اینترنت داخلی ایران ۷ پله دیگر سقوط کرد
روندی که از پیش از شکلگیری ناآرامیهای اخیر رو به رشد بوده است. اما طبق ردهبندی اسپیدتست، میانه سرعت اینترنت موبایل ایران در دسامبر ۲۰۲۲ میلادی ۳۹.۳۲ مگابیت بر ثانیه بوده است، به تعبیر دیگر ایران ۷ پله سقوط کرده و به رده ۵۵ رسیده است
به گزارش منیبان، براساس جدیدترین دادههای موجود جایگاه ایران در ردهبندی کشورهایی با بیشترین سرعت اینترنت ۷ پله سقوط کرد. این سقوط مربوط به آخرین ماه سال ۲۰۲۲ است که سایت «اسپید تست» منتشر کرده است. البته این سایت از نگاه فعالان آیتی، قادر به سنجش وضعیت کنونی اینترنت در ابعاد مختلف نیست و صرفا سرعت اینترنت داخلی ایران را میسنجد. در واقع این سایت سرعت اینترنت هر شخص را نسبت به سرور داخلی که به آن وصل است، نشان میدهد. درحالی که مشکل موجود اختلالات گسترده اینترنت بینالمللی و فیلترینگ است. در ۵ ماهه اخیر دولت گذشته از اینکه دو پلتفرم واتسآپ و اینستاگرام را فیلتر کرده است، پورتهای مختلفی را هم فیلتر کرده است.
به گزارش اعتماد و بر همین اساس بهرغم وجود سرعت معقول اینترنت در برخی ساعات روز بسیاری از سایتها نیمه باز میشود یا اصلا باز نمیشود. البته همین دادههای مبتدی و غیرقابل اتکا (از نظر کارشناسان) که در این اواخر دولتمردان از آن استفاده میکردند، نشان از افت سرعت اینترنت داخلی میدهد.
روندی که از پیش از شکلگیری ناآرامیهای اخیر رو به رشد بوده است. اما طبق ردهبندی اسپیدتست، میانه سرعت اینترنت موبایل ایران در دسامبر ۲۰۲۲ میلادی ۳۹.۳۲ مگابیت بر ثانیه بوده است، به تعبیر دیگر ایران ۷ پله سقوط کرده و به رده ۵۵ رسیده است. این رتبه برای اینترنت ثابت ۱۴۴ اعلام شده است که نشان از رشد یک پلهای سرعت این نوع اینترنت میدهد.
جدیدترین گزارش اینترنت اسپید تست نشان میدهد در آخرین ماه ۲۰۲۲ جایگاه ایران در ردهبندی کشورهایی با بیشترین سرعت اینترنت موبایل ۷ پله کاهش، اما در بخش اینترنت ثابت یک پله رشد کرده است.
به گزارش اسپیدتست، جدیدترین گزارش این وبسایت نشان میدهد در آخرین ماه ۲۰۲۲ میلادی (دسامبر) میانه سرعت اینترنت موبایل جهان ۳۶.۷۴ و میانه اینترنت ثابت آن ۷۵.۱۸ مگابیت بر ثانیه است.
این درحالی است که ماه قبل از آن (نوامبر) میانه سرعت اینترنت موبایل جهان ۳۳.۹۷ و اینترنت ثابت جهان ۷۴.۵۴ مگابیت برثانیه بوده است. به عبارت دیگر در دسامبر ۲۰۲۲ میلادی میانه سرعت اینترنتی موبایل و ثابت جهان رشد کرده است.
تست غیرقابل اتکا
در حال حاضر دو سایت به غیر «اسپیدتست» وجود دارد که برای اندازهگیری میزان سرعت اینترنت کاربرد دارد، اما هر دوی آنها در ایران فیلتر هستند. این دو وبسایت M-lab و ITU هستند. M-lab در ایران فیلتر بوده و اصلا به اطلاعات لازم برای سنجش سرعت در ایران دسترسی ندارد. ITU نیز مدتهاست که گزارش جدیدی از وضعیت اینترنت ایران منتشر نکرده است، بنابراین تنها گزینه ممکن برای اندازهگیری سرعت اینترنت در ایران همان اسپیدتست است.
بر همین اساس مسوولان وزارت ارتباطات در این یک سال به شدت تلاش کردند که همین سایت اسپیدتست را به عنوان یک «معیار» بین کاربران برای تست سرعت اینترنت «جا» بیندازند، زیرا سایت اسپیدتست سرعت و کیفیت اینترنت را با یک سرور انتخاب شده که پیشفرض آن نزدیکتر سرور کشورها است، میسنجد. این سایت ۶۰ سرور در شهرها و استانهای مختلف ایران دارد. شما در تهران نشستهاید و میخواهید عدد سرعت اینترنت را با نرمافزار اسپیدتست، کنترل کنید. در واقع شما با این کار میزان رفت و برگشت اطلاعات میان فرستنده و سرور را میسنجید. این عدد که به «پینگ» معروف است بستگی به این دارد که چقدر به سرورهای اسپیدتست نزدیک باشید. در واقع عدد «پینگ» به واسطه نزدیک یا دور بودن به سرورهای اسپیدتست بسیار کمتر از زمانی است که بخواهید به یک سرور در خارج از ایران متصل شوید. درصد بالایی از ترافیک ایران بینالملل است، بنابراین وقتی گفته میشود که عدد «پینگ» در ایران معادل ۸۰ تا ۹۰ میلی ثانیه است؛ این عددی است که پهنای باند داخلی را نشان میدهد نه ترافیکی که در خارج از ایران جریان دارد.
پرسرعتترین اینترنت موبایل برای قطر است
براساس ردهبندی وبسایت اسپید تست درباره کشورهایی با بیشترین سرعت اینترنت موبایل در آخرین ماه ۲۰۲۲ میلادی، جایگاه یک تا ۷ نسبت به ماه قبل (نوامبر) هیچ تغییری نکرده است. طبق این فهرست به ترتیب قطر با میانه سرعت اینترنت موبایل ۱۶۹.۵۱ مگابیت برثانیه در رده نخست قرار دارد. پس از آن امارات متحده عربی (۱۵۳.۰۹ مگابیت برثانیه)، نروژ (۱۲۸.۱۴ مگابیت برثانیه)، کرهجنوبی (۱۲۲.۵۵ مگابیت برثانیه)، دانمارک (۱۱۹.۵۵ مگابیت برثانیه)، چین (۱۱۲.۲۲ مگابیت برثانیه)، هلند (۱۱۲.۱۵مگابیت برثانیه) به ترتیب در ردههای دوم تا هفتم قرار دارند.
در رده هشتم کویت با میانه سرعت ۱۰۹.۷۴ مگابیت بر ثانیه قرار دارد که جایگاه آن نسبت به ماه قبل ۳ پله رشد کرده است. در رده نهم ماکائو با یک پله سقوط و سرعت اینترنت موبایل ۱۰۸.۰۱ مگابیت بر ثانیه قرار دارد.
در رده دهم نیز مانند ماه نوامبر ۲۰۲۲ میلادی برونئی با سرعت اینترنت ۹۸.۲۵ مگابیت بر ثانیه قرار دارد.
پیوستن اسپانیا به جمع ۱۰ کشور جهان
در بخش رده بنده کشورهایی با بیشترین سرعت اینترنت ثابت جهان در آخرین ماه سال میلادی گذشته سنگاپور در رده نخست قرار دارد که جایگاه آن نسبت به نوامبر ۲۰۲۲ میلادی تغییری نکرده است. میانه سرعت اینترنت ثابت این کشور ۲۲۵.۷۱ مگابیت برثانیه ثبت شده است.
در رده دوم چین (۲۲۳.۴۹ مگابیت برثانیه) قرار دارد که جایگاه آن یک پله رشد کرده است. در رده سوم شیلی با یک پله سقوط و میانه سرعت اینترنت ثابت ۲۲۰.۹۶ مگابیت بر ثانیه جای گرفته است.
در رده چهارم امارات متحده عربی با سرعت اینترنت ثابت ۲۰۶.۱۲ مگابیت بر ثانیه قرار دارد که جایگاه آن نسبت به ماه قبل ۴ پله رشد کرده است. جایگاه پنجم این فهرست به هنگکنگ با سرعت اینترنت ثابت ۲۰۱.۷۹ مگابیت بر ثانیه قرار دارد. در یازدهمین ماه ۲۰۲۲ میلادی نیز کشور مذکور همین جایگاه را داشت.
در ردههای ششم، هفتم و هشتم به ترتیب تایلند (۱۹۸.۹۸ مگابیت برثانیه)، امریکا (۱۹۲.۷۳ مگابیت برثانیه) و دانمارک (۱۹۲.۲۳ مگابیت برثانیه) قرار دارند. جایگاه تایلند ۲ پله و امریکا و دانمارک هر کدام یک پله در این ردهبندی سقوط کرده است.
رده نهم مانند ماه گذشته به موناکو با میانه سرعت اینترنت ثابت ۱۷۴.۴۷ مگابیت بر ثانیه قرار دارد.
در رده دهم نیز اسپانیا با میانه سرعت ۱۶۸.۶۳ مگابیت برثانیه قرار دارد و جایگاه آن در ردهبندی نسبت به ماه قبل یک پله رشد کرده است.