بازار بورس در آستانه روز مهم
بورس اوراق بهادار تهران در ادامه روند ریزشی دو روز قبل، دیروز هم رو به کاهش بود و شاخص کل در پایان معاملات با کاهش ۱۱ هزار و ۴۷۱ واحد به رقم یک میلیون و ۲۴۵ هزار و ۸۱۴ واحد رسید. همچنین شاخص کل با معیار هموزن ۷۹۷ واحد رشد کرده و به رقم ۴۳۸ هزار و ۲۹ واحد رسید.
به گزارش منیبان، ارزش بازار در بورس تهران به بیش از ۴ میلیون و ۹۵۴ هزار میلیارد تومان رسید. معاملهگران دیروز بیش از ۴.۴ میلیارد سهام حقتقدم و اوراق مالی در قالب ۵۰۹ هزار نوبت معامله و به ارزش ۴ هزار و ۹۳۸ میلیارد تومان داد و ستد کردند.
بیشترین اثر منفی بر افت دماسنج بازار سهام در روز جاری به نام نمادهای صنایع پتروشیمی خلیج فارس ، فولاد مبارکه اصفهان و ملی صنایع مس ایران شد و در مقابل نمادهای معاملاتی فولاد خراسان، گروه دارویی برکت و گروه صنعتی بازر با رشد خود مانع افت بیشتر شاخص بورس شدند.
بهنام صمدی، کارشناس بازار سرمایه، در خصوص ابهام و وضعیت بیثبات بازار گفت: بازار دو ابهام پیش رو داشت که یکی از آنها که بحث بودجه بود تقریبا برطرف و کلیات آن تصویب شد. اما بحث دیگر سیاست خارجی ایران است.
وی در رابطه بادلایل ریزش دیروز بازار گفت: یک موضوع تاثیرگذار اجرای دامنه نوسان نامتقارن بود که بازار فعلا دارد با آن سر و کله میزند. از طرفی جو را گروه بانکی در این دو روز خراب کرد. بازار دیروز جمع شده بود و تمام گروهها متعادل شده بودند اما گروه بانکی همراهی نکرد.
این کارشناس بازار سرمایه اظهار کرد: فکر میکنم امروز میتواند صف فروش بازار جمع شود و به تعادل برسد. فکر میکنم حتی اگر ارزش معاملات هم پایین بیاید دیگر خیلی مهم نباشد. چون بیشتر رویه نوسانگیری تقویت شده بود. این دامنه نوسان حداقل در کوتاه مدت جلوی نوسان گیریها را خواهد گرفت.
وی افزود: اوضاع بازارهای جهانی فوقالعاده است. نرخ دلار هم برای بازار حداقل در مقطع فعلی مناسب است. گزارشهای پالایشیها هم خوب بود. بنابراین بازار شرایط بنیادی خوبی دارد اما بیاعتمادی دارد به بازار ضربه میزند.
صمدی با اشاره به این که صدور مجوز برای افزایش سرمایه بانک دی یکی از پازلهای جلب اعتماد بود، گفت: همین گامها میتواند به احیای اعتماد کمک بکند. چون بانک دی بیش از یک سال درگیر افزایش سرمایه بود و کشکمشهایی که میشد سهامداران را عصبی میکرد. فکر میکنم این اتفاق نه فقط برای سهامداران بانک دی که برای کلیت بازار خوب باشد.
وی خطاب به سیاستمداران اظهار کرد: عدم تخصص در این حوزه به بازار آسیب میزند و باعث تشدید بیاعتمادی میشود. هر چه سیاسیونی که در این حوزه فعالیت ندارند در بازار دخالت نکنند بازار به سمت ثبات خواهد رفت.
صمدی در خصوص سازمان بورس گفت: خود سازمان هم باید رفتارهای انجام دهد که به ثبات بازار کمک کند. مثلا پشت سر هم بخشنامه صادر نکند و بیثباتی بوجود بیاورد.
وی افزود: دلیل این که سهامدار برای اعتراض خود به خیابان میآید این است که سازمان بورس یک سامانه قوی برای شکایت ندارد. شکایتی که در سامانه سازمان بورس ثبت میشود تا مدتها بی جواب میماند.
این کارشناس بازار سرمایه گفت: به سهامداران توصیه میکنم به سمت افزایش دانش خود نسبت به بازار سرمایه بروند و هیجانی عمل نکنند. اگر تا الان در بازار ماندند بدانند که در چند ماهه آینده سود بالاتری به آنها خواهد رسید.