طلای شما «کُد» دارد؟!
طلا قرنهای متمادی است که با زندگی انسانها عجین است و فارغ از زیبایی و تلالوئی که از آن برخوردار است و انسانها را به عنوان موجوداتی که تشنه زیبایی هستند همواره مجذوب خود کرده، بواسطه کمیاب و ارزشمند بودن، سهم اساسی و بهتر بگوییم قطعی در بعد اقتصادی زندگی انسانها در تمام دنیا ایفا کرده و همچنان در این حوزه نقشهای مهم بازی می کند.
به گزارش منیبان؛ طلا از معدود مصنوعاتی است که علاوه بر جنبه زیور و زینت بودنش، جنبه سرمایه ای نیز برای افراد دارد و از آنجاکه می توان آنرا در قطعات بسیار ریز حتی زیر یک گرم نیز تولید کرد، پس تقریبا اکثریت افراد جامعه ممکن است با موضوع خرید آن مواجه شدهباشند، ولو اینکه مجبور شوند آنرا بر اساس سنت های کهن بخرند، مثل حلقه ازدواج که در عرف تمامی ملت ها به صورت سنتی، از طلا ساخته می شود و هرچه جزئیات و ضمائم سنگی آن بیشتر شود، گرانتر و پر ارزش تر نیز خواهد شد.
اما طلا نیز علیرغم اینکه در نگاه اول تماما حس زیبایی و خلوص را به بیننده و خریدار منتقل می کند، متاسفانه می تواند طعمه تقلب و جعل باشد و دانستن این نکته برای کسانی که طلا را با هر نیتی اعم از زیور و زینت یا کالای سرمایه ای می خرند، یک ضرورت قطعی است.
طلا مشمول استاندارد اجباری است و سازمانی که رعایت استاندارد در این مصنوع جذاب را بررسی و بر آن نظارت می کند، سازمان ملی استاندارد است.
در کنار نظارت هایی که توسط استاندارد در این حوزه انجام می شود، آگاهی مردم در این خصوص و مطالبه رعایت استاندارد توسط طلاسازها و طلافروش ها توسط مردم، نقشی بسیار اساسی در افزایش استاندارد این محصول و البته جلوگیری از ضرر و زیان خریدارانی خواهد داشت که امیدوارند با خرید طلا سود کنند، نه ضرر!
سید سعید میرنظامی مدیرکل استاندارد استان مرکزی، در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: موضوع فلزات گرانبها و نمونه برداری طلا از بازار، مورد توجه ویژه این اداره کل است.
وی با بیان اینکه طلا مشمول کد اجباری است، گفت: این کد شامل یک حرف انگلیسی و یک عدد است که معرف واحد تولیدکننده در هرجای کشور است.
وی افزود: به صورت کلی، زیر نشان استاندارد تمام محصولات، یک کد ۱۰ رقمی وجود دارد ولی طلا به لحاظ ظرافت و سطح محدود، مشمول نشان نیست و تنها یک کد شناسایی به واحد تولید طلا داده می شود که باید روی محصول درج شود. البته با توجه به اینکه امکان جعل این کد یا ابطال آن نیز وجود دارد، در این خصوص نیز تدبیری اندیشیده شده است. اگر این کد به سامانه ۱۰۰۰۱۵۱۷ که سامانه متمرکز کشوری برای ردیابی اعتبار تمامی کالاها یا خدمات مشمول استاندارد اجباری باشد، فرستاده شود، می توان اعتبار کد را ردیابی کرد.