مردم این یارانه جدید را دریافت خواهند کرد
دارو به عنوان یکی از چند قلم کالایی که ارز ترجیحی میگیرد، شاید تنها کالای استراتژیک باشد که افزایش قیمت آن میتواند دستخوش نارضایتی مردم و دستاندرکاران تولید دارو شود.
به گزارش منیبان؛ این روزها که موضوع حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی، بیش از پیش جدی شده و این احتمال هست که با حذف این نوع ارز، وضعیت قیمت کالاها در بازار داخلی کشور دستخوش تغییراتی شود که ترکشهای آن به سمت و سوی مردم خواهد بود. در این بین، موضوع دارو با سایر کالاها فرق دارد. زیرا، دارو به عنوان یک کالای استراتژیک، از حساسیتهای خاص خودش برخوردار است و هر گونه تغییر در قیمت دارو، با واکنشهایی همراه خواهد بود.
بنابراین، یکی از سوالاتی که این روزها مطرح میشود، این است که بعد از حذف ارز ترجیحی ، سرنوشت قیمت دارو چه خواهد شد و اساساً گرانی دارو را شاهد خواهیم بود، یا اینکه طبق فرمول از قبل پیش بینی شده، مابهالتفاوت ارز ترجیحی به بیمهها داده خواهد شد تا آنها از گران شدن قیمت دارو برای مردم جلوگیری کنند. در واقع، قرار است که طبق این فرمول، اعتبار مورد نیاز برای آزادسازی قیمت دارو به سازمانهای بیمهگر داده شود و این بیمهها خواهند بود که باید از افزایش پرداختی مردم بابت دارو، جلوگیری کنند.
اما، دغدغه برخی از کارشناسان در مواجهه با راهکار جلوگیری از افزایش قیمت دارو بعد از آزادسازی نرخ ارز، این است که بیمهها نتوانند اعتبار مورد نیاز را بگیرند و اگر هم موفق شوند اعتبار لازم را از دولت بگیرند، این احتمال هست که جای دیگری هزینه شود و یا اینکه با تأخیرهای طولانی مدت به شرکتهایی دارویی پرداخت شود که در نتیجه آن، شاهد بحرانی شدن بازار دارو باشیم.