پشت پرده کمبود شیرخشک در بازار
رییس انجمن تولیدکنندگان شیرخشک گفت: ۳همت بدهی ارزی به خارج از کشور داریم و یک کارخانه با ظرفیت تولید ۱۰میلیونی، از چرخه تولید خارج شده است.
به گزارش منیبان به نقل از اقتصاد۲۴، عدم تخصیص ارز از سوی بانک مرکزی، علت اصلی بحران در بازار شیرخشک کشور است؛ این گفتههای هانی تحویل زاده، رییس انجمن شیرخشک بوده؛ او در گفتگو با اقتصاد آنلاین ضمن انتقاد از اختصاص سهمیه شیرخشک با کدملی، از مشکلات حاضر در صنعت میگوید.
تحویل زاده، گفت: عدم تخصیص ارز علت ایجاد بحران در بازار شیرخشک است. ما ۶۶میلیون یورو بدهی ارزی به خارج از کشور داریم؛ یعنی ۳همت؛ سه کارخانه بدهی ارزی دارند؛ یک کارخانه با ظرفیت ۱۰میلیون از چرخه خارج شده و یک کارخانه بزرگ دیگر در دو ماه از چرخه خارج خواهد شد. هنوز که هنوز است هم هیچ تخصیص ارزی صورت نگرفته است.
او ادامه داد: تخصیص ارزهای جزیی سازمان غذا و دارو بدهیهای قبلی است. قرار بود به تولید ارز تخصیص دهند و هر روز سازمان غذا و دارو بهانه میآورد؛ اما به یک باره ۳۰میلیون عدد فراخوان واردات شیرخشک دادند. هنوز که هنوز است شفاف نشده چند عدد شیرخشک و از کجا قرار است وارد شود.
تحویل زاده با بیان اینکه هر عدد شیرخشک وارداتی سه برابر تولید داخل ارزی بری دارد، توضیح داد: تصمیمات غلط سازمان غذا و عدم تخصصیص ارز به تولیدکننده سبب کاهش شیرخشک در بازار شده است. ما ۱۵سال است تولید میکنیم و هیچ سالی کمبود نداشتیم. الان هم به دلیل کمبود شیرخشک سامانه تی تک را راهاندازی کردند.
او گفت: هیچ جای دنیا با کدملی و شناسنامه شیرخشک نمیدهد. مصرف کننده باید راحت شیرخشک مورد نیاز خود را بخرد. حتی در کشورهای فقیر به راحتی شیرخشک میخرند. اینکه کشور ما با این عزت و توانایی که ۵تولید کننده دارد و میتواند ۱۱۸میلیون شیرخشک تولید کند، به وادرکننده تبدیل شود و مردم تحقیر شوند، شرم آور است. مسبب این قضیه هم فقط سازمان غذا و دارو است.
تحویل زاده ادامه داد: سامانه تی تک هم که راه اندازی شده، پخش و داروخانه به مشکل خورده است. شیرخشک با دارو فرق دارد. دارو یکبار مراجعه میکنید؛ شیرخشک مثل نان بوده و غذای نوزاد است و این مساله، بار مالی وحشتناک به داروخانه وارد میکند. الان یکی از کارخانهها با ۱۰میلیون عدد از چرخه خارج شده است و تخصیص ارز مشکل را حل خواهد کرد. اگر ارز بدهند و بدهیهای ما را بدهند، ۱۰۰درصد مشکل حل خواهد شد. ما دو برابر ظرفینت مصرفی، ظرفیت تولید داریم.