی در توئیتر خود نوشت:
دلار بخریم یا نه؟
تجارت نیوز نوشت : فعلا افزایش انتظارات تورمی، بازار را در روند صعودی قرار داده و خریداران دست بالا را دارند.
مذاکرات از شهریورماه سال جاری تا کنون در حال تعلیق است. اگر اعتراضات اخیر داخلی را نیز بر آن بیفزاییم، به نظر میرسد امید به پیشبرد اهداف ایران برای رسیدن به توافق در چشمانداز نزدیکی قرار ندارد. کما اینکه به نظر میرسد در شرایط فعلی ایران، امریکا نیز به دنبال امتیازگیری است و اظهار نظر بایدن مبنی بر اینکه «برجام مرده است اما نمیتوانیم آن را اعلام کنیم» موید این نگاه است.
برخی تحلیلگران بازارهای مالی معتقدند قیمت دلار فعلا در پایین کانال ۴۰ هزار تومان میماند. این روند در صورت مخابره اخبار نامساعدی از مذاکرات هستهای برجام شکسته خواهد شد و به قیمتهای بالاتر ورود میکند.
امید به توافق چقدر است؟
علی طباطبایی، کارشناس بازارهای مالی در گفتگو با تجارتنیوز اظهار کرد: «متغیرهای اصلی احتمال توافق در بازارهای مالی دیده نمیشود. بازار دلار، حتی در شرکتهای بزرگ بازارهای مالی هنوز واکنشی به خبر احتمال توافق مذاکرات برجام نشان نداده است.»
او افزود: «باید به این نکته نیز اشاره کرد که تغییر استراتژی بنگاههای اقتصادی نیز در رابطه با وقوع توافق در بازارها مشاهده نمیشود. یعنی بنگاههایی که تاثیرپذیری بیشتری از توافق برجام دارند، هیچ نوع تغییری در سیاستها نداشتند.»
این کارشناس بازارهای مالی در ادامه توضیح داد: «این پدیده، احتمال وقوع یک توافق اثرگذار در بازارها را کاهش میدهد. اما قطعا وقوع توافق در دو مرحله بر قیمت دلار تاثیر میگذارد. مرحله اول تاثیرپذیری قیمت دلار در صورت توافق مربوط به هیجان اولیه است. در این مرحله ممکن است که قیمتها با شدت بیشتری کاهشی شود.»
او ادامه داد: «مرحله دوم مربوط به تعادلبخشی در قیمت دلار است. در این مرحله، اگر توافق مثبتی شکل بگیرد، ممکن است قیمت دلار تغییر پیدا کند. اما در کل به نظر میرسد حتی در صورت امضای برجام، بازارهای مالی کمترین واکنش را نشان دهند.»
به نظر میرسد اخبار مربوط به مذاکرات هستهای برجام به ابزاری برای کنترل بازار آشفته ارز توسط بازارساز تبدیل شده است. در صورت توافق کامل نیز شاید این قیمت چند روزی بشکند اما این راهکاری برای طولانی مدت نیست و واضح است که قیمت دلار برمدار عوامل کلان اقتصادی میچرخد.
سید حمید حسینی پیشبینی کرد احیای برجام بتواند موجبات کاهش نرخ دلار و مهار تورم را فراهم آورد.
این فعال اقتصادی با اشاره به رشد قیمت دلار گفت: تا زمانی که حرف از منتفی شدن برجام نبود، مردم احتیاط میکردند، دلار نمیخریدند اما وقتی مذاکرات طولانیمدت تعلیق شد، دیدید تقاضا افزایش یافت. آن وقت رییس کل بانک مرکزی میگوید انتظارات تورمی عامل رشد قیمت دلار است.
وی افزود: مثل این است بگویید ازدواج عامل طلاق است، خوب این انتظارات تورمی از کجا آمده است؟ ناامیدی باعث شده مردم فکر کنند دلار گران میشود و حالا نیز احیای امید میتواند تا حدی مشکلات را برطرف کند .
حسینی پیشبینی کرد احیای برجام بتواند موجبات کاهش نرخ دلار و مهار تورم را فراهم آورد.