سرمایهگذاری در کاردانو بهتر است یا سولانا؟
از آنجایی که بازار ارزهای دیجیتال به تکامل خود ادامه میدهد، کاردانو و سولانا هر دو به عنوان پروژههای قابل توجه و محبوبی ظاهر شدهاند که هر کدام دارای طرفداران خاصی هستند. در ادامه این دو رمزارز برتر بازار را باهم مقایسه میکنیم.
به گزارش منیبان، هر دو ارز دیجیتال، کاردانو و سولانا در چند هفته اخیر شاهد رشد قابل توجهی در ارزش خود بودهاند. با این حال، در افق ۲۰۲۳، این سوال باقی میماند، کدام پروژه فرصت سرمایه گذاری بهتری را ارائه میدهد؟
کاردانو یک شبکه مبنی بر بلاکچین است که هدف آن کارآمدترین شبکه در بازار رمزارزها است و برای توسعه تدریجی بلاکچین خود به روشهای مبتنی بر شواهد موجود متکی است. توسعه کاردانو با تمرکز بر دستیابی به بالاترین سطح ممکن از کیفیت و امنیت به مراحل مختلفی تقسیم میشود. هدف آن ایجاد تعادل بین امنیت، عدم تمرکز و مقیاس پذیری است. توکن شبکه این بلاکچین ADA نام دارد.
سولانا در درجه اول بر مقیاس پذیری متمرکز است. این پروژه از تغییر مکانیسم اجماع اثبات سهام به نام اثبات تاریخچه استفاده میکند که به شبکه اجازه میدهد تا ۶۵ هزار تراکنش در ثانیه را پردازش کند. بزرگترین نقطه قوت بلاکچین سولانا سرعت و مقیاس پذیری آن است که آن را به یک پلتفرم ایده آل برای توسعه دهندگان به هدف ساخت برنامههای کاربردی مقیاس پذیر تبدیل میکند. توکن تحت حاکمیت شبکه این بلاکچین، SOL نام دارد.
در سال ۲۰۲۳، قیمت ارزهای دیجیتال دوباره شروع به افزایش کرده است که این رشد منجر به بهبود کلی در احساسات منفی پس از سال ۲۰۲۲ شد. به نظر میرسد بلاکچین کاردانو نسبت به سایر پروژهها پایدارتر است. در سال ۲۰۲۲، توکن ADA زیانهای قابل توجهی را تجربه کرد، اما مشخص است که در شرایط بازار صعودی، سود قابل توجهی را تجربه میکند و در شرایط نزولی بازار، کاهش شدیدی را تجربه میکند.
به گفته برخی تحلیلگران، سرمایه گذاری در سولانا یک گزینه با ریسک بالاتر در نظر گرفته میشود. آنها معتقدند توانایی این پروژه برای حفظ موفقیت بلند مدت، به دلیل خرابیهای شبکه قبلی و وابستگی که با صرافی خاص و ورشکسته FTX دارد، زیر سوال میبرند. با این حال، این پروژه بارها در بازار رمزارزها به دلیل رالیهای صعودی و پر قدرتی که به خود میگیرد، مورد توجه قرار گرفته است.
در ادامه به معرفی پنج تفاوت اصلی بین کاردانو و سولانا میپردازیم:
۱. مکانیسم اجماع: کاردانو از مکانیزم اجماع اثبات سهام به نام Ouroboros استفاده میکند، این الگوریتم اجماع ضمن ارائه تضمینهای امنیتی قابل اثبات، مصرف انرژی را در مقایسه با گواه اثبات کار (PoW) کاهش میدهد. در حالی که سولانا از یک تنوع اثبات سهام به نام اثبات تاریخچه استفاده میکند.
۲. مقیاس پذیری: سولانا با توانایی پردازش تا ۶۵ هزار تراکنش در ثانیه از توان پردازش تعداد تراکنشهای بسیار بالایی نسبت به بلاکچین کاردانو برخوردار است. البته لازم به ذکر است که کاردانو قصد دارد، مقیاس پذیری را با ارتقاء بعدی خود، هایدار (Hydra)، بهبود بخشد. گفته میشود، با بهکارگیری برنامههایی مثل هایدار که یک راه حل لایه دوم است، سرعت پردازش کاردانو به دو میلیون عدد تراکنش در ثانیه خواهد رسید.
۳. توسعه: توسعه کاردانو به چندین بخش تجاری تقسیم شده است. IOHK، یک سازمان تحقیقاتی، توسعه پروتکل کاردانو را کنترل میکند، بنیاد کاردانو بر پروژه نظارت دارد و EMURGO مسئول توسعه تجارت و پذیرش آن است. در حالی که سولانا توسط نهاد آزمایشگاه سولانا (Solana Labs)، شرکتی که بر ایجاد زیرساختهای با کارایی بالا برای برنامههای غیرمتمرکز تمرکز دارد، توسعه داده شده است.
۴. موارد استفاده: کاردانو بر ارائه بستری برای قراردادهای هوشمند، هویت دیجیتال و خدمات مالی متمرکز است، در حالی که سولانا تمرکز بر ارائه زیرساختی با سرعت بالا و کم هزینه برای برنامههای غیرمتمرکز دارد.
۵. توکنومیک (اقتصاد توکن): کوین کاردانو (ADA) برای ایمن سازی شبکه، حاکمیت و به عنوان ابزار مبادله استفاده میشود، در حالی که کوین سولانا (SOL) برای پرداخت هزینههای تراکنش در شبکه استفاده میشود.
ذکر این نکته حائز اهمیت است که موارد فوق تنها تعدادی از تفاوتهای این دو پروژه هستند و هر پروژه چیزی بیش از نکات ذکر شده در بالا دارد که ممکن است آن را منحصر به فرد کند. بنابراین مهم است که در این باره تحقیقات کامل انجام دهید، اهداف سرمایه گذاری خود را در نظر بگیرید و قبل از تصمیم گیری در مورد سرمایه گذاری در هر پروژه کریپتویی با یک مشاور مالی مشورت کنید.
در حالی که کاردانو و سولانا شباهتهای مشترکی دارند، فناوریهای اساسی و رویکرد توسعه آنها متمایز است. کاردانو یک رویکرد دقیق و مبتنی بر شواهد را برای اجرای فناوری جدید خود، در اولویت قرار میدهد که ممکن است برای سرمایهگذارانی جذاب باشد که به یک فرآیند علمی معتبر و بررسی شده اهمیت میدهند. از سوی دیگر، سولانا بر دستیابی به تراکنشهای پرسرعت و مقیاسپذیری تمرکز دارد و آن را به گزینهای مناسب برای کسانی تبدیل میکند که قابلیت سرعت تراکنش را در سرمایهگذاری خود در اولویت قرار میدهند. مهم است که اهداف سرمایه گذاری خود را در نظر بگیرید و قبل از تصمیم گیری در مورد هر سرمایه گذاری تحقیقات کاملی انجام دهید.
سلب مسئولیت: سرمایهگذاری در ارزهای دیجیتال و سایر عرضه اولیههای آنها (ICO) بسیار پرخطر و گمانه زنی است. این مقاله توصیهای از طرف اقتصاد آنلاین یا نویسنده به عنوان سیگنالی برای خرید یا فروش رمزارزها تلقی نمیشود. از آنجایی که موقعیت هر فردی منحصر به فرد است، همیشه باید قبل از تصمیم گیری مالی با یک متخصص واجد شرایط مشورت شود.