شرایط لغو درخواست خرید خودرو از بورس کالا/ مبلغ ضرر و زیان چقدر است؟

تا به امروز ۱۴۱ مدل خودرو (به تفکیک رنگ و امکانات) در بورس کالا عرضه شده است که اغلب این خودور‌ها با استقبال بسیار زیادی روبه‌رو شده‌اند و حتی برخی از متقاضیان به تعداد کم این عرضه‌ها اعتراض داشتند.

شرایط لغو درخواست خرید خودرو از بورس کالا/ مبلغ ضرر و زیان چقدر است؟
پیشنهاد ویژه

پس از کش و قوس‌های بسیار زیاد بالاخره اردیبشهت ماه عرضه خودرو در بورس کالا آغاز شد، اما این عرضه در میانه راه با سنگ‌اندازی‌های فراوان وازرت صمت مدتی متوقف شد و پس از آن دوباره عرضه‌ها در بازار سرمایه از سر گرفته شد.

به واسطه عرضه خودرو در بورس کالا میانگین قیمتی خودرو در بازار آزاد هم کاهش یافته و کارخانجات به سود واقعی عرضه محصولات خود در بازار رسیده‌اند.

محدودیت‌های خرید خودرو از بورس کالا

با وجود تمام این ویژگی‌ها برخی نمی‌توانند از بورس کالا خودرو بخرند؛ چرا که شرط و لازمه خرید خودرو از بورس کالا داشتن کد بورسی کالایی و حساب وکالتی است. یعنی اگر فردی کد بورسی کالایی و حساب وکالتی نداشته باشد نمی‌تواند از بورس کالا خودرو بخرد.

همچنین هر متقاضی تنها یک خودرو می‌تواند بخرد و به واسطه این موضوع خودرو به خریدار واقعی می‌رسد.

در همین حال در برخی عرضه‌ها برای افرادی که از سال ۹۸ بدین سو از خودروسازان، خودرو خریده باشند، ثبت سفارش ممنوع است.

در همین حال خرید خودرو تنها برای افرد بالاتر از ۱۸ سال مجاز است و دارندگان کد بورسی کمتر از ۱۸ سال نمی‌توانند از این طریق خودرو خریداری کنند.

مسیر خرید خودروی بورسی

برای خرید خودرو از بورس کالا در وهله اول باید در سجام ثبت نام کرد و پس از آن توسط یک کارگزاری اقدام به دریافت کد کالایی کرد. (برای دریافت کد بورسی محدویت سنی وجود ندارد.)

برای اتمام مراحل باید فرد دریافت‌کننده کد کالایی، یک حساب وکالتی داشته باشد و در نهایت به وسیله لینک‌های ارسال شده توسط کارگزاری می‌توان وارد سامانه مورد نظر شد و خرید خودرو در بورس کالا را انجام داد.

نکته مهم اینجاست که باید نقدینگی لازم برای خرید خودرو از بورس در حساب دارنده کد کالایی باشد. (با توجه به شرایط عرضه هر خودرو ۵۰ تا ۱۰۰ درصد مبلغ به همراه هزینه‌های اضافه یعنی شماره‌گذاری و… نیز باید در حساب موجود باشد.)

پس از ثبت درخواست و تایید فرد متقاضی، وی تنها سه روز فرصت دارد که مبلغ باقی مانده را به حساب وکالتی خود واریز کند و در ازای هر روز تاخیر باید ۰.۲۵ درصد از ارزش کل معامله را به عنوان جریمه پرداخت کند.

در نهایت اگر پس از ۶ روز هزینه خودرو پرداخت نشود، معامله فرد فسخ می‌شود و ۵.۵ درصد نیز به عنوان هزینه فسخ معامله باید توسط خریدار پرداخت شود.

درخواست خرید خودرو را می‌‎توان لغو کرد؟

اگر فرد متقاضی پس از تایید درخواست خودرو از بورس کالا منصرف شد؛ باید ۵ درصد از ارزش کل معامله را به عنوان هزینه فسخ و ۰.۵ درصد به عنوان کارمزد دو سر معامله پرداخت کند.

یعنی اگر فردی از بورس کالا خودرو خرید و در مرحله نهایی منصرف شد باید مجموعا ۵.۵ درصد از ارزش کل معامله را به عنوان خسارت یا هزینه فسخ معامله پرداخت کند.


ت ت
کدخبر: 132587 تاریخ انتشار
منبع تجارت نیوز
در رسانه های دیگر بخوانید
ارسال نظر

پربیننده‌ترین