دولت تکلیف اعتراضات به رتبه بندی معلمان را روشن کرد
معاون برنامهریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش در خصوص شرایط رتبهبندی دانشجو معلمان عنوان کرد: دانشجو معلمانی که تحصیل آنها پایان یافته باشد، مدارکشان تکمیل و توسط دانشگاه تایید شده باشد، در صورت بارگذاری مدرک، مشمول رتبه بندی میشوند.
به گزارش منیبان، سخنگوی وزارت آموزش و پرورش با تصریح اینکه پرونده اعتراضات رتبهبندی معلمان بسته شده است، بیان کرد: تمامی اعتراضات بررسی شده و پاسخ داده شدهاند؛ اعتراضات برخی فرهنگیان با تاخیر به دست ما رسیده بود و ۲۰۰۰ تا ۳۰۰۰ فرهنگی هنوز پرونده آنها در حال بررسی است و در صورت پذیرش اعتراضات، تصمیم نهایی آنها در ماه اسفند صادر خواهد شد. لذا میتوان گفت پرونده اعتراضات رتبهبندی بسته شده است.
علی فرهادی درخصوص رتبه بندی نومعلمان نیز افزود: برای نومعلمان نیز سامانه رتبه بندی از روز شنبه هفته گذشته باز شده و معلمان جدید الاستخدامی که از دانشگاه فرهنگیان فارغ التحصیل شدهاند میتوانند مدارک خود را در سامانه بارگذاری کنند و مطابق قانون رتبهبندی احکام آنها صادر میشود.
وی آمار اعتراضات را به نسبت جمعیت معلمان زیاد عنوان کرد و ادامه داد: اعتراضات قابل قبول کمتر از ۲۵ درصد بود.
معاون برنامهریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش در خصوص شرایط رتبهبندی دانشجو معلمان عنوان کرد: دانشجو معلمانی که تحصیل آنها پایان یافته باشد، مدارکشان تکمیل و توسط دانشگاه تایید شده باشد، در صورت بارگذاری مدرک، مشمول رتبه بندی میشوند.
فرهادی در خصوص میزان دریافتی دانشجومعلمان گفت: این افراد بدلیل آنکه تازه فارغ التحصیل شدهاند در واقع آموزشیار معلم (مربی آموزشیار معلم) میشوند و شرایط حقوق آنها نسبت به رتبهای که میگیرند و با توجه به منطقه خدمت، سختی آب و هوا و متاهل بودن پرداخت میشود.
وی در پایان علت اصلاح رتبهبندی را به روزآوری آییننامه رتبه بندی مطابق با قانون اعلام کرد و افزود: اصلاحات باید در کارگروه تخصصی بررسی شود و طبق زمان بندی در برنامه هفتم مکلف به اعلام نتیجه آن هستیم.
پیش تر نماینده مجلس، علیرضا منادی در توضیح آخرین وضعیت قانون رتبهبندی معلمان گفت: امروز یک میلیون معلم در حال رتبهبندی هستند و رتبههای آنها تعیین شده است؛ این قانون یکی از افتخارات مجلس یازدهم است که بعد از ۱۲ سال که از سند تحول بنیادین آموزش و پرورش می گذرد، این قانون را به تصویب رساند.
رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه یک میلیون معلم در حال رتبهبندی هستند، گفت: با رتبهبندی معلمان حقوق آنها از ۳ تا ۷ میلیون تومان افزایش پیدا کرده است که به طور کلی هر معلم مشمول رتبهبندی ۳۰ درصد حقوقش مربوط به رتبهبندی میشود.
وی اضافه کرد: در این قانون رتبهبندی برای یک میلیون معلم پیشبینی شد که برای آنها ۵۰ همت منابع پیشبینی شده است اکثر معلمان رتبهبندی شده و اعتراضات هم مورد رسیدگی قرار گرفته که در نتیجه آن برخی از معلمان مشمول افزایش رتبه نسبت به قبل و برخی دیگر با تنزل مواجه شده و بعضی هم تغییری نداشتند.
رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی همچنین اظهار کرد: اییننامه تدوین شده برای اجرای رتبهبندی اشکالاتی داشت که باعث کاهش رتبهها میشد، این آییننامه در کمیته تطبیق قوانین رد شد، در نتیجه با اصلاح آییننامه، معلمان بر اساس حقشان رتبهبندی شدند اما با توجه به اینکه ما در ابتدای کار هستیم ممکن است در برخی موارد اشتباهاتی رخ دهد که آنها هم رفع میشود همچون اینکه معلمی با ۳۰ سال سابقه رتبه آموزشیاری گرفته حال اینکه حق او استادمعلمی بوده است.