سال آینده به این میزان باید حق بیمه پرداخت کنید/ مالیات ماهانه کارگران چقدر است؟

در هفتمین جلسه شورای‌ عالی کار مصوب شد که هیچ کارگر مشمول قانون کار، کمتر از ۵ میلیون و ۶۷۹ هزار تومان در ماه دریافتی نخواهد داشت.

سال آینده به این میزان باید حق بیمه پرداخت کنید/ مالیات ماهانه کارگران چقدر است؟
پیشنهاد ویژه

به گزارش منیبان؛ در هفتمین جلسه شورای‌ عالی کار مصوب شد که هیچ کارگر مشمول قانون کار، کمتر از ۵ میلیون و ۶۷۹ هزار تومان در ماه دریافتی نخواهد داشت.

 

حقوق کارگران در سال آینده

حق بیمه 1

حق بیمه سال آینده

با توجه به افزایش ۵۷ درصدی حداقل دستمزد، مبالغ زیر به عنوان حق بیمه اختیاری بررسی شده است:

حق بیمه 2

سرانه درمان برای هر نفر در ماه فعلا در سال ۱۴۰۱ تعیین نشده است و همان مبلغ ۷۱.۶۰۰ تومان است:

 

حقو بیمه

مالیات ماهانه یک کارگر چند تومان است؟

بنابراین یک کارگر با حداقل حقوق دریافتی (۵ میلیون و ۶۷۹ هزار تومان) مشمول پرداخت نرخ ۱۰ درصدی مالیات است. بنابراین، با لحاظ نرخ ۱۰ درصدی نسبت به مبلغ ۹۸۴ هزار تومانی مشمول مالیات در یکسال، این کارگر در هر ماه باید ۹۸ هزار و ۴۰۰ تومان مالیات بپردازد.

سیاوش غیبی پور کارشناس اقتصادی گفت: تمام واحدهای کاری که از سازمان تامین اجتماعی کد کارگاه دریافت کرده باشند، موظف‌اند هر ماه لیستی از کارگران مشمول و میزان حقوق آنها را برای این سازمان ارسال کنند. حقوق و اضافه کار مشمول مالیات است اما بن کارگری، پاداش تولید و... مشمول مالیات نیستند. به طور کلی، هر میزان پرداختی ثابت به کارگر، مشمول مالیات است.

به عنوان مثال، اگر مجموع پرداختی مشمول مالیات یک کارگر ۷ میلیون تومان شد، در ابتدا آستانه معافیت ۵ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان از آن کسر می‌شود، باقی مانده آن در نرخ مصوب ضرب شده و میزان مالیات پرداختی او مشخص می‌شود. این مبلغ نیز قبل از اینکه حقوق کارگر به حساب او واریز شود، از آن کسر می‌شود.

 

صدای انتقاد کارفرمایان بلند شد

هر چند کارگران از این خبر افزایش حقوق خوشحال شده اند، صدای انتقاد کارفرمایان بلند شده و در روز‌های گذشته، این موجِ انتقادی بیش و کم در شبکه‌های اجتماعی قابل رصد بوده است. کارفرمایان می‌گویند که به این ترتیب، با احتساب حق بیمه، سنوات و عیدی و پاداش کارگران، پرداختی کارگران عملا به مرز ۱۰ میلیون تومان در ماه نزدیک می‌شود.

کارفرمایان می‌گویند که این موضوع، موجب می‌شود که آنها مجبور به کاهش تعداد کارگران خود (بخوانید تعدیل) باشند و در مواردی، ممکن است مثلا قرارداد‌هایی که ۳ ماهه تمدید می‌شدند، ماه به ماه تمدید شوند. به عبارت ساده، کارفرما مدعی است که «نمی تواند» این میزان افزایش دستمزد را هضم کند.

منبع: سایت حقوقی شناسنامه


ت ت
کدخبر: 72016 تاریخ انتشار
در رسانه های دیگر بخوانید
ارسال نظر

پربیننده‌ترین