دام جدید اتریوم برای خریدارانش!/ قیمتها در حال ریزش؟
برخی از معاملهگران با بررسی نمودار اتریوم به این نتیجه رسیدهاند که روند نزولی سه ماهه این ارز دیجیتال بنا بر دلایلی به پایان رسیده است. اتریوم در حال حاضر در محدوده قیمتی ۳،۱۰۰ دلار قرار دارد و تنها در ۱۵ روز ۴۳ درصد رشد کرده است. اما آیا روند صعودی اخیر قیمت تلهای برای به دام انداختن خریداران بوده است؟
به گزارش منیبان؛ با اینکه اتریوم اخیراً مقاومتهای کلیدی زیادی را پشت سر گذاشته است، وضعیت دادههای درونزنجیرهای و بازارهای مشتقه، ضد و نقیض به نظر میرسد؛ اما آیا میتوان گفت روند صعودی اخیر قیمت تلهای برای به دام انداختن خریداران بوده است؟
براساس گزارش کوین تلگراف، برخی از معاملهگران با بررسی نمودار اتریوم به این نتیجه رسیدهاند که روند نزولی سهماهه این ارز دیجیتال بنا بر دلایلی به پایان رسیده است. اتریوم در حال حاضر در محدوده قیمتی ۳،۱۰۰ دلار قرار دارد و تنها در ۱۵ روز ۴۳ درصد رشد کرده است. نکته بسیار مهم دیگر این است که اتریوم در ۷ فوریه (۱۸ بهمن) توانست مقاومت کانال نزولی روی نمودار خود را بشکند.
قیمت اتریوم به ۴،۰۰۰ دلار یا بالاتر از آن میرسد؟
آیا سرمایهگذاران باید آغاز روند صعودی اتریوم را جشن بگیرند و منتظر باشند که قیمت این ارز دیجیتال به ۴،۰۰۰ دلار یا بالاتر از آن برسد؟ جواب این سؤال به موقعیت معاملهگران خرد و شاخصهای درونزنجیرهای شبکه اتریوم بستگی دارد. برای مثال، باید بدانیم که آیا کارمزد بیشتر از ۳۰ دلار شبکه اتریوم بر کاربرد برنامههای غیرمتمرکز یا همان Dappها تأثیری دارد یا نه. علاوه بر این، باید بدانیم که دیگر چه عواملی میتواند جلوی رشد قیمت اتریوم را بگیرد.
قیمت اتریوم، در ۲۴ ژانویه (۴ بهمن) از اوج تاریخی خود، یعنی ۴،۸۷۰ دلار، ۵۵.۶ درصد فاصله گرفت و به ۲،۱۶۰ دلار رسید. علاوه بر این، بیت کوین هم روز قبل نتوانست مقاومت ۴۵،۵۰۰ دلار را بشکند و معاملهگران به این نتیجه رسیدند که این ارز دیجیتال به احتمال زیاد با یک اصلاح ۱۲ درصدی مواجه میشود.
در ۷ فوریه (۱۸ بهمن)، شرکت کانادایی کیپیامجی (KPMG) که یکی از چهار شرکت بزرگ حسابرسی جهان محسوب میشود، اعلام کرد که روی بیت کوین و اتریوم سرمایهگذاری کرده است. بنا بر گفتههای بنجی توماس (Benjie Thomas)، یکی از مدیران این شرکت، شرکت کیپیامجی باور دارد که ارزهای دیجیتال دیگر به بلوغ و رشد لازم رسیدهاند.
دادههای مربوط به بازارهای مشتقه چیز دیگری را نشان میدهند
برای اینکه بفهمیم معاملهگران چقدر از بهبود قیمت اتریوم مطمئن هستند، باید دادههای مربوط به قراردادهای آتی دائمی را تجزیهوتحلیل کنیم. مسئله این است که معاملهگران خرد معمولاً ترجیح میدهند از این ابزار مالی استفاده کنند؛ زیرا قیمت این قراردادها اغلب از قیمت بازارهای آنی تبعیت میکند.
در بازار قراردادهای آتی، حجم موقعیتهای معاملاتی لانگ (خرید) و شورت (فروش) همیشه با هم مطابقت دارد، ولی میزان استفاده از اهرمها در آنها متفاوت است. صرافیها در چنین معاملاتی از هر طرف (خریداران یا فروشندگان) که از اهرمهای بیشتری استفاده میکنند، مبلغی دریافت کرده و آن را به طرف مقابل میپردازند. به این کارمزد نرخ تأمین سرمایه گفته میشود.
نرخ تأمین سرمایه هشتساعته در قراردادهای آتی دائمی اتریوم
شاخص نرخ تأمین سرمایه نشان میدهد که معاملهگران خرد هیجانزده شدهاند یا نه. اگر معاملهگران خرد هیجانزده باشند، این شاخص به بالای ۰.۰۵ درصد (معادل ۱ درصد در هفته) میرسد. در ماههای گذشته این نرخ منفی بوده است؛ یعنی معاملهگران به بازار نزولی متمایل شدهاند. در حال حاضر، هیچ علامتی وجود ندارد که نشان دهد معاملهگران خرد از ورود به معاملات خرید اهرمدار به اندازه کافی مطمئن هستند.
علاوه بر این، باید دادههای درونزنجیرهای شبکه اتریوم را هم بررسی کنیم تا بفهمیم این نبود اطمینان مختص معاملات اهرمی است یا خیر. برای مثال، با اینکه هیچ رابطه مشخصی بین قیمت اتریوم و میزان استفاده از شبکه آن وجود ندارد، نزولیشدن روند قیمت اتریوم، همزمان با کاهش حجم معاملات و نیز کاهش تعداد کاربران فعال این شبکه، میتواند نگرانکننده باشد.
وضعیت شاخصهای درونزنجیرهای نگران کننده است
با اندازهگیری ارزش تراکنشهای شبکه اتریوم، شاخص قابلاطمینانی بهدست میآوریم که نشان میدهد معاملهگران از این ارز دیجیتال بهطور مؤثر استفاده کردهاند یا نه. البته اگر پذیرش این ارز دیجیتال در راهکارهای مقیاسپذیری لایه دوم را هم در نظر بگیریم، دقت آن کم میشود. در هر صورت، این شاخص همچنان نقطه شروع خوبی برای ما به شمار میرود.
مجموع نقلوانتقالات روزانه توکنهای بومی شبکه اتریوم
در حال حاضر، میانگین تراکنشهای روزانه شبکه اتریوم ۶.۲ میلیارد دلار و ۵۵ درصد کمتر از اوج آن در ماه دسامبر (آذر) است. اگر بخواهیم واقعبین باشیم، باید این را هم در نظر بگیریم که ۶.۲ میلیارد دلار فاصله زیادی با کف یک ساله ۵.۶ میلیارد دلاری این شبکه ندارد. بنابراین، میتوانیم بگوییم که این شاخص، حداقل در شبکه اصلی اتریوم، نشانهای از رشد قیمت ندارد.
علاوه بر این، تحلیلگران باید میزان استفاده از اپلیکیشنهای غیرمتمرکز را هم بررسی کنند. شایان ذکر است که تمرکز اصلی شاخص ارزش کل سرمایه قفلشده (TVL) روی پلتفرمهای وامدهی و صرافیهای غیرمتمرکز (DEX) است. در نتیجه، با اندازهگیری تعداد آدرسهای فعال این پروتکلها میتوانیم شرایط را بهتر بسنجیم.
فعالیت اپلیکیشنهای غیرمتمرکز شبکه اتریوم در ۳۰ روز گذشته
صرفنظر از بازار توکنهای غیرمثلی (NFT) اوپنسی (Opensea)، تعداد آدرسهای فعال در اپلیکیشنهای غیرمتمرکز شبکه اتریوم در یک ماه گذشته، ۲۸ درصد کاهش یافته است. این مسئله تا حدودی ناامیدکننده است؛ زیرا اتریوم به طور خاص برای اپلیکیشنهای غیرمتمرکز طراحی شده است.
به طور کلی میتوان گفت سرمایهگذاران افزایش اخیر قیمت اتریوم تا بالای ۳،۰۰۰ دلار را نوعی تله میدانند. این اتفاق تنها در صورتی منطقی است که شاخصهای مربوط به تراکنشهای اتریوم و میزان استفاده از آن در اپلیکیشنهای غیرمتمرکز افزایش یابد. با نگاه به فعالیت معاملهگران خرد، خنثیبودن نرخ تأمین سرمایه را میتوان بهنوعی نشانه افزایش قیمت اتریوم در نظر گرفت؛ چراکه این معاملهگران معمولاً بعد از یک روند صعودی قوی وارد موقعیتهای خرید اهرمدار میشوند.
منبع: ارز دیجیتال