قرارداد کاری در چه شرایطی تعلیق خواهد شد؟/ چه زمانی کارگر می‌تواند سرکار خود برگردد؟

دلایل مختلفی برای تعلیق قرارداد کاری وجود دارد که بعد از بر طرف شدنشان کارگر می‌تواند سر کار خود برگردد.

قرارداد کاری در چه شرایطی تعلیق خواهد شد؟/ چه زمانی کارگر می‌تواند سرکار خود برگردد؟
پیشنهاد ویژه

به گزارش منیبان؛ گاهی اوقات شرایطی بر سر راه کارگر و کارفرما قرار می‌گیرد که باعث تعلیق کار می‌شود. این شرایط می‌تواند دوران خدمت سربازی، حضور در میدان جنگ، وقوع حوادثی که اتفاقی هستند، مرخصی بدون حقوق، مرخصی استعلاجی، زایمان و توقیف کارگر توسط مراجع قضایی باشد. در این شرایط قرارداد بین کارگر و کارفرما قطع نمی‌شود بلکه به حالت تعلیق در می‌آید و بعد از عبور از آن شرایط، کارگر به کار خود برمی گردد و با احتساب سابقه خدمتی از لحاظ بازنشستگی و افزایش دستمزد مطابق با دستمزد سال جاری، به فعالیت مجدد در آن شغل خواهد پرداخت.

در صورتی که کارگر به یکی از دلایل بالا نتواند برای مدتی شغل خود را ادامه دهد، قرارداد کار به حالت تعلیق در می‌آید، اما اگر کارفرما در این شرایط کارگر را اخراج کند، کارگر می‌تواند شکایت و خسارت های مدت تعلیق خود را دریافت کند. البته کارگران باید بدانند که تنها تا ۳۰ روز فرصت اعتراض به کارفرما در مراجع حل اختلاف را دارند.

کارگران بعد از تمام شدن دوران خدمت، تحصیلات و رفع شدن مسائلی که برای آن‌ها پیش آمده است، موظف هستند که ظرف مدت کوتاهی به کار خود برگردند. سربازانی که خدمت آن‌ها تمام می‌شود ظرف ۲ ماه باید به کار خود ادامه دهند.

ماده ۱۴- چنانچه به واسطه امور مذکور در مواد آتی انجام تعهدات یکی از طرفین موقتا متوقف شود، قرارداد کار به حال تعلیق در می‌آید و پس از رفع آن‌ها قرارداد کار با احتساب سابقه خدمت (از لحاظ بازنشستگی و افزایش مزد) به حالت اول بر می‌گردد.

تبصره- مدت خدمت نظام وظیفه (ضرورت، احتیاط و ذخیره) و همچنین مدت شرکت داوطلبانه کارگران در جبهه، جزء سوابق خدمت و کار آنان محسوب میشود.

ماده ۱۵- در موردی که به واسطه قوه قهریه و یا بروز حوادث غیر قابل پیش بینی که وقوع آن از اراده طرفین خارج است، تمامی یا قسمتی از کارگاه تعطیل شود و انجام تعهدات کارگر یا کارفرما بطور موقت غیر ممکن گردد. قرارداد‌های کار با کارگران تمام یا آن قسمت از کارگاه که تعطیل می‌شود به حال تعلیق در می‌آید. تشخیص موارد فوق با وزارت کار و امور اجتماعی است.

ماده ۱۶- قرارداد کارگرانی که مطابق این قانون از مرخصی تحصیلی و یا دیگر مرخصی‌های بدون حقوق یا مزد استفاده می‌کنند، در طول مرخصی و به مدت دو سال به حال تعلیق در می‌آید.


ت ت
کدخبر: 42409 تاریخ انتشار
در رسانه های دیگر بخوانید
ارسال نظر

پربیننده‌ترین